Arczi Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Siema wszystkim. Mam male pytanie. Mam program na kompie, ktory czyta mi napisy w filmach (Uni Spiker). Czy byłaby taka możliwość, żebym jakoś zrobił, żeby głos tego lektora co czyta nałożyć na film i potem nagrac to na plytke, zeby mozna bylo ogladac dany film na stacjonarnym DVD juz z lektorem, a nie napisami? :) :) Z gory dzieki i pozdro. :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nagrać dzwięk, połączyc z filmem w np. virtualdub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 A moglbys mi dokladnie napisac jak to zrobic? :D :D Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 A moglbys mi dokladnie napisac jak to zrobic? :D :D Byłbym bardzo wdzięczny. nagrywasz dzwiek jakims progsem ;d np HDD Recorcer ;) ma go sgj :P odpalasz v duba wczytujesz film po tem z zakladki audio wybierasz opcje wave - wybierasz swojego wave'a z lektorem, wybierasz sposob kompresji vxid ! i jedziesz zapisujesz plik i leci kompresja i laczenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Tylko ze cos mi sie nie zgadza, bo jak bede chcial nagrac glos lektora, czyli bede go musial wlaczyc i bedzie czytal napisy z filmu, to nagrają się też inne głosy filmu, nie tylko lektor, np. jak mówią po angielsku. :) Czy tak ma być, czy coś źle rozumuje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Tylko ze cos mi sie nie zgadza, bo jak bede chcial nagrac glos lektora, czyli bede go musial wlaczyc i bedzie czytal napisy z filmu, to nagrają się też inne głosy filmu, nie tylko lektor, np. jak mówią po angielsku. :) Czy tak ma być, czy coś źle rozumuje? :) uzywajac hdd recorder'a nagra Ci sie wszystko dzwiek oryginalny, lektor, dzwieki z gadu gadu ;) inaczej nie widze sposobu, chyba ze sam przez mikrofon wszystk onagrasz ;) siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 To jak nagram te glosy i naloze je na siebie jeszcze raz przez v duba, to nie wplynie to na jakosc filmu? :-P A jak w virtual dubie bede wlasnie chcial polaczyc lektora z filmem, to też będzie trwało to tyle, ile ma film? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 To jak nagram te glosy i naloze je na siebie jeszcze raz przez v duba, to nie wplynie to na jakosc filmu? :-P A jak w virtual dubie bede wlasnie chcial polaczyc lektora z filmem, to też będzie trwało to tyle, ile ma film? pewnie z godzinke to potrwa... nie wplynie to na jakosc filmu zbytnio, tylko trzeba ustawic odpowiedni bitrate video na poziomie ok 2000kbps. a i nie zpomnij ustawic kompresji dla tego wave'a, wlacz opcjie full processing mode i ustaw stopien kompresji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Jakie bitrate na video? Daje się kopiowanie video, a kompresuje sie sam dzwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Jakie bitrate na video? Daje się kopiowanie video, a kompresuje sie sam dzwięk. ja bym to przekompresowal razem bo dzwiek moze sie rozjezdzac, czasem tak bywa, ale mozna najpierw skopiowac samo video Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 tylko zapomnieliście dodać, że trzeba jeszcze idealnie zgrać dzwięk z obrazem.. bo inaczej będzie zwalniał jak na starych polskich filmach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 tylko zapomnieliście dodać, że trzeba jeszcze idealnie zgrać dzwięk z obrazem.. bo inaczej będzie zwalniał jak na starych polskich filmach :lol: zgrac dzwiek z obrazem to nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A po nalozeniu lektora na film, duzo zwiekszylaby sie waga filmu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A po nalozeniu lektora na film, duzo zwiekszylaby sie waga filmu? :) ja kdobrze ustawisz kompresje dzwieku i skopiujesz video to praktycznei nic :> moze kilka MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniok Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 możecie podać linka do tego programu pls;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...