Aran Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja niewiem co wam tam znika, cały czas jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja niewiem co wam tam znika, cały czas jest :PNie było w jeden dzień a na następny już powrócił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja poczekam na 2 rewizje i ide z reklamacją:) No chyba ze bios wersji 10 rozwiąze wszystkie jej mankamenty:) by the way, udalo mi sie stabilnie ustawic procka na 2780MHz. To juz wyczyn na tych pamieciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a wiadomo coś kiedy nowa rewizja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja poczekam na 2 rewizje i ide z reklamacją:) No chyba ze bios wersji 10 rozwiąze wszystkie jej mankamenty:) by the way, udalo mi sie stabilnie ustawic procka na 2780MHz. To juz wyczyn na tych pamieciach... heh to zadne wyczyn:P ja mam gorsze i jakos lepiej mi poszlo:P tez Ci sie zmienia pci gdy zwiekszaz htt w clockgenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nom nawet napisalem do ASUSA :) To mi odpowiedzieli dzis ze jest :) ;] i bez problemu mozna go uzywac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Hymm patrze dzis rano na stronke Asusa a tam BIOS Version 0304 2006/08/22 update Description M2N-E BIOS Version 0304 Patch memory compatibility ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...N-E/M2NE304.zip Panowie czyżby problem z pamięciami został zażegnany?? Ja mam 533 wiec nie sprawdze. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wstrzymajcie sie z updatem!!!!!!!!!!! Bo mi plyte uj***** tzn zawiesilo kompa podczas updata i poszedl sie j**** bios:/ Chyba bo komp sie nie wlacza nie stratuje wogole bios, nawet nie chce piszczec ,zdechlo. Wzwiazku z tym mam pytanie co moge zrobic. reset biosu nie pomaga bo chyab nie mam co resteowac:/ Wszytskie wiatraki sie kreca na plycie dysk startuje cd cos sie rozgrzewa ale dyskietka nie odpowiada, w innych plytach sa zabezpieczenia a wtej chyba nie ma. widzialem ze bios jest do wyciagniecia, moja dziewczyna posiada identyczna plyte czy da sie jakos Biosa wyciagnac wlozyc do niej wtrakcie pracy kompa i przeladowac BIOS uniej, czy mam plytek wysylac do Apollo:/ Pomozcie bo koniec wakacji a ja bez kompa:( Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez ViperGTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Może ktoś spróbować?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) No nie wytrzymam Asus wywalil tego biosa ze swojej strony a rano byl:/ no nie zniose tego:/ Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez ViperGTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie wiem jak wy ale ja moge go sciagnac.. Niech ktos sie poswieci i go wyprobuje plz!1;) Apropo Viper, jesli byles na tyle rozwazny ze masz kopie, nasza plyta ma jakis program do odzyskiwania biosu. Ponadto mozesz kostke z biosem pozyczyc od kogos kto ma taka sama plyte, opalic, zmienic kostke, wgrac nowy bios i juz jest ok. Tak to przynajmniej jest teoretycznie, nie mialem szczescia tego sprawdzac. Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 macie mirror 0304 jakby co:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) No tak juz biosa wyprobowalem i mi plyta niebootuje a hotswampa z biosem boje sie robic bo kurde jak sie okaze ze pannie jeszcze bios uwale to bedzie niezly pasztet:/ Ide po sklepach zapytac sie czy ma ktos programator. Narazie nie polecam tego BIOSa no chyba ze ktos lubi niespodzianki:D Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez ViperGTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Na oficjalnym forum, jakis polak pisze ze skontaktowal sie z ASUS i tam zapewnili ze poinformuja ASUS Tajwan o problemie z pamieciami, czyli ich niskim napieciu. Watpie by mogli cokolwiek zrobic, to chyba ograniczenie technologiczne a nie firmwarowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l3cho Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 no to nieźle nas asus wykulał :D zrobił z nas królili doświadczalne :D czekają aż znajdziemy wszystkie błędy i usterki a potem wypuszczą nową rewizję i ludzi ze starą płytą będą mieli gdzieś :D A ta sprawa ze znikającymi biosami jescze lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Naprawilem, a raczej naprawili mi. Poszedlem do sklepu co mnie bardzo dobrze znaja i szanuja po ostatniej jezdzie z dyskiem twardym:) Mieli programator i Pan serwisant od reki mi zrobil biosa tez wgral tego 304:) Płyta żyje. Narazie chdozi mi winda, ale puki co nie krecilem, wiec nie wiem co naprawili w tej wersji bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Kurcze tu jest niby bios spod dosa a ja asus updatem bym wrzucił można?Już wrzucony poszedł bezproblemowo podkręcać nie można dalej nie zapamiętuje ustawień biosu po co to wogóle jest później zobacze czy pamięci pójdą na 1t.1t dalej mi nie działa chyba wrzuce pamięci do czarnych slotów może to coś da. Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Piszecie tak chaotycznie ze sam juz nie wiem co tam narobili w tym biosie. Jest coskolwiek lepiej niz 302? Wiekszy wachlarz napiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Ok wgralem ten bios ... i ... nie ma zadnej roznicy pomiedzy nim a 302.. Edit: Ok mam jedna, gdy sprobuje ustawic 2.5V dla pamieci w AiBoosterze, komputer sie zawiesza. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) lol teraz to mnie ta plyta zaskoczyla ;/ porcek moge podkrecic ale mojego X1600 Pro za chiny ja mu daje w ati tray tools rdzen na 600 a ten sie cofa to samo z Ati tool wczesniej sie podkrecal tylko za na s.939 ;p Ma ktos jakis pomysl .. no chyba ze ja teraz cos w opcjach zje... nie przestawilem ;/ OMG : teraz to sie wkurzylem Pamieci mi ida razem z prockiem co za kretynizm ... chyba wroce do biosu poprzedniego ;/ Mozna chyba bez problemu ?:) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 lol teraz to mnie ta plyta zaskoczyla ;/ porcek moge podkrecic ale mojego X1600 Pro za chiny ja mu daje w ati tray tools rdzen na 600 a ten sie cofa to samo z Ati tool wczesniej sie podkrecal tylko za na s.939 ;p Ma ktos jakis pomysl .. no chyba ze ja teraz cos w opcjach zje... nie przestawilem ;/ OMG : teraz to sie wkurzylem Pamieci mi ida razem z prockiem co za kretynizm ... chyba wroce do biosu poprzedniego ;/ Mozna chyba bez problemu ?:) ATI Tools to to samo co ATI Tray tools tylko, ze to jest w pasku startowym? Moj 7900gt gubi ustawienia po kazdym restarcie. Co do tego Pamieci mi ida razem z prockiem to nie mam pojecia o co chodzi? Masz na mysli to ze jak podkrecasz procka to pamieci tez zwiekszaja taktowania? To chyba normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 nie no nie normalne bo wczesniej mi nie szly :) procek dalem na 2,4 a pamieci chodzili na 533 tak jak chodzily a co do podkrecenia U MNIE SIE WOGOLE NIE DA!!! Daje mu apply a suwak wraca do standartowego polozenia chyba zmienie mniemanie o tej plycie :) aha PS przekopalem caly BIOS I chyba u NAS NA ASUSIE nie ma takiego czegos jak DRAM:FSB Ratio ? albo jestem slepy ;/ :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 W tym najnowszym biosie chyba coś poprawili z czujnikami bo teraz różnica między starym a nowym wynosi coś około 5 stopni dla proca i tyle samo dla chipsetu a temperatury w domu podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanar Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 za bardzo nie wiem co ma oznaczac "Patch memory compatibility" bios 0304, jakos nic nie poprawia w tym temacie. ---------- CONFIG ---------- Mobo: Asus M2N-E nForce 570 Ultra Bios:0302 CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.0GHz); od 2.4GHz bez zmiany napiecia przy resetowaniu kompa msuaiłem dac jeszcze raz reset, freezer 64 pro RAM:Kingston HyperX DDR2 2x 1GB 800MHz CL5; idą tylko na 533 MHz Grafika: GeForce 7900 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (525/1440) (PCI-E) HDD: Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) 2x (raid 0) DVD-RW: BenQ DVD+/-RW DW1650 black Zasilacz: Topower TOP-450P3 U12 EZ Obudowa: chieftec midi tower dragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mysle ze nie ma szans na wieksze napiecia dla ramek... skoro jeszcze tego nie wprowadzili to w tej rewizji plyty mozemy o tym zapomniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Xanar widze ze podpisie masz 800MHz pamieci i ustawione masz 533. Nic w tym dziwnego. Ja mam 533 a chodza na 610MHz, kwestia znalezienia kompromisu pomiedzy podkreconym prockiem, dzielnika pamieci, a domyslnym taktowaniem pamieci. Gdybym ustawil 667 u siebie pamieci musialby by pojsc na 800 cos MHz, a to przeciez niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanar Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 to nie to od 667MHz w gore windows sie nie chce instalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Znowu bios zniknął ze strony asusa mowa o 0304 co oni kombinują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 hihi powie mi ktos jak mam zablokowac rosnace PCI przy podnoszeniu htt ?:) Ustawianie w biosie PCI EXPRES na 100 oraz auto nic nie daje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 a czy jest mozliwe zablkowanie wzorstu pamieci razem z prockiem ? Bo ustawienie ich na 533 nic nie daje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 hihi powie mi ktos jak mam zablokowac rosnace PCI przy podnoszeniu htt ?:) Ustawianie w biosie PCI EXPRES na 100 oraz auto nic nie daje.... Sprecyzuj - chodzi Ci o PCI czy PCI-E? W ClockGenie masz obie magistrale. Zablokowanie PCI-E osiągnąłem przez ustawienie na sztywno w biosie na 100MHz. Zablokowanie PCI - jak ktoś mi tutaj poradził - osiągnąłem przez ustawienie w biosie HTT na 220MHz - wtedy PCI zablokuje się na 33MHz i można spokojnie ClockGenem ciągnąć wyżej HTT. GURU500: Zablokować się nie da - poprostu pamięci są taktowane CPU/ileś. Przy ustawieniu pamięci na 400MHz otrzymasz najniższe możliwe taktowania i od nich przy kręceniu będzie rosła pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...