Skocz do zawartości
LordFury

Asus P5p800se - Kompleksowe Chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero co wrocilem do domku ze swoja nowa mobo . Nufka nie smigana lezala na skladzie chyba od poczatku bo ma BIOSa 0110 :lol: LordFury ja to peerdole i kupuje 9xx powinien spokojnie chodzic . Ewentualnie zamiana na Asrcka na tym czipie ale wspierajacego Conroe (OMFG)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT

Jeszcze jeden drobiazg. Gdy zdjąłem radiatory, wszystko wyglądało idealnie - stabilizatory / luty / okolica w ogóle nie były osmolone czy zdeformowane. A więc radiatory działały dobrze i wyrabiały z odbieraniem ciepła. To jakieś elementy zatopione w pcb (głębiej albo po tylnej stronie) się ugotowały - ścieżki albo inne cholerstwo. Więc wygląda na to, że idealne chłodzenie tej płyty powinno stykać się z całą powierzchnią płyty w okolicy mosfetów (a nie tylko z samymi mosfetami). Może takie radiatory jak u mnie + drugi zestaw po drugiej stronie płyty, np. łączący się z blachami obudowy i oddający do nich ciepło - coś takiego jak przy ninjy zrobiłem (sig), tylko że większy...

Z tego tekstu wychodzę z założenia że poprostu ta płyta nie lubi wymagających procków (a zwłaszcza 9xx). Zabawa w radiatory, chłodzenie i inne cudawianki to tylko bezsensowna zabawa. Ale może do trzech razy sztuka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet celerona nie można na niej kręcić....

moja w okolicy atx jest leciusieńko brązowa :]

lepiej ją zmień za wczasu zanim będzie za późno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet celerona nie można na niej kręcić....

moja w okolicy atx jest leciusieńko brązowa :]

Gdybym ja zobaczył cos takiego na swoiej mobo to bym ją od razu reklamował (o ile jeszcze możesz) albo opylił.

Lepiej tym troszke na tym stracić niż martwić się że wraz z płytą poszedł do piachu też procek, ramy, grafa itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LordFury masz juz mobo? :)

Od oddania płyty minęło dopiero 6 dni roboczych - aż takim szalonym optymistą nie jestem... :wink:

Pod koniec tego tygodnia wyjeżdżam na dłużej i płytę będe mógł odebrać dopiero 22-23. września...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@teat

http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...ost&id=7331

Układ w prawy górnym rogu płyty, blisko procka

(na mojej pierwszej fotce w tym temacie zaznaczony na żółto)

@wojwar

Szczerze mówiąc nawet bym chętnie sprawdził jak już płyta wróci, gdyby nie jeden "drobiazg" - napięcia na tej płycie są tak szalone, że po prostu boję się, że przy pierwszej próbie uruchomienia uyebie mi procka. A tego ryzykować nie będę, sorry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w klubie :lol2:. Za długo nie pochodziła po powrocie - standardowy miesiąc chociaż był?

Chyba muszę też zeknąć dokładniej do warunków gwarancji jeszcze raz (czy zwrot jest możliwy po trzecim padzie), bo nie myślalem o tej opcji. Już niby mam nową płytę i stara miała iść na sprzedaż w ten weekend, ale jak dla mnie może pochodzic jeszcze miesiąc gdzieś tam w kącie i pewnie standardowo padnie (juz nawet kręcić nie będę - a co policzy seti, to policzy :wink:).

Jesli byłby pełny zwrot kasy, to w sumie czemu nie. Zobaczymy - zależy, ile dostałbym na Allegro za nówkę z serwisu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja... żyje ;)

To oradiatorowanie chyba coś dało - aluski są gorące, ale jak wieją teraz na nie wiatraki 90mm (owiewa też nb) wraz z 80mm przy sekcji zasilania cpu - płytka zachowuje się dobrze...

Wiadomo jednak, że o/c już nie wróci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szef sklepu powiedzial po 3 padzie wymieniamy . Jak wroci to dam tyle ile fabryka dala plus SETI non stop . Plytka juz mnie za bardzo zdenerwowala abym sie z nial cackal .

daj prockowi 1,6v, ustaw FSB 200 (jeśli cpu da rade)

i na zajutrz - leć do serwisu ;)

nie ma bata żeby wytrzymała więcej jak 24h :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Csssiiiichhhoooo! Jakie tam ścierwo. Toż to płyta cudna i wspaniała, jakich ci próżno dokoła szukać. Uciągnie każdy procek, czy to C2D, czy X2, czy 386 nawet :lol:, na każdych zegarach i v, całkowicie bezproblemowa, o wyposażeniu to hymny można pisać, a wyglądowi laminatu rzesze malarzy próbowały bezskutecznie na obrazach dorównać. Słowem - cud, miód i orzeszki!

(CZYTAJ: muszę sprzedać moją i antyreklama mi tu ni w pysk, ni w mordę nie pasuje :lol2: :lol2: :lol2:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zachęcę do Asrock Conroe865PE - supportuje Core 2 Duo co jest dużym plusem. Nie ma regulacji VCore, co nie jest problemem w Core 2 Duo, bo to można załatwić w ramach procesora

A jak tam z FSB? Standardowe 300 czy cokolwiek powyżej potrafi?

BTW. Powrócił syn marnotrawny wreszcie...

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=213049

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia - jeszcze jej nie mam (z końcem miesiąca następnego będę miał kasę) ... ale na procek to do gwiazdki będę musiał (i tu pojawia się dylemat bo na pocz. nast. roku wchodzi Core 2 Duo E4300 - FSB 200 i mnożnik x9 - a więc taki sam co w E6600)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi