Skocz do zawartości
war3

Duron 1200 + Sdram 66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kupiłem okazyjnie tanio siostrze durnia 1.2 + ecs k7s5a + gf2mx400 64 mb za 70zł :) myslę, że niezła kaska :P

teraz pytanie : w drugim kompie z podpisu mam 2x128MB sdram 66. czy z tym duronem bedzie to działac poprawnie / jesli nie to jakie ramy włożyć ? czy dałoby się zmusić te pamieci do pracy jako pc 100 ? pamiątki siemensa. co lepsze do tego procka ? ddr czy sdr ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR-ki oczywiście że będą lepsze. Durek jest na fsb 100. Na tej mobo nie da się chyba ustawić fsb 66, także IMO nie ma bata żeby te pamięci ruszyły :) DDR-ki na allegro 133mhz (bo po co lepsze :) ) / 128 MB wychaczysz z jakieś 30 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR-ki oczywiście że będą lepsze. Durek jest na fsb 100. Na tej mobo nie da się chyba ustawić fsb 66, także IMO nie ma bata żeby te pamięci ruszyły :) DDR-ki na allegro 133mhz (bo po co lepsze :) ) / 128 MB wychaczysz z jakieś 30 zł :)

a to nie jest tak, że ta płyta obsługuje każde pamieci oprócz ecc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to nie jest tak, że ta płyta obsługuje każde pamieci oprócz ecc ??

No wiesz, simm'ów ci nie obsłuży ;) Teoretycznie powinna obsłużyć każde ddrki i sdr, ale w praktyce różnie to bywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz, simm'ów ci nie obsłuży ;) Teoretycznie powinna obsłużyć każde ddrki i sdr, ale w praktyce różnie to bywa :)

heh no o simm`ach nie myslałem :) jeśli obsłuzy ti o ile bedzie działac wolniej niz np na sdr 133 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no o simm`ach nie myslałem :) jeśli obsłuzy ti o ile bedzie działac wolniej niz np na sdr 133 ?

IMO różnica będzie nieodczuwalna :) Tym bardziej że to komp dla siostry, podejrzewam, że ona tym bardziej różnicy nie zauważy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO różnica będzie nieodczuwalna :) Tym bardziej że to komp dla siostry, podejrzewam, że ona tym bardziej różnicy nie zauważy ;)

to ma byc komp tak, żeby smigały filmy, jakies starsze gierki itp itd. czyli powinno być ok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...