viod Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dopiero co wrocilem do domku ze swoja nowa mobo . Nufka nie smigana lezala na skladzie chyba od poczatku bo ma BIOSa 0110 :lol: LordFury ja to peerdole i kupuje 9xx powinien spokojnie chodzic . Ewentualnie zamiana na Asrcka na tym czipie ale wspierajacego Conroe (OMFG) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 EDIT Jeszcze jeden drobiazg. Gdy zdjąłem radiatory, wszystko wyglądało idealnie - stabilizatory / luty / okolica w ogóle nie były osmolone czy zdeformowane. A więc radiatory działały dobrze i wyrabiały z odbieraniem ciepła. To jakieś elementy zatopione w pcb (głębiej albo po tylnej stronie) się ugotowały - ścieżki albo inne cholerstwo. Więc wygląda na to, że idealne chłodzenie tej płyty powinno stykać się z całą powierzchnią płyty w okolicy mosfetów (a nie tylko z samymi mosfetami). Może takie radiatory jak u mnie + drugi zestaw po drugiej stronie płyty, np. łączący się z blachami obudowy i oddający do nich ciepło - coś takiego jak przy ninjy zrobiłem (sig), tylko że większy... Z tego tekstu wychodzę z założenia że poprostu ta płyta nie lubi wymagających procków (a zwłaszcza 9xx). Zabawa w radiatory, chłodzenie i inne cudawianki to tylko bezsensowna zabawa. Ale może do trzech razy sztuka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nawet celerona nie można na niej kręcić.... moja w okolicy atx jest leciusieńko brązowa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nawet celerona nie można na niej kręcić.... moja w okolicy atx jest leciusieńko brązowa :] lepiej ją zmień za wczasu zanim będzie za późno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nawet celerona nie można na niej kręcić.... moja w okolicy atx jest leciusieńko brązowa :] Gdybym ja zobaczył cos takiego na swoiej mobo to bym ją od razu reklamował (o ile jeszcze możesz) albo opylił. Lepiej tym troszke na tym stracić niż martwić się że wraz z płytą poszedł do piachu też procek, ramy, grafa itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 apropo moja plytka z podpisu tez ma niby support pentium d a niby nie wspiera d805 czy jest jakies nowe info na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 @LordFury masz juz mobo? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 @LordFury masz juz mobo? :)Od oddania płyty minęło dopiero 6 dni roboczych - aż takim szalonym optymistą nie jestem... :wink: Pod koniec tego tygodnia wyjeżdżam na dłużej i płytę będe mógł odebrać dopiero 22-23. września... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Heh :D moja juz wrucila dzis z serwisu :D przelutowali socket i mostek i działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 E to miales pecha ja dostalem nowa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nom :cry: wie ktoś jak zrobic moda ołówkowego zeby V bylo stabilne? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A macie może info czy pod P5P800SE działa core 2 duo ? może ktoś z was testował ? Nawet gdyby pisało unknown CPU, ale takie zestawienie by działało (i aktywne byłby by 2 jajka) to już byłoby coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 @teat http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...ost&id=7331 Układ w prawy górnym rogu płyty, blisko procka (na mojej pierwszej fotce w tym temacie zaznaczony na żółto) @wojwar Szczerze mówiąc nawet bym chętnie sprawdził jak już płyta wróci, gdyby nie jeden "drobiazg" - napięcia na tej płycie są tak szalone, że po prostu boję się, że przy pierwszej próbie uruchomienia uyebie mi procka. A tego ryzykować nie będę, sorry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 @LordFury dziekowac ci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Another One Bites The Dust obrazowo mowiac . Tak to wyglada u mnie :) Jeszcze jeden pad i wymieniam na cos innego bo dostaje zwrot kasy :) Cos czuje ze za miesiac bede mial nowe mobo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Witam w klubie :lol2:. Za długo nie pochodziła po powrocie - standardowy miesiąc chociaż był? Chyba muszę też zeknąć dokładniej do warunków gwarancji jeszcze raz (czy zwrot jest możliwy po trzecim padzie), bo nie myślalem o tej opcji. Już niby mam nową płytę i stara miała iść na sprzedaż w ten weekend, ale jak dla mnie może pochodzic jeszcze miesiąc gdzieś tam w kącie i pewnie standardowo padnie (juz nawet kręcić nie będę - a co policzy seti, to policzy :wink:). Jesli byłby pełny zwrot kasy, to w sumie czemu nie. Zobaczymy - zależy, ile dostałbym na Allegro za nówkę z serwisu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 moja... żyje ;) To oradiatorowanie chyba coś dało - aluski są gorące, ale jak wieją teraz na nie wiatraki 90mm (owiewa też nb) wraz z 80mm przy sekcji zasilania cpu - płytka zachowuje się dobrze... Wiadomo jednak, że o/c już nie wróci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Moja tez jeszcze zyje :) mam caly czas nawiew na mostery, mostek itd;] ale chodzi na fsb 220nacodzień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Moja tez jeszcze zyje :) mam caly czas nawiew na mostery, mostek itd;] ale chodzi na fsb 220nacodzień :Dmoja na FSB 207 i zapodaje prockowi ~1,52v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) moja na FSB 207 i zapodaje prockowi ~1,52v ;)ja na 1.43v :-P edit: sory za OT :) Edytowane 20 Września 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Szef sklepu powiedzial po 3 padzie wymieniamy . Jak wroci to dam tyle ile fabryka dala plus SETI non stop . Plytka juz mnie za bardzo zdenerwowala abym sie z nial cackal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Szef sklepu powiedzial po 3 padzie wymieniamy . Jak wroci to dam tyle ile fabryka dala plus SETI non stop . Plytka juz mnie za bardzo zdenerwowala abym sie z nial cackal .daj prockowi 1,6v, ustaw FSB 200 (jeśli cpu da rade) i na zajutrz - leć do serwisu ;) nie ma bata żeby wytrzymała więcej jak 24h :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 a co to ma być, zawody kto szybciej zabije płyte? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 a co to ma być, zawody kto szybciej zabije płyte? :DNo raczej :D szkoda ze ja nie mam 2 kompa :cry: bo bym dołączył do tych "zawodów" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 a co to ma być, zawody kto szybciej zabije płyte? :DKto szybciej odzyska pieniądze za to ścierwo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Csssiiiichhhoooo! Jakie tam ścierwo. Toż to płyta cudna i wspaniała, jakich ci próżno dokoła szukać. Uciągnie każdy procek, czy to C2D, czy X2, czy 386 nawet :lol:, na każdych zegarach i v, całkowicie bezproblemowa, o wyposażeniu to hymny można pisać, a wyglądowi laminatu rzesze malarzy próbowały bezskutecznie na obrazach dorównać. Słowem - cud, miód i orzeszki! (CZYTAJ: muszę sprzedać moją i antyreklama mi tu ni w pysk, ni w mordę nie pasuje :lol2: :lol2: :lol2:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Spokojnie panowie musze ja dostac z serwisu 8) Plyta nie jest zla ale tylko na papierze :) Tak to by mi calkowicie pasila gdyby sie nie palila :lol: OK Panowie powoli przechodze do topiku o jakims Asrocku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 To ja zachęcę do Asrock Conroe865PE - supportuje Core 2 Duo co jest dużym plusem. Nie ma regulacji VCore, co nie jest problemem w Core 2 Duo, bo to można załatwić w ramach procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 To ja zachęcę do Asrock Conroe865PE - supportuje Core 2 Duo co jest dużym plusem. Nie ma regulacji VCore, co nie jest problemem w Core 2 Duo, bo to można załatwić w ramach procesoraA jak tam z FSB? Standardowe 300 czy cokolwiek powyżej potrafi? BTW. Powrócił syn marnotrawny wreszcie... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=213049 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Nie mam pojęcia - jeszcze jej nie mam (z końcem miesiąca następnego będę miał kasę) ... ale na procek to do gwiazdki będę musiał (i tu pojawia się dylemat bo na pocz. nast. roku wchodzi Core 2 Duo E4300 - FSB 200 i mnożnik x9 - a więc taki sam co w E6600) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...