Daamain Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Wczesniej miałem Ghosta 5 i bez problemu po padzie systemu moglem w DOS odpalic go i wrzucic zdjęcie dysku. Teraz wypalilem na plyte Ghosta 8.2 i gdy chce go uruchomic w DOS pokazuje mi komunikat "This program can't be run in dos mode" Jak to? Przeciez to DOSowy program! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 No to pewnie nie masz wersji dosowej tylko windowsową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ale nawet jak uruchamiam go pod Windowsem to najpierw pojawia mi się okienko Dosa... To chyba wersja uniwersalna, tak przypuszczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Podepnę się z pytaniem, jeśli można. Mam Norton Ghosta na dyskietce (do odpalania w DOSie). Po ostatniej modernizacji kompa, wyrzuciłem całkowicie flopa z kompa. W związku z tym, mam pytanie. W jaki sposób zrobić obraz dyskietki z Ghostem, tak, abym mógł go nagrać na krążek CD i uzyskać w ten sposób DOSowego Ghosta botowalnego z CD romu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Winimage i dyskietka/obraz dyskietki(np z botdisk.com). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Do odpalenia Ghosta pod DoS-em wystarczy utworzona dyskietka startowa ghosta. Potem sam program jest już niepotrzebny (do odpalania pod DOS). Najprawdopodobniej nie odpalasz ghosta z dyskietki startowej ale z dysku czyli wersją na Win, więc nic dziwnego że ci się niechce odpalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Do odpalenia Ghosta pod DoS-em wystarczy utworzona dyskietka startowa ghosta. Potem sam program jest już niepotrzebny (do odpalania pod DOS). Najprawdopodobniej nie odpalasz ghosta z dyskietki startowej ale z dysku czyli wersją na Win, więc nic dziwnego że ci się niechce odpalić.Wiesz co znaczy "This program can't be run in dos mode"? To że program NIE JEST programem dosowym. Dosowy Ghost odpalony z dysku daje odpowiednią informację, o tym że nie moze być tak uruchomiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale nawet jak uruchamiam go pod Windowsem to najpierw pojawia mi się okienko Dosa... To chyba wersja uniwersalna, tak przypuszczam. pojawia CI sie okienko konsoli sytemu windows ;) nie kazdy program ma piekne okienko do klikania mysza, duzo zaawansowacych rzeczy w win xp mozna zrobic tylko w konsoli ;) dodatkowo moge polecic taka plytke jak Hiren's Boot 8.2 ma NG i mase innych przydatnych narzedzi ;) Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez dreamservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...