Lizardus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) witam, mam dylemat, w podobnej cenie moge dostac athlon64 am2 3000/3200+ , jakas plyta na nf4(nie 5 bo drogi;p), 2gb ddr2 800mhz(jakies najtansze), oraz 7950gx2 . OC proca planuje min. 2,5ghz co jest chyba jak najbardziej realne druga konfiguracja to c2d e6300, te same pamieci, oraz x1900xt 512mb, plyta to na p965 do oc albo jak nie styknie aksy to asrock parwie2x tanszy ale gorsze OC. Computer jest w 99% do gier, mam monitor 21' crt wiec moge sobie wlaczyc wysokie rodzialki przy dobrej odswierzalnosci, wiem ze c2d gromi tego athlona, do tego jest dwurdzeniowy. Co wybrac? Dlugo sobie ostrzylem zabki na c2d i raczej mnie nie rozczarowuje tylko ze paltforma dla c2d jest prawie 2x drozsza..... wiec zastanowilem sie czy nie lepiej jakis gorszy proc a lepsza karte? Co wy byscie wybrali? PS. Nie pytac sie gdzie znalazlem takie w podobnej cenie i itp. bo kupuje w usa to. Edytowane 28 Lipca 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja bym chyba wział ten pierwszy zestaw tylko nie widziałem jeszcze mobo na NF4 z AM2 i DDR2. No i ten procek mógłby byc zasłaby, przynajmniej X2 3800 AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Jak bym musiał wybierać, to bym brał zestaw e6300 + x1900XT. 7950GX2 to bardzo fajna karta, lepsza od x1900XT, tylko ten Athlon będzie do niej za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 E6300 i X1900XT ja bym to brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ja tez bym bral e6300 + x1900xt... jedynie odpusc sobie ASRocka'a bo do oc sie nie nadaje - przynajmniej tak czytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Jak poprzednicy. Intel & Radeon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) tak samo jak wyzej ten gx2 jest bardzoooo mocny blisko mu do tych radkow w cf :P ale ten orleans to moze byc za malo... Edytowane 28 Lipca 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Tylko ze to nie jest Venice tylko Orleans ;) na AM2 co nie zmienia faktu ze jest za sałby do tej grafy. Do GX2 to pasuje miec co najmniej to X2 3800 i krecic :) Edytowane 28 Lipca 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Conroe i Radek ;) argumentacja jak u kolegów wyżej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja też jestem za Conroe, niezła maszynka a ten radzio tez niczemu sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) A nie możesz wziać Intel + Nvidia ? :D Z drugiej strony przy karcie high end chcialbym sobie odpalic HDR + AA i delektować sie nieskazitelnościa grafiki czego na nvidi zrobic nie sposób :| ... Ostatecznie Intel + Ati będzie optymalnym wyjściem Edytowane 28 Lipca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 1. sa plyty pod am2 na NF4, nawet jest SLIm sa troche tansze od nf5 2. w sumie kiedy zakladalem ten post to juz na 90% podjelem decyzje (c2d i x1900xt) aledzieki za wlasne opinie... chociaz sadze ze na tej pierwszej konfiguracji bym wyciskal wiecej z fps IMO, a prco podkrecony do okolo 2,5-2,7 napewno by nie ograniczal karte, do tego gier w pelni wykorzystuajce 2 core jest jak na lekarstwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Narazie jak na lekarstwo... ale bedzie ich coraz wiecej np crysis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...