SU8Z3R0 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Ty juz sie tak nie wywyzszaj. Fakt faktem, ze jesli ktos chcial zaoszedzic to kupil goodramy, ktore sa jak widac kompatybilne z tak niskim napieciem. Ja chcialem cos lepszego wiec wzialem Corsairy, niestety te napiecie jest juz za niskie aby chodzily stabilnie.. Ok podjalem decyzje. Za miesiac wystawiam swoja na allegro. Dokladam 200zl i biore asusa 570SLI deluxe. Mam juz tej plyty dosc! Edytowane 2 Września 2006 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 hmm no tak Ty Gf;a a ja mam Ati ... wiec u mnei SLi odpada ;] jest mi zbedne Swoja droga to na allegro za ta plyte to okolo 200 zł sie wezmie ;/ JAk myslisz ?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Ja chcialem cos lepszego wiec wzialem Corsairy A kto powiedział że goodramy np.pro są gorsze od twoich pamięci każdy swoje chwali a goodramy pro są na kościach micron d9 i twoje corsairy chowają się do nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Wgralem nowy bios. Niestety zadna rewelacja. Aczkolwiek udalo mi sie wlaczyc system windows na 667, przy 1.95V!! Pierwszy raz w zyciu!! Niestety przy wlaczeniu superPI komputer sie wylaczyl. Jednakze pracuje nadal nad przetaktowaniem systemu. A propo, korzysta ktos z ntune? Tam pokzuje mi ze pamieci chodza na 670MHz, podczas gry CPUZ pokazuje 620MHz.. Sam juz nie wiem jak chozda u mnie te pamieci.. nie odbieraj tego jako ironia, ale moje pamięci chodzą na DDR2-800 CL5 przy 1.8V, zaś przy 1.95V chodzą na DDR2-800 CL4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzeszczot Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Czy ktoś z userów tej z najgenialniejszej z płyt napotkał na problem kiedy to ani probe ani asusudate nie chce sie zainstalować (twierdzi ze to nie płyta asusa : )) i sypie błędami dll. System mam w porządku, nie brakuje żadnych sterowników, wszystko działa w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekin Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) [...] Ok podjalem decyzje. Za miesiac wystawiam swoja na allegro. Dokladam 200zl i biore asusa 570SLI deluxe. Mam juz tej plyty dosc! Zastanów sie czy warto?? Ja mam i powiem co myśle: 1 - pamieci chodzą dobrze patrioty 667 idą ustawione na 800 a przetaktowane z procem na 920!! 2 - problem z podkręcaniem!!! nie złapiesz FSB wyższego niż 230mhz bez zwiech przy restarcie, ofszem jak juz uruchomisz np. 240mhz to dziła wszystko: sp, 2dmarki i takie tam natomiast problem jest ...uruchimić, mi na 230mhz uruchami sie zawsze ale juz na 235 raz na trzy razy, duzo jest o tym na zagranicznych forach wnisek nie wiem czy warto sie przesiadac, warto poczekać jestem w takiej samej sytuacji, musze czekac na nowy bis bo szkoda sprzedawac i tracic tak wiele na nowym sprzęcie, chyba ze chcesz kupic cos na nf590...:> Edytowane 2 Września 2006 przez Serekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Corsair wszyscy mi polecali i podobno dobrze wspolpracuja z chipsetami nvidia, szkoda ze pozniej doczytlem, iz to nie do konca prawda. Wcale nie mowie ze Goodramy sa slabe, czy Geile, ale corsair ma troche wiecej osiagniec niz te firmy. Co do wersji SLI, przesiadam sie nie ze wzgledu na to by polaczyc dwie karty, mam to w d! Po co mam placic 2x1000zl jesli za 1600 jest szybsza karta od tych dwoch w SLI? Chodzi mi wylacznie o napiecie dla pamieci. Przeczytalem sobie recenzje z podkrecania pamieci bachusa na tej plycie, i powiem szczerze, wlasnie tego oczekuje od plyty! Kupujac ta plytke, wydajac 380zl! mialem nadzieje ze wreszcie dostane cos porzadnego. Co sie jednak okazalo? Ze z ECS L7VTA2 za 150zl mialem 10000 tys razy mniej problemow! Wydalem 4 tysiaki na kompa, i najgorszym elementem jest wlasnei ta plyta. Dorzucam te 2 stowki i nie chce miec problemow. Pozdrawiam EDIT, A propo. 3/4 z was kupila 2x512 lepszych pamieci niz moje 2x1GB. Ja zaoszczedzilem na 2x1GB totez nie dostalem najlepszych pamieci. Jednak patrzac na to wstecz, i tak bym wzial 2GB, gdyz wiekszoc nowych tytulow gier wlasnie tyle wymaga. Edytowane 2 Września 2006 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Ja też bym chetnie wziął 2x1gb ale ograniczenia finansowe.Miałem wcześniej 1.5bg ramu na socket a i było trochę lepiej ale zmieniałem całą platformę prawie i trza było zrobić cięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Ty juz sie tak nie wywyzszaj. Hmm takie pytanko do kolegi Mowisz, ze ci memki nie chca dzialac. M2N-E udostepnia jak wiadomo sporo opcji do do ich ustawien i mozliwosci konfiguracji. Zmieniłeś jakiekolwiek inne ustawienia pamieci niz podstawowe cztery timingi, taktowanie oraz command rate :lol: ? Ustawienia auto nie zawsze sa odpowiednio dobierane i cos moze nie dzialac poprawnie. Zmieniles jakakolwiek inna wartosc? PS zamiast narzekac na mobo i zmieniac na sporo drozszy model zainwestowalbym w testy i vmoda, a pieniazki wykorzystal do bardziej szczytnych celow. pozdrawiam :) Ps u mnie przez jakis tydzien non stop komp chodzil na ustawieniach 10x265 i przy kazdym ponownym uruchamianiu (resecie) botowal sie bez jakiegokolwiek problemi. NIe wiem czemu tutaj kraza jakies mity o "fsb" 230 :lol: Edytowane 3 Września 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ps u mnie przez jakis tydzien non stop komp chodzil na ustawieniach 10x265 i przy kazdym ponownym uruchamianiu (resecie) botowal sie bez jakiegokolwiek problemi. NIe wiem czemu tutaj kraza jakies mity o "fsb" 230 :lol:hmm u mnie na obecnym biosie ktory mam w sygnaturce plyte po resecie nie wstaje tylko trzeba drugi raz wcisnoc reset :) FSB: 240 Mhz Nie jest to uciazliwe ... miejmy nadzieje ze nowy oficialny bios rozwiaze sprawe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Mam FSB 250, idzie 255 ale superpi wywala bledy. Otoz ustawialem inne wartosci, jednak chociaz nie wiem gdzie bym nie spojrzal tych ustwien jest za duzo. Ponadto vmod? Pisalem juz ze gwarancje poki co wole zachowac. Dalej, cos jest nie tak, gdyz przy mnozniku 9 zaczynaja sie problemy, a taktowanie pamieci nie wzrasta a maleje. Conajmniej jest to dziwne. Cokolwiek bys nie napisal to inwestuje w wersje SLI, gdyz nie place tyle pieniedzy by miec jakiekolwiek problemy. Do dzisiaj nie wiem dlaczego dali tak male napiecie? Przeciez nic na tym nie traca, a wrecz zyskaja wiecej pochlebnych opinii. Coz, w SLI bedzie 2.5V.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekin Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) [...] Ps u mnie przez jakis tydzien non stop komp chodzil na ustawieniach 10x265 i przy kazdym ponownym uruchamianiu (resecie) botowal sie bez jakiegokolwiek problemi. NIe wiem czemu tutaj kraza jakies mity o "fsb" 230 :lol: jaki masz bios? Tutaj masz fragment [...] Alright... Mainboard was pre-flashed with initial BIOS 0202 and definetely needs a new updated BIOS. Very often, after saving or exiting BIOS rig just goes black and turning it off brings it back to life. Also, 95% of the time, restarting it from Windows ends with the same effect - screen goes black and PC needs to be powered down and up again. This is definetely something that needs a fix, but unfortunately there are absolutely no DOWNLOADS whatsoever for this mainboard on ASUS website, yet. But I still managed to get some pretty nice air results. [...] A całość TUTAJ Swoją drogą to nie musi byc 230, moze byc inne, a dlaczego takie coś sie dzieje to nie wie nikt :sad: Edytowane 3 Września 2006 przez Serekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 hmm u mnie na obecnym biosie ktory mam w sygnaturce plyte po resecie nie wstaje tylko trzeba drugi raz wcisnoc reset :) FSB: 240 Mhz Nie jest to uciazliwe ... miejmy nadzieje ze nowy oficialny bios rozwiaze sprawe :) mam to samo i troche czasami potrafi to byc uciazliwe wsumie w windowsie w grach chodzi elegancko nie powiem super pi przechodzi 32 mb prime chodzi po pare godzin i jest ok ale tylko daje sie reboot to stoi i trzeba jeszcze raz reset zapodac wie ktos moze co trzeba zmienic by tak sie nie dzialo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Jak wcisniesz 2 raz reset to kazdemu sie uruchomi, problem w tym ze na domyslnych ustawieniach. Nalezy wejsc do biosu, wyjsc zapisujac zmiany i dopiero wszystko jest ok. Zdecydowanie latwiej jest wylaczac i wlaczac niz resetowac. Tak czy owak, jest to przynajmniej irytucjace przy tak drogiej plycie, pewnie nowe ASrocki lepiej sobie z tym radza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Jak wcisniesz 2 raz reset to kazdemu sie uruchomi, problem w tym ze na domyslnych ustawieniach. Nalezy wejsc do biosu, wyjsc zapisujac zmiany i dopiero wszystko jest ok. Zdecydowanie latwiej jest wylaczac i wlaczac niz resetowac. Tak czy owak, jest to przynajmniej irytucjace przy tak drogiej plycie, pewnie nowe ASrocki lepiej sobie z tym radza :/ Byłem dzis u kumpla, krecilismy jego X2, owszem, czasem mobo nie wstała, po resecie wstawała na ustawieniach które ustawilem wczesniej. Bios 0305. Czyli nie jest tak zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housik Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 A ja luzackie proste pytania. Pod tym wielkim radiatorem ( przy mosferach ? ) Jest guma hmm czy ta guma przewodzi ciepło czy izoluje :)? Drugie pytanie , czy ktoś korzysta z cyfrowego wyjścia które jest na płycie. Mam na nim tylko dźwięk stereo – jak uzyskać 5.1 ? Reszta pytań kiedy indziej :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 a jakie do tego masz glosniki ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 test na benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) uuu właśnie czytam ;) myślałem że pierwszy zlinkuję ;) już przeczytałem. zaraz pewnie jednak odezwą się głosy, że M2N-E to szrot ;) Edytowane 4 Września 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 no po przeczytaniu tej recenzji mi sie humor polepszyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housik Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 a jakie do tego masz glosniki ?:) dekoder dts Creative ddts-100 plus glosniki 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 w preferencjach Soundmaxa masz ustawienia glosnikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 2 rzeczy. Dzieki tej recenzji dowiedzialem ze sie mam Corsairy na 1.8-1.9V, wiec dlaczego nie chodza? Mila rzecza natomiast jest to ze zdrozaly 200zl ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housik Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 w preferencjach Soundmaxa masz ustawienia glosnikow Bez przesady :) Mam ustawione 5.1 i uaktywnione wyjście cyfrowe ;), no ale spoks widocznie nikt go nie używa. Na płycie jest dodatkowo wejście na śledzia z wyjściem optycznym, spróbuję kupić na allegro i przetestuje. Wiem że to zawracanie głowy, ale nie ma sensu ciągnąć po pokoju trzy kable z dzwiękiem analogowym jak mogę puścić jeden cyfrowy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 2 rzeczy. Dzieki tej recenzji dowiedzialem ze sie mam Corsairy na 1.8-1.9V, wiec dlaczego nie chodza? Mila rzecza natomiast jest to ze zdrozaly 200zl ! Moze dlatego ze producent podaje w specyfikacji 1.9v nie 1.8 dodasz 0.1 tolerancji i masz 2.0v http://www.corsairmemory.com/corsair/produ...2048-5400C4.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Super, udalo mi sie ustawic stabilnie na 2805 MHz. Apropo tez macie problemy z AIBoosterem na biosie 305? Zmiana napeicia, mnoznika w wiekszosc konczy sie zwisem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 305 gryzie sie a z a.i. boosterem? to ja pzostaje dalej przy 302, na nim stabilne 2800 tez mam:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Siemka ja posiadam tę płytkę i gdy podkręcam procek Athlon 3000+ Orleans na zegary 2000 to czasami mi się nie chce włączyć bo jakiś kompunikat po włączeniu kompa wyskakuje.Jest to w tym momęcie gdy można włączyć bios.I gdy wejdę w bios i zmienię z opcji manual na auto to jest wszystko wporzo ale zegry wracają do ustawień standard.Mam kilka bo pierwszy raz to robię. 1<>I jeśli może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?? 2<>I może dać jakiś sposób na to żeby można było podkręcić?? 3<>Według was ile da radę pokręcić taki procek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Nie zadne auto czy manual. Plyta ma problemy z zapisaniem ustawien w biosie po zresetowaniu komputera. Mozna wybrac, niepodkrecony procesor i zero problemow, lub ultraszybki komputer z zalosnym problemem jaki jest blad resetu. AM2 zzera mniej watow, mysle ze kazdy procek 3000+ spokojnie pojdzie na 2.8 przy odrobinie cierpliwosci i doswiadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Kazdy 3000+ na pewno nie pojdzie na 2.8GHz, mialem kiedys takiego co nie chcial robić 2.6 @ 1.65v. Zreszta procki ktore robią np. 2.7ghz @ 1.43v, czesto nie chcą osiągnąc 2.8GHz @ 1.6... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...