Skocz do zawartości
MaZZeo

Mobo+proc+ram+dvd+obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

J/w napisałem mam do wydania 1400zł.

Dodatkowo mam już

GRAFA: Winfast GF 6600GT AGP x8 128 MB

ZASILACZ: Chieftec ATX 360W (mam nadzieję, że wystarczy?)

Komputer służy do standartowych czynności: granie, internet, muzyka, filmy. Czasem zdarzają się jakieś programy graficzne typu Photoshop, After Effects.

O to co wybrałem

MOBO: Asrock Dual-Sata 2 s.939 - ok 220zł

PROC: AMD Athlon 64 3800+ s.939 - ok 450 zł

RAM: Kingston 1GB DDR 400 mhz - ok 360zł

DVD: tu dylemat - LG GSA 4167B czy LG GSA H10L?? obydwa ok. 140zł

OBUDOWA: Modecom Impact - ok 200 zł

RAZEM: 1370 zł

Uzasadnienie.

MOBO: Asrock, ponieważ mam dobrą karte graficzną AGPx8 i nie chcę zmieniać na razie, dodatkowo ma PCI-E, więc w przyszłości nie będe musiał zmieniać płyty głównej.

PROC: Zaraz pewnie tu wsykoczycie, że po co przepłacać, kup 3000+ i kręć. Tyle że ja nie będe kręcić, bo nie umiem i nie chcę, więc...

RAM: Zwykłe RAM'y Kingstona, mam zaufanie do tej firmy, dlatego ich kości kupuję.

DVD: Hmmm miałem kilka napędów optycznych, Benq, Philips itd. Ale jednak nagrywarki LG były najlepsze, mam do nich zaufanie. Tyle że pomózcie mi wybrać z tych dwóch o których napisałem, cena taka sama.

OBUDOWA: Jedyne wymagania to żeby miała max 19 cm szerokości i była czarno-srebrna. Mój brat ma tą obudowę, podoba mi się.

Co sądzicie o moim wyborze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóżcie no :) Czy 3700 San Diego z 1MB Cache będzie lepszy od 3800+ z 512 KB?

Tak będzie lepszy. Jak w przyszłości będziaesz chciał podkręcić, to powinieneś osiągnąć lepszy rezultat, gdyż większość tych CPU dobrze sie kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi