Skocz do zawartości
siwy_bos

2 Watowy Wzmacniacz Na Baterie

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że w sklepach elektronicznych można kupić zestawik do składania takiego 2 watowego wzmacniacza. Pytanie moje jest takie, ile mogło by coś takiego kosztować robione przez osobę trzecią? Miło by było jak by ten wzmacniacz był na baterie i grał na stereo. (Potrzebuje coś takiego do mojej empetrujki która gra dosyć cicho.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie 2-watowe zestawiki to w sklepie RTV koszt rzędu 20zł. Można je też zakupić od razu gotowe i złożone, ale o cenę musisz dowiedzieć się u sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli dobrze rozumiem to po prostu zwykły wzmacniacz operacyjny małej mocy w konfiguracji np nieodwracającej.. i to wszystko? :>

Ja bym sobie domajstrował do kompa wzmak jakiś na słuchawki bo soundblaster nieraz sie krztusi przy większym basie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po paru godzinach szukania po necie natrafiłem na kilka schematów i strone z danymi do zrobienia takiego Cmoy-a. Znalazłem też osobę która takie wzmacniacze robi sobie w wolnym czasie. Cena takiego cudeńka to około 130zł. Jest na baterie 9V i po podłączeniu zasilacza może też ładować baterie. Jest Stereo.

Tu foto Dołączona grafika

Wszystkich zaintersowanych wątkiem o tym urządzonku zapraszam na pw. A jak Admini nie mają nic przeciwko to wrzucił bym parę linków.

Edit1 - Cały Tutarial o robieniu takiego Cmoy'a http://www.tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/

Schemat - http://www.tangentsoft.net/audio/cmoy-tuto...tangent-sch.pdf

(to jest schemat do mono ale można zrobić 2 razy i będzie stereo :P)

A tu link do forum, gdzie jest temat osoby co takie rzeczy robi w wolnym czasie. - http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=7466

A tu też link do forum, ale do tematu o FIRMOWYM urządzeniu tego typu - http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=7887

Edytowane przez siwy_bos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po paru godzinach szukania po necie natrafiłem na kilka schematów i strone z danymi do zrobienia takiego Cmoy-a. Znalazłem też osobę która takie wzmacniacze robi sobie w wolnym czasie. Cena takiego cudeńka to około 130zł. Jest na baterie 9V i po podłączeniu zasilacza może też ładować baterie. Jest Stereo.

no to nieźle.. ja ten link znalazłem w 4 sekundy :D

i 130 pln za taki coś? za 130 pln to ja złożę wmacniacz 2 x 20W :).. Taki niskobudżetowy cmoy kosztuje max 40... Zwłaszcza w pudełku po cukierkach :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ty wiedziałeś co szukasz :P.

A po za tym mi nie jest potrzebny 2x20W. No i im mniejsze tym lepiej.

Jak mówisz że takie coś max 40zł to zapłace ci 50-60zł jak mi coś takiego zmontujesz. Może wyglądać jak ten w pudełku po cukierkach byle żeby miał wszystko co trzeba i żeby był stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PelzaK, to jest tak... trzeba cenić swoją pracę ;) Mi np. już nie chce się siedzieć całe popołudnie nad jakimś wzmacniaczem i zarobić na tym 20zł. Wolę rzadziej a więcej - wychodzi na to samo.

Ale jeśli chodzi o CMOY'a to jego koszt zamyka się w 30zł bez obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście te 40 pln liczyłem bez gratyfikacji dla montera :D.. zazwyczaj składam rzeczy sam dla siebie więc nie mam w nawyku doliczać 100% za robociznę :) I na razie Ci tego nie zmontuję, bo ślub szykuję :lol:

co do szukania.. no to wpisałem po prostu CMOY i pierwszy, najwyżej punktowany link to ten oryginalny wzmak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi