Skocz do zawartości
tsgs2

2x512 Ddr400

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm osobiście to bym kupił z DDR2 512MB 800MHz GoodRam Pro CL5 jak oczywiście twoja płytka obsługuje ddr2 i powiedz z jakiej szyny szukasz pamiątki?? Jak chcesz sam coś poszukać to poszukaj tu

http://www.gral.pl/sklep.php?w=prod_lista&...5&grp=pamie -sorry że tylko grala pokazuje. Ale ładnie posortowane na ddr ,ddr ,ddr2 dual channel.

Zależy jaką płytę masz i jak będzie pod ddr i będziesz zmieniał to niewarto kasy ładować.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam do premiery Am3 gdyż ztanieją te które teraz są :)

Ale jak będziesz zmieniał... patrz teraz już prawie żadna płyta głowna nie obsługuje 400mhz a jakby jeszcze poczekać na płyty pod Am3 to napewno żadna kość ddr nibędzie obsługiwana przez nowsze płyty czyli ja myśle by wstrzymać się i kupić pamiątki pod ddr2.

Zobacz linka którego podawałem i coś sobie wybierzesz hoć ja myśle by się przesiąść na ddr2 gdyż są tańsze i lepsze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam do premiery Am3 gdyż ztanieją te które teraz są :)

Ale jak będziesz zmieniał... patrz teraz już prawie żadna płyta głowna nie obsługuje 400mhz a jakby jeszcze poczekać na płyty pod Am3 to napewno żadna kość ddr nibędzie obsługiwana przez nowsze płyty czyli ja myśle by wstrzymać się i kupić pamiątki pod ddr2.

Zobacz linka którego podawałem i coś sobie wybierzesz hoć ja myśle by się przesiąść na ddr2 gdyż są tańsze i lepsze :wink:

Tansza sa, ale czy lepsze? Wzrost wydajnosci znikomy.

A co do pytania - sma ostatnio kupowalem pamiec, wiec sledzilem ceny, tez na allegro. Oglolnie pamiec ostatnio zaczela drozec

(przynajmnije ddr). Oferta ktora podales byla najtansza na allegro, przynajmniej za nowe pamieci, w dodatku cl2,5 (ciekawe, ze na stronie producenta te pamieci maja cl3). Jezli masz sprzet obslugujacy duala to oczywiscie kupuj te pamieci, juz nawet ceny uzywanych goodramow podchodza pod 300zl. !gb w jednej kosci tylko jezeli bedziesz chcail rozszerzac pamiec w przyszlosci (ja ostatecznie dokupilem 2x1gb Hynixa d43, raczej okazyjnie, i mam z glowy zakupy pamieci na najblizsze 2 lata - o ile nie zmienie zalej platformy, ale nawet tu czekam na asrocka z agp i ddr pod core 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie bede zmienial platformy przez okolo 7 miechow ;)

wiec chyba kupie te 2 kosci Apacera. w razie czego je sprzedam. ;)

mam jeszcze tylko pytanie :)

czy w komputerze Athlon Xp 1800+

i radeon 9600pro

odczuje rozniece w grach/programach przy 1gb? teraz mam 512 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, odczujesz, grałem w tę grę na kompach z 256mb, 512mb i 1024mb ram i dopiero na kompie z 1Gb ram gra chodziła odpowiednio (nie chodzi mi o ogólną prędkość (bo komp z 256mb to A XP 2600+ i Fx5200, 512mb to mój P4 a 1Gb ram to PIV 630 i 6800), a momenty zauważalnych przycięć związanych z doczytywaniem z hdd).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi