Skocz do zawartości
Anonymous

Dziwny Problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Po uruchomieniu komputera, w "Moim Komputerze" zostają na stałe takie ikony/nazwy płyt w napędach, jakie były podczas uruchamiania... Pomimo włożenia innych płyt to się nie zmienia, raz nawet już po wyciągnieciu płyty udało mi się otworzyć jej zawartość l-klikiem

Najczęściej jednak, po wyciągnieciu płyt, l-klik powoduje otwarcie pustego nośnika, albo error "w * nie ma płyty" . Po wymianie na inne płyty, można je (najczęsciej, o ile się nie otworzy zamiast nich zawartośc płyty która już jest wyciągnięta ) normalnie otworzyć, jednak nazwy i ikonki (ikonka się zmienia na taki plik ze znaczkiem windowsa, czyli tak jakby chce odczytać starą ikonkę, ale jej już tam nie ma ) zostają tych płyt co były na samym początku...

Dziwne, prawda?

Tak jakby nie odświeżała się zawartość jakiegoś cache'a czy coś, po wysunięciu tacki

Ps Uścislę- nie tyle otworzyć jej zawartość, co wyświetliła się zawartość plyty, której już w napędzie nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, trochę mi pomogłeś, ale...

Po uruchomienu tej usługi, niby częsciowo jest dobrze tzn po zamianie miejscami płyt pojawiaja się one prawidłowo, ale po wyciągnięciu płyt zostają ich nazwy i ikonki :/

Po wymianie na inne płyty, ikonki tych pierwszych także zostają :/

PS Czyli jedyne co się zmieniło, to to że teraz żongluje ikonki/nazwami, ale też tylko tymi co były na początku :/

PS2 Zuważyłem ze ona się sama z siebie znowu zatrzymała (sic!), zmieniłem atrybut na "automatyczna"

..ale to nic nie dało... Jest tak samo jak bylo na początku :mur:

tzn teraz jest autmotyczna i uruchomiona, ale ciągle tylko są te opisy/ikonki plyt które były przy starcie systemu.

Teraz tylko jak się je zamieni miejscami, to się zminiają, ale innych plyt to nie dotyczy...

Po włączeniu/wyłączeniu napędów, zostają tylko ikonki takie, jakie powinny być gdy nic w nich nie ma. Zawsze.

Co dziwniejsze, jednemu z napędów wydaje się że kiedy nie ma płyty- ma pustą. I można go zawsze normalnie dwuklikiem zaatakować, aby naszym oczom ukazał sie pustka :lol2: ... Drugi normalnie ma w takich przypadkach" w *: /Nie ma płyty..." No tak, a ikonka i nazwa płyty co tam była została... <_<

PS3 Może większe zainteresowanie miałby ten temat w okienkowym forum...?

Edytowane przez Anonymous

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi