Skocz do zawartości
Syrob

Jestem Glupi Help

Rekomendowane odpowiedzi

Witem jestem glupi :) please help me

przez zacmienie umyslu wszedlem sobie na stronke www.program.website.pl

ktos mi podal linka dla zabawy

jest tam program do sciagniecia (niby do kamerek z onetu)

zassalem i nacisnolem exe-ca

i tragedia obraz co kfila mi sie obraca do gory nogami

please HELP wielke!!!!!!

za pomoc stawiam sześciopaka

ps antywirusy mks, panda, adaware, spyboot nic nieznajduja ciekawego :((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

please HELP wielke!!!!!!

start -> uruchom -> msconfig

zakładka "uruchamianie" oraz "usługi" -> obejżyj dokładnie co tam jest i wyłącz jeśli jest coś niepotrzebnego, ale usług microsoftu nie wyłączaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaszkodzi zeskanować za pomocą HijackThis (wklej log) ,może czegoś ktoś tu sie doszuka. Jak odpalałeś tego exe'ca to może zacznij od tego jak jest on podpisany. Tzn. dowiedz się z jaką aplikacją powiązany jest i probuj wyszukiwać plików o takiej nazwie. To musi być w procesach. Daj też screena z procesów jakie masz w tle odpalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaszkodzi zeskanować za pomocą HijackThis (wklej log) ,może czegoś ktoś tu sie doszuka. Jak odpalałeś tego exe'ca to może zacznij od tego jak jest on podpisany. Tzn. dowiedz się z jaką aplikacją powiązany jest i probuj wyszukiwać plików o takiej nazwie. To musi być w procesach. Daj też screena z procesów jakie masz w tle odpalone.

skoro w trybie awaryjnym jest ok, to szkoda się pier*****, bo musi być w autostarcie - jeśli w msocnfig tego nie znajdzie, to regedit i podam mu odpowiednie gałęzie w których jest autostart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usuń C:/Windows/svchost - właściwy (systemowy) plik jest w folderze windows/system32. Klucz rejestru:

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> Curentversion -> Run -> [C:/Windows/svchost]

Taki stary numer, a jeszcze się ludzie nabierają :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

please HELP wielke!!!!!!

Polecam w WinXP stworzenie nowego profila usera i przeniesienie tam plików i ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam w WinXP stworzenie nowego profila usera i przeniesienie tam plików i ustawień.

Możesz wyjaśnić PO CO?

Ten program daje się usunąć w dwie minuty (z tego 1,5 minuty na stwierdzenie że "coś nie tak"), a ty dla takiej pierduły proponujesz tworzenie nowego profilu... moze jeszcze format C:? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usuń C:/Windows/svchost - właściwy (systemowy) plik jest w folderze windows/system32. Klucz rejestru:

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> Curentversion -> Run -> [C:/Windows/svchost]

Taki stary numer, a jeszcze się ludzie nabierają :lol2:

Faktycznie stary numer, ale tobie szybko poszło odnalezienie ścieżki do pliku. Programik napisałem sobie dla jaj a już na niego nabrało się ponad 1000 osób. I nikt nie wie o co chodzi i jak go wyłączyć. Oczywiście ułatwiłem w znacznym stopniu odnalezienie go ustawiając w timerze wywracanie monitora co kilka minut a nie np. co sekunde wtedy nikt by go nie znalazł, jak by nie wiedział odrazu gdzie się znajduję. Całe działanie programu polega tylko na wywracaniu zawartości monitora do góry nogami, program nie jest szkodliwy i nie jest żadnym wirusem dlatego żaden antywirus go nie wykrywa. Gratuluję wiedzy i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi