Kretus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Witam. Chce sobie kupic nowa plyte glowna i procesor Intel Core2 Duo. Tylko na razie z brakow finansowych kupic musze Pentiuma D 2,66ghz. Chodzi mi o to czy plyta ktora sobie wypatrzylem bedzie dobrze wspolpracowac z core2. Tutaj podeje specyfikacje plyty: ASRock CONROE945G-DVI dedykowna pod procesory: # Celeron D # Pentium 4 # Pentium 4 Prescott # Pentium D typ gniazda procesora: LGA775 obsługa technologi Intel® Hyper-Threading: Tak liczba gniazd procesorów: 1 producent chipsetu: Intel chipset: 945G obsługa częstotliwości FSB: # 533 MHz # 800 MHz # 1066 MHz rodzaj pamięci: DDR2 liczba gniazd DDR2: 4 obsługiwane typy pamięci: # 533 MHz # 667 MHz maksymalna wielkość pamięci: 4 GB zintegrowana karta graficzna: Intel® Graphics Media Accelerator 950 zintegrowana karta dźwiękowa: Realtek ALC888 7.1 zintegrowana karta sieciowa: Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s Realtek RTL8111B kontroler RAID: 4xSATA interfejs dysków IDE ATA: 100 MB/s Maksymalna ilość urządzeń ATA: 2 szt. interfejs dysków Serial ATA: 300 MB/s Maksymalna ilość urządzeń Serial ATA: 4 szt. ilość złącz PCI-E 16x: 1 ilość złącz PCI-E 1x: 1 ilość złącz PCI: 2 ilość złącz USB 2.0: 8 Typ złącza zasilania ATX: 20-pin format płyty: ATX Ogolnie chodzi mi o ta czesc ze dedykowanymi procesorami... Nic tam nie wspominaja o core2, a w tych co wspominaja jest fsb 533mhz czyli jedyne co wejdzie to celeronyD i ten pentiumD ktorego chce na razie kupic. Wiec chce zapytac czy jezali ta plyta ma odpowiedni slot i fsb 1066mhz to bedzie mi tam core2 pozniej dobrze dzialal? Jeszcze takie pytanie... Jezeli fsb ramu jest max 667mhz to czy jest sens przeplacac za 800mhz ? z gory dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/26546 takie mobo Recke podawałem gdzieś w innym topicu, ogólnie mobo w porównaniu z Asusem na 975 wyszło bardzo dobrze, dostało 8.5/10. A co do ramu, wg. mnie lepiej narazie zaopatrzyć się w 667mhz pamiątki, a potem w coś lepszego, choć z drugiej strony zakup odrazu 800mhz pamiątek jest bardziej ekonomiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...