ArtKTK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 chyba przegapiłeś Teraz to już wiem , że na pewno przegapiłem :) PS. Lutowałeś czy czymś kleiłeś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 lutowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 jak wyłączyć nvfirewall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) ta plyta go nie posiada (?) o_0 Tak pozatym jak wam chodzi plytka :) Polecam zakup karty dzwiekowej znaczne przyspieszenie w grach szczegolnie w bf2 ;p Edytowane 23 Listopada 2006 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 GURU500 w sigu masz nForce 570 Ultra , a jesteś pewien ?? Bo u mnie na płycie jest nForce 570 SLI , a ten chyba posiada Nvidia Firewall ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 ta plyta go nie posiada (?) o_0 Tak pozatym jak wam chodzi plytka :) Polecam zakup karty dzwiekowej znaczne przyspieszenie w grach szczegolnie w bf2 ;p Przy odpalaniu azureusa mi sie pokazało, że mogą być kłopoty z działaniem azureus, ponieważ działa nvfirewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 probowales zmienic porty w azureusie ? btw czy ktos porobowal nieparzysta ilosc kosci w bankach pamieci czyli np 2x512 i do tego 512mb jedno .. bo chyba to nie bedzie dzialac .. w intruckji patrzylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam. Mam pewien problem, ale nie wiem czego jest to wina. Najprawdopodobniej coś jest nie tak z płytą główna, a dokładnie z podtrzymywaniem zegara wewnętrznego BIOS. Dziś rano włączyłem kompa na chwile by sprawdzić poczte i wyłączyłem go o 9.50, gdy wróciłem z uczelni koło 17 odpaliłem kompa a tu ku memu zdziwieniu na pasku w windzie pojawiła się godzina 9.51:/ A nie 17:/ Nie wiem co się dzieje, niedawno wymieniłem baterie do podtrzymywania zegara na płycie gdyż poprzednia jakimś cudem się rozładowała i nie trzymała ustawień Biosu. Czy ktoś z Was spotkał się z takim czymś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 skoro bateria CI nie trzymala ja bym oddal plytke do serwisu Byc moze uzyles zlej bateri i dlatego masz problemy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) skoro bateria CI nie trzymala ja bym oddal plytke do serwisu Byc moze uzyles zlej bateri i dlatego masz problemy ;/ Nie sądzę że to wina złej baterii, bo wszystko działało dobrze przez 2 tygodnie. Zresztą co ma bateria do zegara oprócz podtrzymywania napięcia. Edytowane 28 Listopada 2006 przez ViperGTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 no lol to przeciez po to jest ta bateria podtrzymuje pamiec cmos i zegar w plycie hmm skoro dzialalo przez 2 tygodnie to hmm a sprawdzales inna bateryjke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menciu Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 mam problem z dzwiekiem w komputerze kupionym miesiac temu. zainstalowalem sterowniki z plyty i sciagnolem najnowsze ze strony produceta w obydwu przypadkach strasznie dzwiek charczy. niejest to wina glosnikow bo na innym sprzecie dzialaja bez zarzutu a moj kolego ktory kopowal kompoter w tym samym momecie rowniez skarzy sie na taki problem. co moge zrobic ? nasze plyty to Asus M2N-E POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Działa Wam dobrze Cool & Quiet na biosie 402? Przy odtwarzaniu filmów użycie procesora wynosi u mnie 100% ( wtedy wg C&Q procesor pracuje z częstotliwością 2000MHz) i komputer momentami przycina :| Mój procek to A3200+, MoBo M2N-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario82 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Działa Wam dobrze Cool & Quiet na biosie 402? Przy odtwarzaniu filmów użycie procesora wynosi u mnie 100% ( wtedy wg C&Q procesor pracuje z częstotliwością 2000MHz) i komputer momentami przycina :| C&Q mam wlaczony od samego poczatku jak tylko zmodernizowalem komputer(lipiec). Zadnych problemow przez ten czas nie mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Dzięki za odpowiedź, ale widze, że inny bios masz w sigu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) Szukam ochotnika do przetestowania biosu 501 ! ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...N-E/M2NE501.zip :] Edytowane 1 Grudnia 2006 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Szukam ochotnika do przetestowania biosu 501 ! ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...N-E/M2NE501.zip :] Sie zflashowalo sie:))) Działa. Szybka obserwacja - zniknęła mi możliwość włączenia C'n'Q - może dlatego, że mam procka, który tego nie obsługuje. Wstała na htt 250MHz... Właściwie narazie nic niepokojącego nie zauważyłem;) A - flasha robiłem z poziomu Windows. Pobawię się trochę i dam znać jakby coś było nie tak (albo jakby coś zadziwiało). I jeszcze jedno pytanko - najzwyklejsze GR667 - puścił ktoś na tej płycie powyżej 680MHz? Bo próbowałem przy różnych timingach, zwiększałem napięcie na 1.95V itp, ale nie poszły dalej:( Wstrzymują mi kręcenie Semprona, bo poszedł już na 2.6;))) (htt 330) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 I jeszcze jedno pytanko - najzwyklejsze GR667 - puścił ktoś na tej płycie powyżej 680MHz? U mnie Adata Vitesta 667 poszły na 833 MHz , timingi 4-4-4-12 , Vdimm 1.95 V - generalnie proc poszedł na 2700 bez najmniejszego problemu - przyblokowały mnie pamięci , ale z drugiej strony nie próbowałem jeszcze z mniejszym mnożnikiem a większym HTT . Pytanie - co ma dawać bios 0501 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Myślałem, że w końcu dadzą >1.95V dla pamięci, ale chyba nic z tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 U mnie Adata Vitesta 667 poszły na 833 MHz , timingi 4-4-4-12 , Vdimm 1.95 V - generalnie proc poszedł na 2700 bez najmniejszego problemu - przyblokowały mnie pamięci , ale z drugiej strony nie próbowałem jeszcze z mniejszym mnożnikiem a większym HTT . Pytanie - co ma dawać bios 0501 ?? No tak, ale Twoj procek robi 2.5GHz przy htt 250, a moj przy 315;) - w kazdym razie o 1GHz w gore, tak czy inaczej;) Kurcze, nie wiem co z tymi pamieciami... Mnoznika proca nie zmniejsze:( I przylaczam sie do pytania - oprocz tego, ze zniknela mi opcja C'n'Q w biosie - co 0501 ma dawac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 No tak, ale Twoj procek robi 2.5GHz przy htt 250 Moje celowe działanie - mnożnik miał być minimum x10 . Poprzedni Sempron 2500 robił 2.49 GHz na HTT 355 , ale tam miałem mnożnik x7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Szukam ochotnika do przetestowania biosu 501 ! ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...N-E/M2NE501.zip :] Mysle ze gdyby zwiekszone napiecie bylo tylko kwestia programowa to juz dawno by to zmieniono... chcociaz to dziwne ze z poziomu windy da sie je podnosic d 2,5v.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 PCB jest od SLI-Deluxe, więc nie jest to chyba ograniczenie technologiczne. Myślę, że rozumienie inżynierów Asusa jest następujące: Klasa niższa kupiła tanią płytę -> Nie należy im się ani SLI, ani >1,95V dla pamięci:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Witam! Mam pewnien problem z nagrywaniem dźwięku na tej zintegrowanej karcie. <_< W tym topicu napisałem dokładnie o co chodzi i w związku z tym mam do wszystkich co mają takową mobo prośbę, chciałbym żebyście przeczytali ten temat i sprawdził jak u was jest z tym nagrywaniem ?? Czy wszystko działa, czy tylko ja mam taki problem czy może rzeczywiście jest tak jak powiedział mi ten koleś ze sklepu, w co wątpie. Z góry dzięki! Pozdrawiam ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 witam mam problem z karta sieciowa na asus m2n-e otoz w MENADZERZE URZADZEN mam wykrzyknik na tej karcie sieciowej w plycie sterowniki sa zainstalowane a w biosie jest wlaczona na zakladce "zasoby" we wlasciwosciach karty mam napisane ze karta nie moze sobie przydzielic zasobow systemowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 witam mam problem z karta sieciowa na asus m2n-e otoz w MENADZERZE URZADZEN mam wykrzyknik na tej karcie sieciowej w plycie sterowniki sa zainstalowane a w biosie jest wlaczona na zakladce "zasoby" we wlasciwosciach karty mam napisane ze karta nie moze sobie przydzielic zasobow systemowych Masz problemy z przerwaniami .. wiec daj w biosie automatyczne przydzielanie , ostatecznie przywolaj fabryczne ustawienia biosu , .. probowales zainstalowac ponownie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Pytanie do testujących nowy bios 0501 - jak wygląda sprawa z ustawieniami pamiątek na 533 i 400 MHz ?? Dalej problemy , czy już poprawione ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Pytanie do testujących nowy bios 0501 - jak wygląda sprawa z ustawieniami pamiątek na 533 i 400 MHz ?? Dalej problemy , czy już poprawione ?? Ja mam swoje w biosie ustawione na 400MHz - tak samo jak na 0402 i mozliwe, ze na wczesniejszym tez dzialalo, ale nie pamietam dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Masz problemy z przerwaniami .. wiec daj w biosie automatyczne przydzielanie , ostatecznie przywolaj fabryczne ustawienia biosu , .. probowales zainstalowac ponownie ? w biosie jest ustawione automatycznie przydzielanie przerwan, brak wolnych zasobow probowalem zrekompensowac wylaczeniem portow COM i LPT ale to nic niedalo. Karta sieciowa na slocie PCI dziala dobrze, z karta sieciowa na plycie nadal jest problem nawet po zainstalowaniu ponownym sterownikow. Na zakladce "zasoby" tej karty sieciowej jest napisane zeby wylaczyc jedno z urzadzen w celu zwolnienia zasobow, no ale co mozna wylaczyc skoro wszystko jest potrzebne. mial ktos taki problem?? co jeszcze moge zrobic ?? do posiadaczy tej oto plyty sprawdzcie czy wam dziala ta karta sieciowa na tej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 do posiadaczy tej oto plyty sprawdzcie czy wam dziala ta karta sieciowa na tej plycie U mnie działa bez najmniejszych problemów , podobnie jak dźwięk - nie zauwazyłem żadnego przycinania w grach , ani zwiększonego obciążenia proca - po prostu wszystko hula jak należy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...