eRazel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 początkowo miałem zamiar kupic sama karte na agp jednak po dopływie lekkiej gotówki oraz dość długich przemysleniach i konsultacjach ze znajomymi doszedłem do wniosku,że bedzie lepiej gdy przeniose sie na inna platforme... więc mam do dyspozcji max 330-350 na procek+płyta oraz ok 350 na grafe mam na oku taki oto zestaw:celeron D + MSI niestety tylko takie coś znalazłem za tę cene, bardziej skłaniałbym sie ku sempronowi, ponieważ mniej ciagnie prądu a nie wiem czy moja zasiłka uciagnie... i tu kolejne pytanie, czy przesiadając sie z celka 1.7 zauwaze duzą róznice w grach? oraz czy opłaca sie kupowac tego typu tanie płyty główne? moze macie inną propozycje? moje wymogi to złącze pci-e oraz kwota nie przekraczająca 350 zeta nastepnie grafa...jesli kupiłbym uprzednia płyte z pci-e to mój wybór padnie raczej na:x800GTO lub na:7300GT do x800Gto przekonuje mnie 12 potoków i szyna 256, a 7300Gt jest znów strasznie zachwalane na waszym forum... nie wiem co mam robic... ps. czy 7300Gt ma 8 potoków? bo spotkałem sie juz z róznymi liczbami... aha, jak myślicie czy taki konfig udzwignie mój modecom 300w? na kalkulatorze kalkulator wyliczyłem cos niedużo ponad 250 wat, wiec nie wiem czy wymiana zasiłki bedzie konieczna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AMD+SEMPRON+2600%2B+64 169zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+K8NE+S754 225zł Wg. mnie to jest min, na tego Celka D nie warto się przesiadać. Grafa to 7300GT na gddr3 pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Poprawe w grach odczujesz na pewno. Procesor jest minimum 2x szybszy, raz taktowanie, dwa wieksza ilosc cache. Zreszta, celina D jest duzo lepsza od zwyklej. Czyli warto, za 300zl niczego lepszego nie dostaniesz. Co do karty sklaniabym sie ku gto. porzadne 12 potokow robi swoje. Ale tu nie jestem pewien. Zasilka dwa rade. W przypadku 7300 na pewno, w przypadku gto chyba na pewno:). Najwyzej nie bedziesz podkrecal. edit: Dziwne jest stwierdzenie. ze cel d 3,06ghz jest gorszy niz sempron 2600+. Ciekawe pod jakim wzgledem. Edytowane 27 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 praktycznie pod kazdym. ;) celina to mul. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Patrzysz tylko na ilość mhz? A co powiesz na to?: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=145&action=all http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1445_5.html Wg. mnie powinneś dozbierać na przynajmniej s.754 (s.939 to byłoby min jakieś 550zł więc odpada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Patrzysz tylko na ilość mhz? Taa, naucz sie jeszcze czytac. Porownywalem MHz z jego obecna celina, a nie z sempronem. Po drugie testy ktore podales sa kiepskie. W zadnym nie ma semprona 2600+. Na egieldzie wystaepuja podkrecone procesory, a do tego potrzebuje i dobrej plyty i dobrych pamieci i dobrego zasilacza. jakbys przeczytal jego post, moze bys sie zorientowal, ze gosc nie ma pieniedzy na takie wydatki. Drugi test to poronanie celerona 2,8 z sempronem 3100+, z czego gry sa dwie, s dodatku pod dx7 i 8, czyli procesrorozerne. Reszta to specview, w ktory grasz moze ty, ja nie. Nie mowiac juz o tym, ze do takich gier nie musi zmieniac procesora. Za to nowszy, hcociaz tez stary doom 3 nie pokazuje takich roznic. Po trzecie tu jest test w miare zblizonych, niepodkreconych procesorow: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2395 Mozna sobie porownac i samemu wysnuc wnioski, tym bardziej, ze portal jest znany i szanowany. NIe to, ze mam cos przeciwko egieldzie, ale tam nie ma procesorow, o ktore sie chlopak pytal. Dalej twierdze, ze nie znajdzie nic lepszego za 330zl i odczuje radykalna poprawe w grach. @tsgs2 Pisz konkretnie, za kilka takich wypowiedzi mozna dostac procenty. Edytowane 27 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Pisząc o mhz, miałem na myśli Twoją wypowiedź: "Dziwne jest stwierdzenie. ze cel d 3,06ghz jest gorszy niz sempron 2600+. Ciekawe pod jakim wzgledem." Pozatym miałem "przyjemność" obcowania z kompem z CeleronemD (może model niższy, ale komp chodził gorzej niż mój PIV, który jest (jak dla mnie) słaby) Pozatym dalej twierdzę, że lepiej dozbierać do s.754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Pisząc o mhz, miałem na myśli Twoją wypowiedź: "Dziwne jest stwierdzenie. ze cel d 3,06ghz jest gorszy niz sempron 2600+. Ciekawe pod jakim wzgledem." No tak, ale gdzie ja tu porownywalem taktowania? Inaczej nie pisalbym sempron 2600+ tylko podal jego czestotliwosc. Zauwazmy tez, ze samo AMD uznalo semprona za konkurencje dla celerona 2,6ghz i stad sie wzielo oznaczenie. Pozatym miałem "przyjemność" obcowania z kompem z CeleronemD (może model niższy, ale komp chodził gorzej niż mój PIV, który jest (jak dla mnie) słaby) Owszem, twoj p4 jest slaby (najslabszy z licznych wersji p4 - niska szyna, maly cache), ale nie wierze, ze celeron D jest od niego slabszy. Ma on tyle samo cache i jest duzo szybciej tatowany. Poza tym podalem linka do fachowej recenzji. Moza sie tam po prostu przekonac, czarno na bialym, jak sie ma celeron 3,06 do semprona 3100+ (czyli sporo szybszego od 2600+). Pozatym dalej twierdzę, że lepiej dozbierać do s.754. Zawsze mozna powiedziec, ze warto zbierac. Albo kupic od razu i cieszyc sie duzo szybszum kompem juz teraz, w wakacje. Sempron 2600+ nawet w grach nie bedzie zauwazalnie szybszy, a s.754 wymiera calkowicie. Ja bym kupowal, ty bys zbieral, a decyzja nalezy do autora tematu:) Edytowane 27 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) No tak, ale gdzie ja tu porownywalem taktowania? Inaczej nie pisalbym sempron 2600+ tylko podal jego czestotliwosc. Zauwazmy tez, ze samo AMD uznalo semprona za konkurencje dla celerona 2,6ghz i stad sie wzielo oznaczenie. ale sobie oblicz, czy jesli pentium4 taktowane 3.8GHz nie jest w stanie pokonac sempa o taktach 2.4 GHz to ciekawe co powie celeron ktory przy tych samych taktach jest gorszy od pentium o okolo 40-50% . po prostu przy 3GHz taki celek wymieknie przy sempie taktowanym 1.6 GHz :lol2: Zawsze mozna powiedziec, ze warto zbierac. Albo kupic od razu i cieszyc sie duzo szybszum kompem juz teraz, w wakacje. Sempron 2600+ nawet w grach nie bedzie zauwazalnie szybszy, a s.754 wymiera calkowicie. Ja bym kupowal, ty bys zbieral, a decyzja nalezy do autora tematu:)ty chyba sam wymierasz... procesory na s754 beda dluzej produkowane od 939. i co? ;) Edytowane 27 Lipca 2006 przez tsgs2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Porównując mego PIV, a tamtego CelkaD miałem na myśli model o taktowaniu ok 2GHz (mój ma dokładnie 2013-2014MHz, tamten miał 2.13GHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ale sobie oblicz, czy jesli pentium4 taktowane 3.8GHz nie jest w stanie pokonac sempa o taktach 2.4 GHz to ciekawe co powie celeron ktory przy tych samych taktach jest gorszy od pentium o okolo 40-50% . po prostu przy 3GHz taki celek wymieknie przy sempie taktowanym 1.6 GHz :lol2: Nie loluj, maly, nie loluj. Przestan teoretyzowac i podaj link do testu z sempronem 2600+ (albo 2800+) i celeronem d 3,06ghz. I obydwa nie podkrecone, bo jak chlopak zaznaczyl w pytaniu, ze nie ma zasilacza (i kasy na niego), a ram pewnie tez kiepski, bo ze starego zestawu. I pokaz jakis dowod na te 40-50%, bo na razie duzo gadasz i nic z tego nie wynika. A potem sie posmiejesz, jak bedziesz mial jeszcze z czego. ty chyba sam wymierasz... procesory na s754 beda dluzej produkowane od 939. i co? ;) I co z tego. Popatrz sobie, co to za procesory i potem pyskuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) akurat ciezko jest podac testy semp 2600+ i celerond 3.06 GHz poniewaz nigdzie takich testow nie ma. edit// znalazlem cos. nie jest to porownanie sempa s754 i celerona D tylko sempa na sA i celerona D 2.8 GHZ http://www.pcper.com/article.php?aid=61&am...xpert&pid=5 w wiekszosci programow typu spi celeron wygra za sprawa wiekszego taktowania, ale w grach przewage ma sempron. http://www.tomshardware.com/2004/07/28/dur....html#directx_9 I co z tego. Popatrz sobie, co to za procesory i potem pyskuj.n/c. widaz ze masz intela :? a wogole to wg ciebie semprony to zle procesory? :| one sa tylko troche slabsze od Athlonow. Edytowane 27 Lipca 2006 przez tsgs2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ja sie w sumie nie upieram przy tym celeronie, tylko ciężko znależć jakąs płyte sensowną pod semprona za niewielkie pieniądze...na allegro można dostac jakies po 100 zł ale co z tego jak to lipa... nastepna kwestia. Nie zamierzam w przyszłości raczej rozbudowywac kompa, chce aby wystarczył mi na rok moze 2, w połączeniu z x800gto lub 7300gt bedzie to w miare dobry komp do grania... ramu mam 768 ze starego kompa wiec narazie wstrzymam sie z kupnem nowej kosci... no i ta karta...7300gt ma te 8 potokow? bo np w komputroniku pisza ze 4, gdzies indziej sa informacje ze 8...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) n/c. widaz ze masz intela :? a wogole to wg ciebie semprony to zle procesory? :| one sa tylko troche slabsze od Athlonow. Semprony to dobre procesory. Tylko twierdze, ze s2600+ nie jest lepszy od celerona 3,06Ghz. I tyle. A jezeli mialbym jeszcze do Semprona doplacac, to takie postepowanie byloby dla mnie dziwne. edit. Zrestza, sam sie przekonales. w etstach ktore podales sempron 2800+ jest nieznacznie szybszy od celerona 2,8. A my tu mowimy od 2600+ i cel. 3,06. Wypada zachowac obiektywizm, bo nie swoje pienaidze wydajesz. Tych 40-50% tez nie pokazales. A do do procesora - tak, mam p4 3.0@3,9, zmienilem z aXP 1800+, wczesniej z durona 800, a jeszcze wczesniej z p166mmx i 386dx. Mialem rozne procesory, roznych firm. Edytowane 27 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 zobacz do testow ktore podalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) zobacz do testow ktore podalem. Alez popatrzylem. W nowszych (chcoiaz starych) X2 i UT roznic brak. Jedynie w przedpotopowym Quake sa duze roznice ale o czym to swiadczy? Ze w grach dx7 Sempron bedzie lepszy? I co z tego, w te gry zagra na obydwu procesorach, a nawet na swoim obecnym, w nowszych oba sprawdza sie tak samo, gdzie oba = celeron 2,8 i s2800+. Czyli cel 3,06 jest lepszy od 2600+. Nawet zakladajac, ze sempron sA<s na 754, to i tak mozna miec nadzieje jedynie an dorownaie wydajnosciowe. W grach. We wszytskim innym celeron bedzie lepszy. @eRazel Za 300zl+ grafika nie spodziewaj sie kompa na 2 lata. Sprawdzi sie nie zle w obecnych grach, ale juz w tych za rok zjedziesz z rozdzielczoscia i detalami (teraz tez, ale tylko w takich wyciskaczach jak Oblivion). Natomiast co do 7300gt to nie patrz na potoki a na testy. Ma wiecej fps (zwlaszcza wyzszy minimalny), to znaczy, ze jest lepszy. Przynajmniej w segmencie low-end jest taka prosta zaleznosc:) Edytowane 27 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 akurat sie nie zgodze. idac takim tokiem rozumowania jak ty wychodzi ze semp 2600+ bedzie o 10% lepszy w grach. w syntetykach ida na rowni, a w windowsie znowu semp bedzie szybszy. celeron jest po prostu wolny, i nic tego nie zmieni. a do tego sie o wiele bardziej grzeje. sempron bedzie osiagal okolo 30 max 40*C a celeron 55-65*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) akurat sie nie zgodze. idac takim tokiem rozumowania jak ty wychodzi ze semp 2600+ bedzie o 10% lepszy w grach. w syntetykach ida na rowni, a w windowsie znowu semp bedzie szybszy. celeron jest po prostu wolny, i nic tego nie zmieni. a do tego sie o wiele bardziej grzeje. sempron bedzie osiagal okolo 30 max 40*C a celeron 55-65*. Ale o czym ty piszesz? Spojrzales na wykresy, ktore sam podales? Przeciez wyraznie widac, ze sempron 2800+ jest o 2-4 fps (i to przy sredniej 60fps, jak np w tescie Far Cry) lepszy niz celeron D 2,8ghz. Wiec jakim cudem sempron 2600+ mialby byc o 10% lepszy od celerona 3,06ghz? A co do temperatur - jakie to ma znaczenie? Celeron ma wieksza tolerancje teminczna i bedzie pracowal spokojnie przy 75C, a Sempron? Przy 60C beda problemy. Poza tym Sempron nigdy nie bedzie mial 30 (chyba, ze chlodzenie wodne i to wydajne). Edytowane 27 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Poza tym Sempron nigdy nie bedzie mial 30 (chyba, ze chlodzenie wodne i to wydajne).Nie ździw sie, ja kiedyś szedłem do tylu na freezerze 64pro ;) W temacie o sempronie też masz innych użytkowników co mają temperatury w okolicy 30 stopni. Ja jestem za sempronem a nie celeronem. Dozbieraj jeszcze troche kasy i zbuduj coś na 939 albo 754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 @komisarz pisze o tym ze te testy byly na soc A. zeby procesor na socket A mial taka sama wydajnosc jak semp 2600+ musi byc taktowany okolo 400MHz wiecej. wiec te wykresy nie pokazuja pelnych mozliwosci sempa s754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) @eRazel Za 300zl+ grafika nie spodziewaj sie kompa na 2 lata. Sprawdzi sie nie zle w obecnych grach, ale juz w tych za rok zjedziesz z rozdzielczoscia i detalami (teraz tez, ale tylko w takich wyciskaczach jak Oblivion). Natomiast co do 7300gt to nie patrz na potoki a na testy. Ma wiecej fps (zwlaszcza wyzszy minimalny), to znaczy, ze jest lepszy. Przynajmniej w segmencie low-end jest taka prosta zaleznosc:) nie napisałem że potrzebuje kompa na 2 lata do gier w max detalach... to jest pewne, ze z takim zestawieniem poradze sobie w miare srednio lub jeszcze gorzej z obecnymi grami takimi jak obek czy nadchodzący gotek, nie oczekuje rarytasów ;) a co do procka i płyty..lekko skłaniam sie ku sempowi (ale zdrobinienie;p) ponieważ mniej ciągnie prądu i moja słaba zasiłka moze sobie poradzic z nim...wyszukałem taka oto płyte pod 754 płytka do tego moze semp 2800... co sądzicie o tej powyższej płytce? czy jak jest zintegrowana karta graf. to można włozyć inny model? bo jakoś srednio ufam płytom OEM pod celerona D z allegro za ok 100 z pci-e...:| i dobrze by było jakbyscie sie nie kłócili nad wyższościa sempa nad celinom, bo wszytko pokazały testy..czarno na białym jest ... Edytowane 27 Lipca 2006 przez eRazel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Nie ździw sie, ja kiedyś szedłem do tylu na freezerze 64pro ;) W temacie o sempronie też masz innych użytkowników co mają temperatury w okolicy 30 stopni. Ja jestem za sempronem a nie celeronem. Dozbieraj jeszcze troche kasy i zbuduj coś na 939 albo 754. Wiesz, 30C to niemal temperatura pokojowa. Moze w chwili staru windowsa procek tyle ma, ale jezeli takie cos utrzymuje sie w rakcie nwet zwyklego przegladania stron z winampemw tle, to juz wina zlego odczytu plyty. Uwierze, jak ktos zmierzy zewnetrznym termometrem. Pamietam, ze ja na chlodnym przeciez duronie 800Mhz i bardzo dobrym wowczas zalmanie 6000cu (taki smieszny pióropusz) mialem 40-43C. I wiem z doswiadczenia, ze rozne plyty daja rozne odczyty temperatury. @tsgs2 Mysle, ze nie ma sie o co spierac, chcoiaz te 400Mhz to przesada podobna do tej 50% przewagi p4;) Kazdy z nas przytoczyl testy i wykresy, nie tylko na socket A, ale tez np. z sempronem 3100+. Kazdy moze na nie spojrzec i wyrobic swoje wlasne zdanie. Wiec nasza dyskusja odniosla pozytywny skutek, bo autor sam rzuci okiem i nie bedzie mail potem do nikogo pretensji. Edytowane 28 Lipca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 @komisarz powiem jeszcze tylko cos odnosnie temperatur ;) to jest tak ze procki na sA byly cieplejsze. wiekszy proces technologiczny itd. Sempron 2800+ np po okolo 2 godzinach prime torture test na AC 64 pr0 ma temperature 39* i potem znow szybko sie schladza. wiem bo moj kumpel ma wlasnie taki zestaw i sprawdzalem. po okolo 10 minutach od wylaczenia Prime znow ma temperature 32* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 jeszcze jedno pytanie odnośnie 7300gt... lepiej brać wersje od galaxy 256 ddr2 czy 128 ddr3? uprzedzam że nie miłuje sie w harcorowym kreceniu..;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 w karcie tego typu (7300gt) ja bym wzial jednak 128ddr3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Zapewne zastanawiasz się między: http://allegro.pl/item117837768_galaxy_730...6mb_tv_dvi.html takim czymś a: http://allegro.pl/item117577678_galaxy_730...akow_sklep.html (ma 128mb) Odpowiedź: bramka nr.2 (piszesz, że o/c raczej nie, a ta 2 ma już na starcie wyższe takty (szczególnie pamiątek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Co wy gadacie socket 939 550zł pfff :mur: . Nie kupuj socket 754 bo to wogle zakup nie przyszłościowy później znów jak proca bedziesz chciał wymienić to płytke tak samo ... http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+K8NMF-9 - 219zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AMD+SEM+3000%2B+64+939 - 189zł razem - 408zł Jak masz 350zł na proca i płyte to mówie ci warto dozbierać te 50zł i mieć szybszy komp sporo i mież z głowy :) no i dual ddr gdzie przy socket 754 niestety ale nie ma. Myśle że 50zł to dasz rade dozbierać ;] bardzo polecam ten zestaw. Jak kupisz 754 to zrobisz duży błąd ponieważ cenowo sam widzisz róźnica 15zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ehhh....... "Produkt dostępny tylko z płytą GIGABYTE K8NF-9 lub GIGABYTE K8N51GMF-9" A podałeś model K8NMF-9, K8NF-9 za ok 270zł jest i już odpada Sempron :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Ehhh....... "Produkt dostępny tylko z płytą GIGABYTE K8NF-9 lub "GIGABYTE K8N51GMF-9 A podałeś model K8NMF-9, K8NF-9 za ok 270zł jest i już odpada Sempron :) No fakt nie zauważyłem ale GIGABYTE K8N51GMF-9 kosztuje 219zł :) karte zintegrowaną sie wyłącza w biosie i dajesz na normalnej Albo venice 3000+ jest w oem za 225zł i wtedy ta płytka co podałem pasuje Edytowane 28 Lipca 2006 przez piecykpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRazel Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 jak napisałem wczesniej nie mam zamiary zmieniac procka czy czegos innego w przyszłosci..co najwyzej dokupie pamiatki..tak wiec czy s754 czy 939 jest mi to obojetne;) znalazłem taka płytke pod s754 co o niej powiecie? bedzie pod sempa 2800? tylko znowu mam wątpliwości co do tego sklepu...mieszane opinie o nim słyszałem... a co do karty, to chyba kupie tego 7300gt z allegro 128 ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...