casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Witam Mam nastepujacy problem: Mam aktualnie pod XPkiem podpiete dwqa HDD. Jesli jeden odlacze system nie startuje. Resetuje sie jesszcze przed paskiem ladowania systemu. Czyzby jedyne wysjscie to format? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 a tak może coś więcej o dyskach i podłączeniu ? w podpisie masz Seagate'a a ten drugi to jaki ? i jak są podłączone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Obydwa dyski sa SATA. Drugi dysk to SAMSUNG 80GB. Praktycznie te same co moj Sygate tylko nie psoiada NCQ. System butuje sie z Sygate. Na Samsungu ktorego chcialbym sie pozbyc byl zainstalowany Vista ale sformatowalem ten dysk. Edytowane 27 Lipca 2006 przez casiopea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) to spróbuj te sposoby : 1 wyjmij tego Samsunga i sp¶óbuj wyłączyć drugi kontroler SATA bo xp'ek go wcześniej wykrył a a teraz się może rzucać że nie ma na nim dysku 2 spróbuj FIXBOOT i FIXMBR na Seagacie swoją droga Vista ma takie odchyły że zahacza o inne dyski podczas instalacji, też miałem problem z usunięciem Visty, u mnie pomógł drugi sposób ;) Edytowane 27 Lipca 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Tylko jak ja mam wylaczyc drugi kontroler SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 w biosie musi byc opcja SATA 1 Secondary --> ustawiasz Disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) heh racja =] No mniestety Bios nie pomogl =/ Co do FIXBOOT i FIXMBR jak to sie je? Bo domyslam sie ze odpala sie to z wiersza polecenia... trylko ze komp mi nie startuje z wierszem polecenia =/ Edytowane 27 Lipca 2006 przez casiopea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Konsola odzyskiwania z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) ściślej mówiąc boot'ujesz płytę xp i czytasz dokładnie co się dzieje, w pewnym momencie będzie konsola odzyskiwania systemu wciskając R, wejdziesz co wiersza polecenia potem FIXBOOT i FIXMBR na wszystko przytakujesz ;) Edytowane 27 Lipca 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Dzeiki ale dalem sobie rade =] z tym ze system nadal nie startuje z odlaczonym Samsonem =/ FIXBOOT jedynie usunol mi mozliwosc wybrania Visty jako startu (ktorej juz na dysku nie ma) =/ Macie jeszcze jakies inne pomysly? Chcialbym uniknac Formatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 F8 i tryb awaryjny lub ostatnia działająca konfiguracja, może to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Nie. Tego na sammym poczatku probowalem =/ Awaryjka tez sie nie odpala =/ Edytowane 27 Lipca 2006 przez casiopea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Jak odzyskać system Windows XP, którego nie można uruchomić z powodu uszkodzenia rejestru spróbuj tego ale nie wiem czy to coś pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Sprobuje uzyc Bezpiecznego usuwania sprzetu z Xpka. Dysk jest na jej liscie wiec moze to cos pomoze. Tez lipa. Chyba wezme sie za format im wczesniej zaczne wczesniej skoncze =] Jest mozliwosc podania instalatorowi sterownikow SATA z innego nosnika niz Flopek? np zeby wziol z CD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 z cd można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...