qbusek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) tak... wiem... bylo na forum - przejzalem wszystkie tematy, ale wiekszosc z nich jest juz albo dosc nie aktualna, lub tez odpowiedzi w nich zawarte sa watpiliwej "jakosci" a wiec tak: posiadam to co w podpisie. Planuje zmiane kompa, nie mam jakiejs okreslonej kwoty do ilu chcem sie zmiescic... komp standardowo - net, programowanie, CZASAMI gry... komp NIE bedzie podkrecany itp... i nie wiem - czy brac athlona na 939, do tego slynnego asrocka, w ktorego wloze swoja obecna karte graficzna(radek 9100), i moze pozniej do kupie jakas lepsza, a narazie doloze jeszcze ramu. Czy tez moze "przyszlosciowego" procka na am2 i dokupic do tego jakas gorsza grafike i cieszyc sie niby nowym chipsetem (czy moje ddr-y 400 pojda na plycie do am2?) opcja nr 2 jest zdecydowanie drozsza, ale czy lepsza? kompa zmieniam nie zbyt czesto wiec jak juz cos robic to konkretnie ;) wiem ze pytanie standardowe ale tak jak napisalem - w archiwum sa tylko dywagacje a nic konkretnego. Edytowane 29 Lipca 2006 przez qbusek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 A ja bym troszkę pooszczędzał a kupił pod Am2. Jak niechcesz zmieniać ramu ddr to doradzam na 939 płytkę i żeby obsługiwała 400mhz. Hmm.. może taka?? http://www.gral.pl/preview/ASRock/ASRock93...2LANmATX_68.php - tylko przykładowo a jakbyś wykrzesał trochę kasy na pamięc ddr2 to wez Am2. Osobiście bym pooszczędzał a kupił Am2 jakąs good plytę Semprona 2800 czy 3000 a później jakbyś miał kasę to A64 3500+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Sprzedaj stary RAM i kup DDRII... tansze sa od DDR1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Kup asrocka z integrą na AM2 i jakies dobre pamiątki. Jak komp nie będzie podkręcany to ta płytka w zupełności wystarczy. W przyszłosci kupisz jakąś lepszą grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 e tam sprzedaj - jestem leniwy i co zostanie to pewnie ojcu do kompa wloze ;) czyli mowicie ze am2 to jedna przyszlosc.... a jak sie ma to w wydajnosci - czy athlon na 939 bedzie tak samo wydajny jak na am2? czy jezeli pozostane jednak przy 939 i wezme asrocka, ktory obsluguje i pci-e i agp to w przyszlosci jak juz kupie dobra grafike na pci-e to bedzie ona gozej chodzila na tej plytce niz na takiej tylko z tym portem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...