Skocz do zawartości
L3X-T3R

Brak Dźwięków Systeowych Oraz W Ff! Help!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio niczego w systemie nie zmieniałem ale dziś włączyłem sprzęt i nie słyszę żadnych dźwięków w Windowsie ani w żadnym innym programie ani w grach, a nawet nie słychać dźwięków na stronach www! Ale włączyłem JetAudio i tam muzyka jest odtwarzana normalnie.

Czekam na waszą pomoc.

Edytowane przez L3X-T3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, jakas plaga, kilka dni temu mialem tosamo, brak dzwiekow systemowych, z tlena i innych progsow ale w grach i winampie normalnie muzyka jest... kombinowalem na 1000 sposobow, pomogl tylko format ;]

Albo to jakis wir, albo jakas poprawka z MS tak zrobila...

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja na 100% nie będę formatował, poprawek windowsowskich nie instaluje, a wir raczej nie, problem musi siedzieć gdzie indziej.

Ja musialem formata zrobic bo po awarii dzwieku jeszzce co innego mi wyskoczylo :P

Głośność lub wybór karty dźwiękowej.

taa, gdyby to bylo takie proste.... =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem o co ci chodziło, wybór karty dźwiękowej ? Głośność i reszte mam normalnie lecz w Dźwiękach i urządzeniach audio wszystko przestawia się na puste pola tj: Schemat dźwiękowy; Odtwarzanie muzyki MIDI; Odtwarzanie głosu.

Spróbuje przeinstalować stery. Karte mam Vinyl AC'97

Przeinstalowanie nic nie dało. Co dalej damn :\

Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale gdy szukałem w googlach to osoby czesto pytały się poszkodowanych czy mają jakieś zainstalowane programy do obróbki dźwięku. Ja miałem właśnie tuż przed problemem zainstalwoanego Sony Sound Forge 8 ale odinstalowałem go. Czy to może mieć cośwspólnego z tym problemem ?

Wpisałem komende dxdiag aby sprawdzićtam co z dźwiękami i oto wynik: http://img105.imageshack.us/img105/8555/safgbfashsn2.jpg Co wy na to ?

Edytowane przez L3X-T3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem o co ci chodziło, wybór karty dźwiękowej ? Głośność i reszte mam normalnie lecz w Dźwiękach i urządzeniach audio wszystko przestawia się na puste pola tj: Schemat dźwiękowy; Odtwarzanie muzyki MIDI; Odtwarzanie głosu.

Spróbuje przeinstalować stery. Karte mam Vinyl AC'97

Przeinstalowanie nic nie dało. Co dalej damn :\

Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale gdy szukałem w googlach to osoby czesto pytały się poszkodowanych czy mają jakieś zainstalowane programy do obróbki dźwięku. Ja miałem właśnie tuż przed problemem zainstalwoanego Sony Sound Forge 8 ale odinstalowałem go. Czy to może mieć cośwspólnego z tym problemem ?

Wpisałem komende dxdiag aby sprawdzićtam co z dźwiękami i oto wynik: http://img105.imageshack.us/img105/8555/safgbfashsn2.jpg Co wy na to ?

Panel sterowania -> Dźwięki ... ->Dopasuj głośność systemu -> w polu ustawienia głośników kliknij zaawansowane -> zakładka wydajność ->przyspiszenie na maksa , jakość konwersji na maksa

EDIT: Ale najpierw to usuń wszystkie urządzenia audio w men. urządzeń, i zainstaluj sterwoniki.

Edytowane przez seboxxl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombinujcie i tak tego takimi metodami nie naprawicie :] U siebie 2 razy wiecej sie z tym mordowalem i jak napisali na Centrum XP tylko format.

Bo to ani problem sterownikow ani kodekow czy ustawien w systemie.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi