L3X-T3R Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Witam. Ostatnio niczego w systemie nie zmieniałem ale dziś włączyłem sprzęt i nie słyszę żadnych dźwięków w Windowsie ani w żadnym innym programie ani w grach, a nawet nie słychać dźwięków na stronach www! Ale włączyłem JetAudio i tam muzyka jest odtwarzana normalnie. Czekam na waszą pomoc. Edytowane 30 Lipca 2006 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 hehe, jakas plaga, kilka dni temu mialem tosamo, brak dzwiekow systemowych, z tlena i innych progsow ale w grach i winampie normalnie muzyka jest... kombinowalem na 1000 sposobow, pomogl tylko format ;] Albo to jakis wir, albo jakas poprawka z MS tak zrobila... Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No ja na 100% nie będę formatował, poprawek windowsowskich nie instaluje, a wir raczej nie, problem musi siedzieć gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Głośność lub wybór karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No ja na 100% nie będę formatował, poprawek windowsowskich nie instaluje, a wir raczej nie, problem musi siedzieć gdzie indziej. Ja musialem formata zrobic bo po awarii dzwieku jeszzce co innego mi wyskoczylo :P Głośność lub wybór karty dźwiękowej. taa, gdyby to bylo takie proste.... =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Nie bardzo wiem o co ci chodziło, wybór karty dźwiękowej ? Głośność i reszte mam normalnie lecz w Dźwiękach i urządzeniach audio wszystko przestawia się na puste pola tj: Schemat dźwiękowy; Odtwarzanie muzyki MIDI; Odtwarzanie głosu. Spróbuje przeinstalować stery. Karte mam Vinyl AC'97 Przeinstalowanie nic nie dało. Co dalej damn :\ Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale gdy szukałem w googlach to osoby czesto pytały się poszkodowanych czy mają jakieś zainstalowane programy do obróbki dźwięku. Ja miałem właśnie tuż przed problemem zainstalwoanego Sony Sound Forge 8 ale odinstalowałem go. Czy to może mieć cośwspólnego z tym problemem ? Wpisałem komende dxdiag aby sprawdzićtam co z dźwiękami i oto wynik: http://img105.imageshack.us/img105/8555/safgbfashsn2.jpg Co wy na to ? Edytowane 30 Lipca 2006 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Nie bardzo wiem o co ci chodziło, wybór karty dźwiękowej ? Głośność i reszte mam normalnie lecz w Dźwiękach i urządzeniach audio wszystko przestawia się na puste pola tj: Schemat dźwiękowy; Odtwarzanie muzyki MIDI; Odtwarzanie głosu. Spróbuje przeinstalować stery. Karte mam Vinyl AC'97 Przeinstalowanie nic nie dało. Co dalej damn :\ Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale gdy szukałem w googlach to osoby czesto pytały się poszkodowanych czy mają jakieś zainstalowane programy do obróbki dźwięku. Ja miałem właśnie tuż przed problemem zainstalwoanego Sony Sound Forge 8 ale odinstalowałem go. Czy to może mieć cośwspólnego z tym problemem ? Wpisałem komende dxdiag aby sprawdzićtam co z dźwiękami i oto wynik: http://img105.imageshack.us/img105/8555/safgbfashsn2.jpg Co wy na to ? Panel sterowania -> Dźwięki ... ->Dopasuj głośność systemu -> w polu ustawienia głośników kliknij zaawansowane -> zakładka wydajność ->przyspiszenie na maksa , jakość konwersji na maksa EDIT: Ale najpierw to usuń wszystkie urządzenia audio w men. urządzeń, i zainstaluj sterwoniki. Edytowane 30 Lipca 2006 przez seboxxl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Absolutnie nic niestety to nie dało :( Co robić:\ EDIT: Tutaj kolega coś pisał o jakimś patchu tylko że na podanej stronie nie ma żadnego patcha może wy coś wiecie ? Edytowane 30 Lipca 2006 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Kombinujcie i tak tego takimi metodami nie naprawicie :] U siebie 2 razy wiecej sie z tym mordowalem i jak napisali na Centrum XP tylko format. Bo to ani problem sterownikow ani kodekow czy ustawien w systemie. Edytowane 30 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A przywracania systemu próbowałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A przywracania systemu próbowałeś?? przywracanie systemu mam off, szkoda na to miejsca na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 przywracanie systemu mam off, szkoda na to miejsca na dysku.Ty może tak, ale ten gość który założył temat może mieć wł. (osobiście też mam wył. :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Ten gość mówi ok już sprawdzam czy to coś da. :) Niestety też wyłączone. A o co chodzi że karta dźwiękowa nie obsługuje buforowania sprzętowego ? Edytowane 30 Lipca 2006 przez L3X-T3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ten gość mówi ok już sprawdzam czy to coś da. :) Niestety też wyłączone. A o co chodzi że karta dźwiękowa nie obsługuje buforowania sprzętowego ? kolego tylko format Cie ratuje, trust me. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ten gość mówi ok już sprawdzam czy to coś da. :) Niestety też wyłączone. A o co chodzi że karta dźwiękowa nie obsługuje buforowania sprzętowego ? lukasrz chyba ma rację, tylko format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No niestety wymiękłem :PP poszedł format. A teraz co robić by unikaćw przyszłości podobnych sytuacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 nawet Gates tego nie wie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...