m_krzywy Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Problem jest dosc nietypowy bo mam w komputerze dwa windowsy 2000 na dwuch różnych dyskach. Płyta Gigabyte 8l915p Dual Graphic PX i procesor Pentium 4 640 3.2GHz 2MB Cache .... Płyta jak i procesor obsługują technologię CPU Enchanced Halt (chyba nie musze mówic do czego ona służy?) Jeden z windowsów obsługuje ją poprawnie ... tzn gdy proc nie uzywany zminia taktowanie i napięcie lecz drogi dysk jush nie. Dyski są podłączone na IDE2 na jednej "szmacie". Dysk na którym nie działa "CPU E H" to master. Jeśli potrzebujecie więcej danych moge ich udzielic ale wydaje mi sie ze to sprawa systemu. Jak to zmienic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ... tzn gdy proc nie uzywany zminia taktowanie i napięcie lecz drogi dysk jush nie. Dyski są podłączone na IDE2 na jednej "szmacie". Dysk na którym nie działa "CPU E H" to master. Jeśli potrzebujecie więcej danych moge ich udzielic ale wydaje mi sie ze to sprawa systemu. Jak to zmienic??proszę, napisz to po polsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Jeden z windowsów obsługuje ją poprawnie ... tzn gdy proc nie uzywany zminia taktowanie i napięcie lecz drogi dysk jush nie. To moze kup tańszy dysk, skoro ten drogi nie działa, wtedy jush będzie dobrze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) :blink: nie wybaczacie błędów dysk nie drogi tylko drugi a tam gdzie nie było po polsku : Chodzi o to ze gdy procesor jest nie uzywany zmienia sie napiecie i taktowanie. Edytowane 27 Lipca 2006 przez m_krzywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 zakladam ze na obu windowsach sa takie same stery i stery do proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Chodzi o to ze gdy procesor jest nie uzywany zmienia sie napiecie i taktowanie. Hehhe ciekawe tak jak w laptopach fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Hehhe ciekawe tak jak w laptopach fajnieTo zes pojechal, C1E juz od dluzszego czasu jest w P4. Sam zreszta tego uzywam. Czytam www mnoznik x 14, pelne obciazenie x16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmm777 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Problem jest dosc nietypowy bo mam w komputerze dwa windowsy 2000 na dwuch różnych dyskach. Płyta Gigabyte 8l915p Dual Graphic PX i procesor Pentium 4 640 3.2GHz 2MB Cache .... Płyta jak i procesor obsługują technologię CPU Enchanced Halt (chyba nie musze mówic do czego ona służy?) Jeden z windowsów obsługuje ją poprawnie ... tzn gdy proc nie uzywany zminia taktowanie i napięcie lecz drogi dysk jush nie. Dyski są podłączone na IDE2 na jednej "szmacie". Dysk na którym nie działa "CPU E H" to master. Jeśli potrzebujecie więcej danych moge ich udzielic ale wydaje mi sie ze to sprawa systemu. Jak to zmienic?? A `Minimalne zarządzanie energią' jest ustawione w drugim systemie? Bo SpeedStep w procesorze, to jeszcze nie wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 A `Minimalne zarządzanie energią' jest ustawione w drugim systemie? Bo SpeedStep w procesorze, to jeszcze nie wszystko...Ja nic nie ustawialem w systemie. W biosie wlaczone i sobie dziala. Ale fakt to moze cos pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Spoko ten problem już rozwiązałem teraz mam troszkę inny chodzi mi o OC tego Pentiuma... w biosie jest taka funkcja jak CIA ;) i powiem tak działa słabo. Idea jest taka żeby zwiększać FSB jak procesor jest używany w zależności od obciążenia. Działa źle ponieważ to przetaktowywanie jest zauważalne np. podczas grania (gra zwalnia). Jak ustawiłem na 3,6GHz to czasami windowas mi bluescreena wywalał IRQ NOT LESS OR EQUAL itd... domyśalm sie że jest to wina pamięci... przetaktuje procesor ręcznie ale nie wiem czy powinienem coś z pamięciami robić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...