wachu13 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Witam Chcialbym sie dowiedziec na co trzeba zwracac uwaga przy laptopach (konkretnie ekran) aby mozna bylo na nim pracowac na zewnatrz nawet przy slonecznej pogodzie? Wszelkie propozycje laptopow z wlasnie takimi ekranami mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Na pewno do tego nie nadaja sie laptopy z matryca typu Gloss. Przy mocnym oświetleniu (np słonce) mozna sie na nich przegladac jak w lustrze :D Jakas dobra matowa matryca bedzie pozwalała na dosc komfortowa prace. Osobiscie miałem okazzje pracować na Dellu Latitude 610 i sprawował sie bardzo dobrze, acz nie doskonale ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Z tym glarem to bym nie przesadzal az tak bardzo, u siebie mam wlasnie "lustro" a mimo to bardzo komfortowo pracuje sie nawet w pelnym naslonecznieniu. Aczkolwiek faktycznie, glare nie jest najlepszym wyborem do pracy w terenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Na pewno do tego nie nadaja sie laptopy z matryca typu Gloss. Przy mocnym oświetleniu (np słonce) mozna sie na nich przegladac jak w lustrze :D Jakas dobra matowa matryca bedzie pozwalała na dosc komfortowa prace. Osobiscie miałem okazzje pracować na Dellu Latitude 610 i sprawował sie bardzo dobrze, acz nie doskonale ;) Tylko miej na uwadzę, to że oprócz funkcji lustra wciąż będziesz widział to co się znajduje na tej matrycy. Czyli widzisz i siebie i zawartośćekranu. A na matrycy matowej niestety nie zobaczy się nic. Przynajmniej tak wynika z tego co sam miałem okazje sobie sprawdzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ja mam brightview i to kwestia dobrego ustawienia laptopa wzgledem slonca no i troszeczke sie trzeba przyzwyczaic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Szczerze powiedziawszy nie wiem czy istnieje jakikolwiek laptop, z którym da się jako tako pracować przy słonecznej pogodzie, chyba że ustawisz matrycę tak, by zasłaniała słońce, ale to raczej rozwiązanie mało komfortowe. Oczywiście optymalniejsze wydają się matryce matowe, ponieważ w mniejszym stopniu odbijają otaczające elementy. Druga sprawa to jasność i kontrast matrycy - szukaj laptopów z jak największymi wartościami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 czyli przede wszystkim szukaj 17" bo o 15'4 z dobrą matrycą o wysokim kontraście będzie ciężko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nie wiem jaka matryca jest w lapku z podpisu ale napewno nie nadaje się na słoneczną pogode. Wlazłem na dach żeby sprawdzić połączenie w sieci i kicha, nic nie widziałem :D, nawet kładząc go za kominem w cieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...