witek_p Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Sprawdziłem już kilka kodeków od 3 - 5 włącznie z Nimo i nic to nie daje tak że zdecydowałem się tu napisać. Po jakiejś godz. oglądania filmu zaczyna skakać dźwięk i obraz, nieznacznie, są to ledwo zauważalne "przycięcia". Sprzęt jak w podpisie. FSB zciągnąłem do 100MHz, grafikę obniżyłem poniżej std. ustawień i dalej to samo. Może ktoś się z takim czymś spotkał. Jak zacznie przycinać to muszę wyłączyć kompa, nie restartować bo nie wstaje i załączyć, znowu na godzinę mam spokój. W takim trybie może chodzić przez cały dzień, po wyłączeniu mogę załączyć od razu i chodzi dobrze. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ja ci proponuje tak ..odinstaluj wszystkie codeki ..zainstaluj tylko divixa 5xx i xvida jakiegos najnowszego z tego roku juz jest widziałem tz mam ..i powinno byc ok ..aa i jeszcze jedno jak masz ustawiona pamiec wirtualna w windzie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ja miałem cios podobnego jak zainstalwoałem divx'a 5.x na starszej wersji wszystko chodziło spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 u mie bylo podobnie + rozjezdzajacy sie dzwiek, a poradzilem sobie z tym tak : odinstalowalem wszystko, potem zainstalowalem pack'a divx'a (3.11alpha, 4.cos, 5.0 wszystko w jednym) potem xvid'a a na koncu 5.02 divix'a. w moim przypadku wazna byla kolejnosc instalowania, natomiast u kumpla z podobnymi objawami trzeba bylo tylko zainstalowac 3.11alpha divix'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 szpak - próbowałem z wyłączoną oraz z domyślną dla Win98. Na starszych wersjach nie chodzą i wszystkie filny, wywala jakieś komunikaty. Spróbuję dzisiaj odinstalować wszystko i po koleji walnąć wszystko po kolei tak jak pisze baltazar. Jutro dam znać na czym stanęło. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 czy masz xp?? i jak go instalowałes miałes k.muzyczną w pci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 czy masz xp?? i jak go instalowałes miałes k.muzyczną w pci??W98 karta z płyty. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 A ja tak zeby nie zakladaac nowego watku..... jakie sa min wymagania dla w miar plynnego ogladania divx-ow ? meczy mnie znajomy zeby cos sie dalo z jego archaicznym kompem (cel266 + 96 mb ram +ati rage IIc dzwigajace win98se ) zrobic... jakie kodeki i co moge zrobic poza zmnijeszeniem jakosci na min i namowiemien goscia do wizyty w sklepie/na gieldzie ? Help bo jutro znowy bedzie dzwonil.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 słyszałem ze juz pentium daje sobei rade z filmami ale nei wiem jakimi no najlepiej niech wezmie cos koło 266-300 mhz ale juz p 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 słyszałem ze juz pentium daje sobei rade z filmami ale nei wiem jakimi no najlepiej niech wezmie cos koło 266-300 mhz ale juz p 2na moim starym p2 400 chodzily miodek, no i nfs 3 malina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 u mnie kiedys na celinie 366 nfs3 tez miodzio smigał :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 słyszałem ze juz pentium daje sobei rade z filmami ale nei wiem jakimi no najlepiej niech wezmie cos koło 266-300 mhz ale juz p 2 Celina 333 z 128 MB RAM spox uciągnie (oczywiście bez szaleństw :wink: ) o pentium możesz zapomnieć na 200MMX z s3 4MB dolina :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 szpak--> co za zbieg okolicznosci, wlasnie chodzi o film z postacia z twojego avatara...tylko hlopie ja nie mowie o avikach wielkosci znaczka pocztowego (pamietam granie w QI na 486 dx :) ) tylko oglodanie dvix na jakims sensowym oknie.. o full scrennie nie ma co marzyc Musze cos z tym zrobic bo on zacznie przylazic do mnie ogloadc te filmy :) koles jest wytrwaly, gral na tym sprzecie (poro ponizej minimum!) w nowego harrego pottera, mial jak tak patrzylem ok 4 fps(a chyba co 2 klatke pomijalo) :) i tak ukonczyl ta gre... hm.. dvix obciaza glownie proca.. jak oceniacie szanse podkrecenia tego celka266 na fsb 83 ?bylo by juz celina 333mhz a jak piszecie z tym mozna ju poogladac. Ram moze byc sporym problemem bo sa tam staaare kostki - 2x16mb i moja niegdys sprzedana 64mb pc100. Moze wywalic te 2x16mb ? mobo to jakis badziewny lx - microstar ms 6118e, nawet nie wiem jak sie zabrac za ew @ tego... w biosie bryndza, zworek nie ma, soft fsb nie wykrywa plytki... oficjalnie supportowane tylko fsb66 mhz Bede b. wdzieczny za we porady dotyczce ustawienia systemu,kodekow (moze xvid?) czy tez samego playera.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 u mie bylo podobnie + rozjezdzajacy sie dzwiek, a poradzilem sobie z tym tak : odinstalowalem wszystko, potem zainstalowalem pack'a divx'a (3.11alpha, 4.cos, 5.0 wszystko w jednym) potem xvid'a a na koncu 5.02 divix'a. w moim przypadku wazna byla kolejnosc instalowania, natomiast u kumpla z podobnymi objawami trzeba bylo tylko zainstalowac 3.11alpha divix'a.U mnie też pomogło doinstalowanie 3.11. Dzięki wszystkim. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Co do DivX i wymagań - ja robiłem malutki test - K62 -333 i Tseng6000 4 MB na PCI - i filmy skaczą - dają się oglądać tylko w oknie i też trochę skaczą .... - wystarczało zamienić kartę graficzną na AGP - w moim przypadku ati rage 128 i chodziło perfekt płynnie- i w oknie i fullscreen. - nie tylko procesorem DivX żyje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...