Skocz do zawartości
Daamain

Norton Ghost 8.2

Rekomendowane odpowiedzi

Wczesniej miałem Ghosta 5 i bez problemu po padzie systemu moglem w DOS odpalic go i wrzucic zdjęcie dysku. Teraz wypalilem na plyte Ghosta 8.2 i gdy chce go uruchomic w DOS pokazuje mi komunikat "This program can't be run in dos mode" Jak to? Przeciez to DOSowy program!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się z pytaniem, jeśli można.

Mam Norton Ghosta na dyskietce (do odpalania w DOSie). Po ostatniej modernizacji kompa, wyrzuciłem całkowicie flopa z kompa. W związku z tym, mam pytanie. W jaki sposób zrobić obraz dyskietki z Ghostem, tak, abym mógł go nagrać na krążek CD i uzyskać w ten sposób DOSowego Ghosta botowalnego z CD romu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do odpalenia Ghosta pod DoS-em wystarczy utworzona dyskietka startowa ghosta. Potem sam program jest już niepotrzebny (do odpalania pod DOS). Najprawdopodobniej nie odpalasz ghosta z dyskietki startowej ale z dysku czyli wersją na Win, więc nic dziwnego że ci się niechce odpalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do odpalenia Ghosta pod DoS-em wystarczy utworzona dyskietka startowa ghosta. Potem sam program jest już niepotrzebny (do odpalania pod DOS). Najprawdopodobniej nie odpalasz ghosta z dyskietki startowej ale z dysku czyli wersją na Win, więc nic dziwnego że ci się niechce odpalić.

Wiesz co znaczy "This program can't be run in dos mode"?

To że program NIE JEST programem dosowym.

Dosowy Ghost odpalony z dysku daje odpowiednią informację, o tym że nie moze być tak uruchomiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nawet jak uruchamiam go pod Windowsem to najpierw pojawia mi się okienko Dosa... To chyba wersja uniwersalna, tak przypuszczam.

pojawia CI sie okienko konsoli sytemu windows ;) nie kazdy program ma piekne okienko do klikania mysza, duzo zaawansowacych rzeczy w win xp mozna zrobic tylko w konsoli ;) dodatkowo moge polecic taka plytke jak Hiren's Boot 8.2 ma NG i mase innych przydatnych narzedzi ;)

Edytowane przez dreamservice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi