Skocz do zawartości
qbusek

Am2/939

Rekomendowane odpowiedzi

tak... wiem... bylo na forum - przejzalem wszystkie tematy, ale wiekszosc z nich jest juz albo dosc nie aktualna, lub tez odpowiedzi w nich zawarte sa watpiliwej "jakosci"

a wiec tak:

posiadam to co w podpisie. Planuje zmiane kompa, nie mam jakiejs okreslonej kwoty do ilu chcem sie zmiescic... komp standardowo - net, programowanie, CZASAMI gry... komp NIE bedzie podkrecany itp...

i nie wiem - czy brac athlona na 939, do tego slynnego asrocka, w ktorego wloze swoja obecna karte graficzna(radek 9100), i moze pozniej do kupie jakas lepsza, a narazie doloze jeszcze ramu.

Czy tez moze "przyszlosciowego" procka na am2 i dokupic do tego jakas gorsza grafike i cieszyc sie niby nowym chipsetem (czy moje ddr-y 400 pojda na plycie do am2?)

opcja nr 2 jest zdecydowanie drozsza, ale czy lepsza? kompa zmieniam nie zbyt czesto wiec jak juz cos robic to konkretnie ;)

wiem ze pytanie standardowe ale tak jak napisalem - w archiwum sa tylko dywagacje a nic konkretnego.

Edytowane przez qbusek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym troszkę pooszczędzał a kupił pod Am2.

Jak niechcesz zmieniać ramu ddr to doradzam na 939 płytkę i żeby obsługiwała 400mhz. Hmm.. może taka??

http://www.gral.pl/preview/ASRock/ASRock93...2LANmATX_68.php - tylko przykładowo

a jakbyś wykrzesał trochę kasy na pamięc ddr2 to wez Am2. Osobiście bym pooszczędzał a kupił Am2 jakąs good plytę Semprona 2800 czy 3000 a później jakbyś miał kasę to A64 3500+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam sprzedaj - jestem leniwy i co zostanie to pewnie ojcu do kompa wloze ;)

czyli mowicie ze am2 to jedna przyszlosc....

a jak sie ma to w wydajnosci - czy athlon na 939 bedzie tak samo wydajny jak na am2?

czy jezeli pozostane jednak przy 939 i wezme asrocka, ktory obsluguje i pci-e i agp to w przyszlosci jak juz kupie dobra grafike na pci-e to bedzie ona gozej chodzila na tej plytce niz na takiej tylko z tym portem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi