Skocz do zawartości
LukeXE

Moja Konkursowa Autokaskada

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślałem tak...

R507/R23/R14/metan

teoretycznie może by to działało :P

O ile metan i R23 jakoś kupisz w PL, mimo, że ceny zabójcze (koło 180zł za kilogram r23, ALE: minimalne zamówienie to 8kg+ opłata za butle ;) ) to z r14 bedzie problem, a wiesz zresztą, ze od kogoś brac to jak z tym etylenem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile metan i R23 jakoś kupisz w PL, mimo, że ceny zabójcze (koło 180zł za kilogram r23, ALE: minimalne zamówienie to 8kg+ opłata za butle ;) ) to z r14 bedzie problem, a wiesz zresztą, ze od kogoś brac to jak z tym etylenem.

metan kupuje sie na dm3 ;) za takie cos albo wiecej (juz nie pamietam) koles mi spiewal 500 netto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super agregat! zlatwiles moze juz jaks sprzet do benchow? :D redakcje ppc powinna Ci wysłać jakiegoś core2extreme :D no oczywiście jak kiedykolwiek dostaną go do testów <_<

na autok testowac prca :ploom: moze jakas slabsza grafe, ale imo autok to raczej 4fun, a nie dla benchow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na autok testowac prca :ploom: moze jakas slabsza grafe, ale imo autok to raczej 4fun, a nie dla benchow.

Hm, czemu słabszą grafę ?

Skoro 155W trzyma przy -61*C, pokaż mi który singiel na rotarce tyle zrobi ?

Oczywiście, na kaskadzie to byłyby testy, ale ta autokaskada zostawia wszystkie single w tyle, bo tak ma być, auto-k zapełniają luke pomiędzy singlami, a kaskadami.

Zresztą, jutro idzie do rozbiórki ona ;)

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, czemu słabszą grafę ?

Skoro 155W trzyma przy -61*C, pokaż mi który singiel na rotarce tyle zrobi ?

Oczywiście, na kaskadzie to byłyby testy, ale ta autokaskada zostawia wszystkie single w tyle, bo tak ma być, auto-k zapełniają luke pomiędzy singlami, a kaskadami.

Zresztą, jutro idzie do rozbiórki ona ;)

dobra dobra, ale masz kaskade nie ;]

//

(a nie, juznie masz chyba [; wiec moze i tak, ale imo autok na gpu, a kaskada na cpu i mozna cos tam sie pobawic)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie jedyny ważny fakt z tego tematu, to to że stosunkowo niewiele większym nakładem finansowym w stosunku do singla, można postawić autok która uzyskuje tempy o niebo lepsze, kwestia kalibracji pozostaje dla profesjonalistów bez pecha (który mnie prześladuje :lol:)

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie jedyny ważny fakt z tego tematu, to to że stosunkowo niewiele większym nakładem finansowym w stosunku do singla, można postawić autok która uzyskuje tempy o niebo lepsze, kwestia kalibracji pozostaje dla profesjonalistów bez pecha (który mnie prześladuje :lol:)

ale musisz uzyc bardzo mocnego kompresora zeby to normalnie dzialalo, porownaj te ac, do ac w obudowie luke (no ale tam tez jest mniejszy hx), a do zwyklego singla sc10-12 wystarczy

no ale fakt faktem, na singlu z takim obciazeniem to rozsadne okolice -~30 - -40 mozna osiagnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi