Skocz do zawartości
Gość mariush190

Stare Zestawy By Mariush190

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariush190

WITAM!!

Znowu zrobiło sie nudno na forum, wiec postanowaiłem co nie co pokazac, MOJE reV1 (o ile to da sie nazwac WC) i reV2

Moje słynne rev1 znalazło sie nawet w FAQ k!szonka.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Bez coolera na chłodnicy (parowniku) temperatury procka celeron 2400@3600 prescot dochodziły w stresie do 62*C. Wiec sie wkur. i zrobiłem shrout z kartonu, i dałem papsta 12cm.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Temp spadły do 52*C w stresie. Nawet ładnie jakna eCiePeCie. ale papst latał na 12V. Woda była zimna. I tutaj razi po oczach tragiczna wydajnoś złotawej grzechotki (bo ciezko to nazwac blokiem) grzechotały w nim frightpajpy :D

kolejne rev WC. Rev2, jak to odpaliłem i zobaczyłem temp byłem w szoku!! 35*C w max stressie i to na pascie sylikonowej. Niemozliwe! A jednak. Mam tylko dwie fotki. Jedna jak dopiero po zalaniu. Kiedy wodfa była jeszcze czysta. Kranowa. Pompka była jeszcze w rezie (nie mam foto bo to bylo z 18 miechow w wstecz)/ Wode chłodził rekord, i to pasywnie!! Blok na grafe kupiony za 7zł na allegro. Licze 7zł bo za 15zł wyrwałem dwa bloki homemade. Jeden spyliłem potem na allegro za 20zł a na grafe se zostawiłem (alu).

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

mam nadzieje ze ten topic tez bedzie przestrogą przed zakupem eCiePecie, CCCP czy jak tam kto woli < CPC

Nadaje sie do chłodzenia durona 800mhz maksymalnie :D

W sumie nowy zestaw tanio sklepałem:

-blok CPU 50zł

-Blok gdpu z 7zł

-ATMAN z tego co pamietam jakies 45zł

-Rekord 40zł

-Rez friko

-Weze 6zł

Jakies 170zł maksymalnie. A było w miare wydajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ma zestawik z chłodnicą/nagrzewnicą??

Ja kupiłem sobie zestaw 16db bez zadnej chłodnicy. Potem na allegro dokupiłem taki oto aluminiowy parownik za 12zł. Chłodzic, chłodziło, ale osiągi jak na wode były słabe. Chłodził lepiej niz box (około 15*C w stressie) czyli jak średniej klasy wentylator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój kumpel ma cpc i o dziwo chłodi mu bartona mobile 2500+ 2200 Mhz...

Ta też takich dówch znam- obaj są przekonani, że to dobre chłodzenie. Zadziwiające jest jednak, to że przez ok 3 lata wszystko działa ok.

@Mariush190, w sumie to mogłeś nam tego oszczędzić:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ja jak miałem CPC to tez byłem przekonany ze jest gut, dlatyego e woda płyneła w wezykach :Pp

Mnie wkur*** ze pompka ciagle spadała. Odrywała sie od tego mocowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mariush190 jeżeli mozna to dodam od siebie 2 fotki z jesieni 2002r. ,O eciepecie rev.1 nie ma co pisac ale moje rev.2 spisywało sie zajefajnie,aż się łezka w oku kręci

fotki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

może inni też cos wrzucą ?? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

widze ze weziki miałes z eciepecie :D

Moze zmienimy temat topicu zeby wszyscy pokazywali jak wygladało ich pierwsze Wc i jak wygląda teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no ma 5 lat w jednym kompie cpc ale ma dwie pompki...jedna co ssa a druga co wypluwa wodę do pojemnika :)

btw. dużo nie brakowało i ja bym miał cpc ale w porę trafiłem na to piękne forum :)

Edytowane przez mattnick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no ma 5 lat w jednym kompie cpc ale ma dwie pompki...jedna co ssa a druga co wypluwa wodę do pojemnika :)

btw. dużo nie brakowało i ja bym miał cpc ale w porę trafiłem na to piękne forum :)

mówią że nic co ludzkie nie jest nam obce :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi