Skocz do zawartości
Al_Azif

16mb Czy Może 8mb....

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto płacic wiecej za dysk z wieksza iloscia cache?? bo wacham sie miedzy tymi dyskami twardymi

HDD CAVIAR 320GB WD3200JS SATA II 8MB CACHE (368.44 zł)(36 miesięcy gwarancjii)

oraz

HDD CAVIAR 320GB WD3200YS SATA II 16MB CACHE (405.04 zł)(60 miesięcy gwarancjii)

albo

HDD CAVIAR 250GB WD2500YS SATA II 16MB CACHE (331.84zł) (60 miesięcy gwary)

lub

HDD CAVIAR 250GB WD2500JS SATA 8MB CACHE (286 zł) (36 miechów gwary)

dyski te będa pracowały w RAID 0 tylko sie wacham czy kupic 2x 250 (i tu niewiem jaki model) czy moze 2x320 (i ti tez niewiem jkai model)

niby kasa sie znajdzie na te 320stki ale czy ja wiem czy to wykjkorzystam... ehh lol z tym ze róznica w cenie jest nieadekwatna do wzrostu ilosci GB na dysku (kurde no;-|)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samsungów wogółe nie brałem pod uwage bo nioe mma zaufania do tej firmy, jedyna rzecz która robio dobrze to pamieci (bo nie ma czesci mechanicznych) miałem dysk samsunga to musiałem go ciagle iddawac bo corusz były bad sektory, niby wymieniali za kazdym razem ale komu hcce sie w to bawic, wie c wziołem soebie sigejta(mam sentyment do tej firmy tyle 2x moje sigejty juz maja wykorzystany zapas zapasowych sektorów wiec niedlugo beda sie sypac a maja koło 3 lat wiec raczej szybko padaja) tera poczytałem troche i ludzie chwala soebie WD niby teraz Wd jest pod piecza sigejta, mam nadzieje ze nic nie spier**liło WD pod nadzorem seageata ehh ciezli wybór.

CZYLIO MOWICIE ZEBY BRAC 2x250 z 8MB keszu ta??bo sie niepyli dopłacac za GB oraz kesz którego i tak sie nie wykorzysta.... jak sie myle to mnie poprawciegware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi