bruner Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 A może o wina biosu bios 1604 ? Jest wciąż beta. W info na stronie asus pojawił się bios 1702 ale fizycznie nie ma go do ściągniecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Fizycznie jest,przynajmniej u mnie asus update go widzi.Wprowadza obsluge 7750+ a tak poza tym,zerowe oc w moim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruner Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) A może to wina pamięci jednak, Patriot 2x1 GB 800MHz Dual 4-4-4-12 PDC22G6400LLK. Są ustawione na 1.8 V, i taktowanie na 4-4-4-12. Producent zaleca 2.1 V, ale myślę że byłby problemy w memtest w dos, gdyby był problem z napięciem. A windows się swoimi prawami rządzi. Czy da się na tej płycie sprawdzić napięcie modułów DDR? Ustawiłem na 2.2 V, ale dalej przy odpalaniu xp wyskakuje błąd kalendarza xp. Edytowane 17 Lutego 2009 przez bruner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrw Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) Witam Posiadam płytę M2N-E, procesor Athlon X2 4400+, pamięci Patriot 800 cl5. Po OC do 2800 MHz przechodzi Orthosa small FFTs około 2 godziny i jest ok, ale podczas grania po kilku godzinach wyskakuje BSOD. Co może być tego przyczyną? BIOS 1701 RAM 5-5-5-16 2T HTT x3 Edytowane 18 Marca 2009 przez mrw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowson Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 W związku z tym że zaglądają tu użytkownicy tej płyty mam pytanko, czy ktoś próbował zainstalować wentyl Noctua NH-U12P do niej i czy są jakieś problemy (nie licząc montażu) z miejscem. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 http://www.noctua.at/main.php?show=compati...u12p&lng=en - więc powinno być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja mam takie pytanko, jak jest na dzień dzisiejszy z tą płytą (biosy coś zmieniły?)? Jeśli myśli się o O/C warto ją brać (za 120zł)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Jezeli chodzi o m2n-e,to nie pokrecisz sobie na niej,bida straszna.Co innego m2n- sli deluxe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntrx Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ludzie, pomóżcie. Niedługo będę miał GeForce'a 9600GT i nie wiem, czy muszę robić aktualizację biosu, czy nie, żeby on zadziałał. Mam bios 1001 beta. Jeśli muszę, to powiedzcie jak to zrobić. Próbowałem ASUS Update wgrać 1701 i przy 86% weryfikacji coś się sypie i wyskakuje czerwony napis error...blablabla. Więc przywróciłem 1001 beta, póki jeszcze kompa nie zrestartowałem i nadal na nim jadę. Jak wgrać ten najnowszy? Czy ktoś, kto go wgrał może powiedzieć jak to zrobił? Czy przez EZ-flash, czy awdflash? Bo autentycznie się boję, że coś pójdzie nie tak. Do tej pory zawsze wgrywałem ASUS Update i było OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ale co ma bios do grafy??Jezeli procka bedziesz zmienial,to rozumiem,ale grafe :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntrx Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 No nie wiem, pytałem tylko, bo różnie to bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Uaktualniałem BIOS do ver 1701 (najnowszej) przez Win potem z DOSA. Przez win nie przechodził weryfikacji, pod dosem kończąc flashowanie. Kośc biosu Pm49FL004 padła, sprawdzone na programatorze, płyta do kosza. ntrs też miałem problemy z BIOSEM 1701, aż uszkodziłem sobie kość biosu (awdflash pod dosem zatrzymał się na 99% weryfikacji), kupiłem uszkodzoną mobo, wyjąłem kość biosu, przeprogramowałem na programatorze na najnowszy 1701 i poszło.... Czy ktoś postawił na tej płycie RAID0? jak dograć podczas instalacji drivery RAID, kiedy nie mam FDD - jak konkretnie nazywa się plik sterownika? Edytowane 13 Lipca 2009 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 obsłuży ta mobo najnowsze procki Athlon II X2 250,255, albo Athlon II X4 635 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zapytaj się saleen'a. Ostatnio pisał, że ta płyta nieoficjalnie obsługuje deneba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 thx za info, spytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 I Have a AMD Phenom II X4 940 BE , installed on my M2N-E (bios 1701), recognized as "AMD Processor Unknown Model", I have a 720 running @ 3600 on this board all onboard stuff working great I have a AMD Phenom II X4 920 2.8GHz Quad-core installed: bios 1701 recognizes it's a Phenom, but says "type unknown", cool-n-quiet doesn't work Jakoś tam dzialaja niby.... ja nie probowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam czy ta płyta Asus M2N-SLI deluxe obsłuży procesor na AM2+ ?? jak ja kupowałem chyba nie bylo am2+ na opakowaniu jest ze tylko am2 lecz na stronie ausa jest cos o am2+ http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=szSFtrap7crpBaQE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tak obsłuży AM2+ ale Phenoma Pierwszej generacji tylko... Phenoma II ani Athlona II nie ... Niestety Asus daje ciała jesli chodzi o wsparcie biosów do starszych płyt.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Według postu 1036 są na to szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Czyli jaki dokladnie procesor moge tam władować (najlepszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuradin Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Na stronie Asusa pojawił się najnowszy bios 3001, który wprowadza oficjalną obsługę procesorów Athlon II i Phenom II oraz likwiduje problem ze współpracą Radeonów serii 5xxx z tą płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forttres Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 witam posiadam płytę główną Asus M2N-E www.egielda.com.pl/?str=art&id=1700-4 płyta chodziła bez zastrzeżeń do pewnego czasu gdy uruchamiając komputer wystartował a po 3 sekundach wyłączał się ale po jakimś czasie to ustało teraz już całkiem włącza się na 3 sekundy i wywala, nie raz trzeba wyłączyć zasilacz żeby ponownie wystartował. Dodam ze raz na jakiś czas komp ruszy i chodzi ale gdy się go wyłączy dalej nie startuje. wina należy do płyty, pamięć sprawdzona, procek też zasilacz odpada bo nówka. Można coś zrobić z tą płyta jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...