Skocz do zawartości
thuGG

Ciekawe / egzotyczne auta jakie widzieliscie

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio na Opolskiej u nas w Krakowie co raz częściej widuję Ferrari 360. Trzykrotnie w ciągu dwóch dni :|.

Cyknę fotkę, jak będę miał aparat pod ręką bo z K750i czujnik klapki wyleciał przy upadku z piętra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na Opolskiej u nas w Krakowie co raz częściej widuję Ferrari 360. Trzykrotnie w ciągu dwóch dni :|.

Cyknę fotkę, jak będę miał aparat pod ręką bo z K750i czujnik klapki wyleciał przy upadku z piętra...

Czy moze to? :wink:

post-134323-1242673350_thumb.jpg post-134323-1242673445_thumb.jpg

Edytowane przez Cygan21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Szczecinie koleś ma F360 spider ;) Ładnie się komponuje z 700 letnia basztą, która też jest jego ;D Jak ktoś chce obejrzeć wystarczy się przespacerować. :)

Pierwszy raz miałem okazję zobaczyć Ferrari z odległości 50 cm jak jechałem Lka. Dla dobicia kiedy stałem obok na światłach zaczął otwierać dach. 100 małych elementów przekładało się, każdy w inna stronę z gracją szwajcarskiego zegarka ;D.

Edytowane przez Hubis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Starowiślnej w Krakowie często parkuje też Ferrari F430, a tu zdjęcie z allegro, fajnie wyglądają 3 ferrarki obok siebie

W którym miejscu na starowiślnej?

Swego czasu piękne Quattroporte (chyba S GT) stało przy Retoryka często, ostatnio nie widuje :(. No i koło otelu Starego stoją jakieś fajne furki często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu piękne Quattroporte (chyba S GT) stało przy Retoryka często, ostatnio nie widuje :(.

Jakiś czas temu też widziałem śliczne Maserati jak śmignęło mi przed maską (może nawet to samo, bo pewnie dużo nie jeździ tego po Krakowie). Natomiast jakiś tydzień temu znowu miałem okazję zobaczyć to autko, tyle że... na lawecie :lol: Gość zaparkował w bagażniku nowej Corolli. Trochę zderzak miał pognieciony i grill. Fotki nie zrobiłem, bo tylko przejeżdżałem obok, ale widok był niecodzienny ;)

Edytowane przez :Focus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo możliwe :). Gdzie to tak orientacyjnie parkuje?  

To zdjecie bylo robione na rybitwach na ul.dabka przy magazynie z piwem. Takze nie sadze ze ktos tam mieszka i takim autem jezdzi :wink: Wiem ze w numerach ma 666 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W którym miejscu na starowiślnej?

Swego czasu piękne Quattroporte (chyba S GT) stało przy Retoryka często, ostatnio nie widuje :(. No i koło otelu Starego stoją jakieś fajne furki często.

dokładnie ci nie powiem, raz się z nim mijałem a znajomy co jeździ w Kolporterze właśnie w tym rejonie mówił mi że często je tam widuje, tyle że nie określił dokładnie gdzie stoi :wink: a to Maserati jakiś tydzień temu na parkingu podziemnym w Galerii Kazimierz stało, jak je zobaczyłem to szczękę z ziemi zbierałem, po prostu piękne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zdjecie bylo robione na rybitwach na ul.dabka przy magazynie z piwem. Takze nie sadze ze ktos tam mieszka i takim autem jezdzi icon_wink3.gif Wiem ze w numerach ma 666 icon_wink3.gif

To chyba zawarli jakiś pakt za te samochody :lol2:

http://www.dronski.pl/eprestiz/zyje_jak_w_bajce_f1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jestem zły (zuooo!) Dołączona grafika

Zły, wredny i brzydki :wub:

Dołączona grafika

w tym jest zły wydech :)

Dołączona grafika

tu znaczek kupiony na allegro :D

Dołączona grafika

ten focus to tak naprawde 1.6 w dieslu ;)

Dołączona grafika

a tutaj maluch z bodykitem oraz 10min zabawy w fotoszopie, zeby wkleic moją mordę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poca to jest ten akutalny RS, 300 koni na przednich kołach.

http://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/ford/focus_rs/ford_focus_rs_05.jpg

I do tego pomyka jak "gupi" :) :

Focus RS start ma lepszy od Evo X ze skrzynią SST (5,9s). Ma znacznie lepsze parametry elastyczności (60-100 w 2 sekundy na IV biegu?) Co do dźwięku to nawet nie ma co opowiadać, kładzie na kolana.

Jeździ nieprawdopodobnie precyzyjnie i neutralnie. Nowa szpera i zwrotnica RevoKnuckle robią tam taką robotę, że należy od nowa uczyć się o podsterowności aut przednionapędowych. W Focusie II RS nie występuje, mimo prób i błagań - nie dało się.

Zrobiłem RS'em ponad 500 km po oesach Rajdu Monte Carlo (Col d'Entrevaux, Route Napoleon i okolice) i jedne co udało się zrobić, to zagotować hamulce - biorąc pod uwagę, że na spadaniach było ponad 220 km/h, to było bardzo grubo i im się nie dziwę. Za to puszczając kierownicę z lewymi kołami na śniegu, a prawymi na asfalcie i dając gaz dno na dwójce, pojedzie się dalej prosto. Fenomen.

Focusów II RS zostanie wyprodukowane 8000 egzemplarzy, wszystkie w tym roku. 9 sztuk przydzielone Polsce zostało już sprzedane (dwie z nich zostają w Fordzie jako demówki). Do zapłacenia było 129 499 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno wracałem ze szkoły i patrze Bentley Continental, myślę sobie OK widziałem u nas (Zalesie Górne pod Warszawą) Porsche 911 Turbo, była też Carrera GT, kumpel widział Lamborghini Galardo, ale Bentley na takie drogi to przesada

(kto u nas był to wie, tak w ogóle to zapraszam do nas, jest u nas Bar u Stefana (tak ten bar z serialu) jest też Ośrodek nad Bystrawą (też z serialu)(właściwe to stare stawy hodowlane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio wlasnie widzialem albo gallardo.. albo murcielago zolte.... raz przejezdzalem obok stojacego na kolejowej pod klubem... a drugi raz jakos mnie wyprzedzilo w konstancinie... jednak jak ja je milaje to jechalem na motocyklu i nie moglem sie przypatrzec.. a drugi raz mnie wyprzedzilo z taka predkoscia ze tez nie zdarzylem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krosno, ulica łącząca Krakowską z rondem,czarny Bentley Continental GT (chyba GT, w każdym razie wersja coupe) i chyba na lokalnych blachach. Wcześniej, Krakowska - żółty Crossfire, blach nie widziałem, bo zasłaniał go samochód przede mną. Wszystko dzisiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno wracałem ze szkoły i patrze Bentley Continental, myślę sobie OK widziałem u nas (Zalesie Górne pod Warszawą) Porsche 911 Turbo, była też Carrera GT, kumpel widział Lamborghini Galardo, ale Bentley na takie drogi to przesada

(kto u nas był to wie, tak w ogóle to zapraszam do nas, jest u nas Bar u Stefana (tak ten bar z serialu) jest też Ośrodek nad Bystrawą (też z serialu)(właściwe to stare stawy hodowlane)

Z tych samochodów które wymieniłeś to akurat Bentley najlepiej nadaje się na nasze drogi;)

Swoją drogą to po Wawie tych Bentley to juz dużo jezdzi, co raz to jakiegoś wyhaczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi