Gość mariush190 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 WITAM!! Znowu zrobiło sie nudno na forum, wiec postanowaiłem co nie co pokazac, MOJE reV1 (o ile to da sie nazwac WC) i reV2 Moje słynne rev1 znalazło sie nawet w FAQ k!szonka. Bez coolera na chłodnicy (parowniku) temperatury procka celeron 2400@3600 prescot dochodziły w stresie do 62*C. Wiec sie wkur. i zrobiłem shrout z kartonu, i dałem papsta 12cm. Temp spadły do 52*C w stresie. Nawet ładnie jakna eCiePeCie. ale papst latał na 12V. Woda była zimna. I tutaj razi po oczach tragiczna wydajnoś złotawej grzechotki (bo ciezko to nazwac blokiem) grzechotały w nim frightpajpy :D kolejne rev WC. Rev2, jak to odpaliłem i zobaczyłem temp byłem w szoku!! 35*C w max stressie i to na pascie sylikonowej. Niemozliwe! A jednak. Mam tylko dwie fotki. Jedna jak dopiero po zalaniu. Kiedy wodfa była jeszcze czysta. Kranowa. Pompka była jeszcze w rezie (nie mam foto bo to bylo z 18 miechow w wstecz)/ Wode chłodził rekord, i to pasywnie!! Blok na grafe kupiony za 7zł na allegro. Licze 7zł bo za 15zł wyrwałem dwa bloki homemade. Jeden spyliłem potem na allegro za 20zł a na grafe se zostawiłem (alu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Moje słynne rev1 znalazło sie nawet w FAQ k!szonka. i służy jako przestroga dla innych.................. Edytowane 30 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 mam nadzieje ze ten topic tez bedzie przestrogą przed zakupem eCiePecie, CCCP czy jak tam kto woli < CPC Nadaje sie do chłodzenia durona 800mhz maksymalnie :D W sumie nowy zestaw tanio sklepałem: -blok CPU 50zł -Blok gdpu z 7zł -ATMAN z tego co pamietam jakies 45zł -Rekord 40zł -Rez friko -Weze 6zł Jakies 170zł maksymalnie. A było w miare wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 mój kumpel ma cpc i o dziwo chłodi mu bartona mobile 2500+ 2200 Mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ma zestawik z chłodnicą/nagrzewnicą?? Ja kupiłem sobie zestaw 16db bez zadnej chłodnicy. Potem na allegro dokupiłem taki oto aluminiowy parownik za 12zł. Chłodzic, chłodziło, ale osiągi jak na wode były słabe. Chłodził lepiej niz box (około 15*C w stressie) czyli jak średniej klasy wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 nie ma chłodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 mój kumpel ma cpc i o dziwo chłodi mu bartona mobile 2500+ 2200 Mhz...Ta też takich dówch znam- obaj są przekonani, że to dobre chłodzenie. Zadziwiające jest jednak, to że przez ok 3 lata wszystko działa ok. @Mariush190, w sumie to mogłeś nam tego oszczędzić:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ja jak miałem CPC to tez byłem przekonany ze jest gut, dlatyego e woda płyneła w wezykach :Pp Mnie wkur*** ze pompka ciagle spadała. Odrywała sie od tego mocowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 mariush190 jeżeli mozna to dodam od siebie 2 fotki z jesieni 2002r. ,O eciepecie rev.1 nie ma co pisac ale moje rev.2 spisywało sie zajefajnie,aż się łezka w oku kręci fotki: może inni też cos wrzucą ?? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 widze ze weziki miałes z eciepecie :D Moze zmienimy temat topicu zeby wszyscy pokazywali jak wygladało ich pierwsze Wc i jak wygląda teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) świetna pomysła !! p.s. weziki,pompcie,blociek teś(poszet na radka 9700) no i ten wypasny shroud z kartonu w kolorze arcticSilver ;-) Edytowane 31 Lipca 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Od tego jest spis tematów przyklejony - tam też mozna zobaczy rozne rewizje wc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ale w 95% nie działaja fotki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Ta też takich dówch znam- obaj są przekonani, że to dobre chłodzenie. Zadziwiające jest jednak, to że przez ok 3 lata wszystko działa ok. u niego śmiga chyba z 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 u niego śmiga chyba z 5chcesz powiedziec ze ma 5 kompow i w kazdym CPC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 chcesz powiedziec ze ma 5 kompow i w kazdym CPC?? lat?................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 chcesz powiedziec ze ma 5 kompow i w kazdym CPC??5 lat. Ktoś zastosuje skrót myślowy i już problem z interpretacją ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 rotfl. pompka tyle wyrobiła ?? :D Bo jak pompke zmieniał co roku to sie nie dziwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) nie no ma 5 lat w jednym kompie cpc ale ma dwie pompki...jedna co ssa a druga co wypluwa wodę do pojemnika :) btw. dużo nie brakowało i ja bym miał cpc ale w porę trafiłem na to piękne forum :) Edytowane 31 Lipca 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 nie no ma 5 lat w jednym kompie cpc ale ma dwie pompki...jedna co ssa a druga co wypluwa wodę do pojemnika :) btw. dużo nie brakowało i ja bym miał cpc ale w porę trafiłem na to piękne forum :) mówią że nic co ludzkie nie jest nam obce :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...