Skocz do zawartości
thuGG

Ciekawe / egzotyczne auta jakie widzieliscie

Rekomendowane odpowiedzi

Albo by to bardziej pasowalo do tematu wiejskiego tuningu i po prostu doklejonym znaczkiem M ;)

Audi S5 juz widzialem kilkakrotnie... piekny jest... tylko troszke brzydszy od r8 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja postanowilem zfotografowac to oto piękne porsche :D gdyz w moim 17-tysiecznym miasteczku w dobie samych złomów to byla prawdziwa atrakcja :P

Dołączona grafika

a wlasnie kupilem sobie pringlesy w markecie i mi tuba wypadla z reki jak to podjezdzalo na parking :( polowa chipsow sie wysypala ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tele trzeba bylo powiedziec wlascicielowi, zeby ci odkupil za kare :P mysle, ze nie bylby to dla niego wielki problem ;]

Neo_x napisał(a):

Albo by to bardziej pasowalo do tematu wiejskiego tuningu i po prostu doklejonym znaczkiem M ;)

Audi S5 juz widzialem kilkakrotnie... piekny jest... tylko troszke brzydszy od r8 ;)

nie wiem czy to byla ironia co do wiejskiego tuningu, ale wszystkie bmw z pakietem m-line maja te znaczki "m". zreszta o to w tym chodzi i nie widze w tym nic wiejskiego.

z tego co kojarze to latwo odroznic serie "m" od m-line po tym, iż znaczki w m-line posiadaja tylko literke M, natomiast serie m zawsze maja znaczki M3, M5 tudziez M6

@Masell

nie przejmuj sie, 3L V6 tez fajnie mruczy :]

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej napisał(a):

wszystkie bmw z pakietem m-line maja te znaczki "m".

Tego nie wiem, ale wymienię, co świadczy o tym, że to nie M3 :wink:

1. M3 ma na klapie emblemat "M3" a nie samo "M".

2. Nawet gdyby "3" jakoś się odkleiło to samo "M" jest za duże i w złym miejscu.

3. Pojedyncza rura wydechowa.

4. Normalny zderzak a nie M-Power.

Jednak, jeśli wóz ma pakiet M to w środku kierownica, zegary i drążek zmiany biegów są z logo M-Power. Można się pomylić :wink: No i jeśli to było 330i albo 335i to również jest czym poszaleć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja byłem na allegro power w Gdyni i powiem że nowa subaryna wrx sti wygladała bladziutko przy 2x ferrari f430 (cabrio i non cabrio), porsche gt2, jakimś 2gim porsche oraz 3x lamborghini :) te tarcze hamulcowe miała takie malutkie :D a ktoś mnie oświeci czy się myle że te lamborghini to były 2 gallardo (cabrio i non cabrio) i murcielago? bo wiem że murcielago lp640 ma taką wielką rure wydechową, a to nie miało, ale delikatnie się różniło od gallardo.

a co do tych przejażdżek to wg mnie słabo to było :P Gdynia zakorkowana niemiłosiernie, jedyne co to małe przyśpieszenie z hamowaniem kolo wyjazdu. A za kółkiem dziadki :D i do tego kręcili kierownicą w miejscu :/

ale tak czy siak nie mogłem się napatrzeć na takie piekne fury :>

Edytowane przez Xaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis fajny dzien :> widzialem na w Gdansku Chevy corvette stingray (model ok.1969r) - czarny, po prostu miodzio :D oprocz tego wczoraj czerwone audi rs4 na Slowackiego, a dzis niebieskie rs4 cabrio, a zaraz za zakretem corvette z06 :> coraz ciekawej sie w Gdansku robi :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie zamieszanie :D . Szczerze mowiac, dopiero teraz zwrocilem uwage na ten zderzak ;) . Specjalnie zagladalem pod maske i tam bylo piekne V8, dokladnie tak samo wygladało jak na zdjeciach M3 z google. Do tego ten samochód nie jechał jak 200-300 konne wozidło, tylko "nieco" szybciej. Szkoda ze nie mam juz mozliwosci sie dowiedziec od wlasciciela co to tak naprawde bylo. Nie wykluczam tez tuningu optycznego M3@3xx :)

Na dziś takie coś:

Lotus Exige S240 :blink: Cale 4.0s do 100kmph :D . Nawet jakoś przyśpiesza ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W "szkiełku" widac tylko silnik i kompletnie nic wiecej, busem sie latwiej cofa :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kto zgadnie co to jest ;) ?

Dołączona grafika

300C w wersji SRT8 supercharged, czyli...

Dołączona grafika

... 6.1 litra pojemnosci :blink: . Niestety, spięte z automatem, wiec nie mozna bylo sprawdzic co to naprawde potrafi :( . Bulgot silnika na jałowych i piękne wycie od 2k rpm w góre bezcenne, impreza wrx przy tym pracuje jak kosiarka :)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

Specjalnie zagladalem pod maske i tam bylo piekne V8, dokladnie tak samo wygladało jak na zdjeciach M3 z google. Do tego ten samochód nie jechał jak 200-300 konne wozidło, tylko "nieco" szybciej. Szkoda ze nie mam juz mozliwosci sie dowiedziec od wlasciciela co to tak naprawde bylo. Nie wykluczam tez tuningu optycznego M3@3xx :)

Bez urazy, ale teraz to już śmieszny jesteś. Samochód na zdjęciu ma lakier niebieski "Montego" a M3 nie występuje w tym kolorze, w M3 dostępny jest tylko niebieski "Le Mans" i wygląda on "nieco" inaczej. Możesz powiedzieć, że to tylko zdjęcie i źle widać. OK, ale ja wiem jak te lakiery wyglądają i jest tak, jak napisałem wyżej. Zderzak... Pal licho zderzak. Wydech! V8 i taka rureczka? No i ten tekst, że samochód nie szedł jak 300 konne auto :lol2: 335i ma 5,5s do 100km/h a M3 4,8s - chcesz powiedzieć, że wyczuwasz różnicę? Pomijam sens przeobrażania M3 w 3xx :lol2: Powtarzam, bez urazy, ale mógłbyś zachować się jak facet i przyznać do błędu. Edytowane przez maroon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maroon napisał(a):

Bez urazy, ale teraz to już śmieszny jesteś. Samochód na zdjęciu ma lakier niebieski "Montego" a M3 nie występuje w tym kolorze, w M3 dostępny jest tylko niebieski "Le Mans" i wygląda on "nieco" inaczej. Możesz powiedzieć, że to tylko zdjęcie i źle widać. OK, ale ja wiem jak te lakiery wyglądają i jest tak, jak napisałem wyżej. Zderzak... Pal licho zderzak. Wydech! V8 i taka rureczka? No i ten tekst, że samochód nie szedł jak 300 konne auto :lol2: 335i ma 5,5s do 100km/h a M3 4,8s - chcesz powiedzieć, że wyczuwasz różnicę? Pomijam sens przeobrażania M3 w 3xx :lol2: Powtarzam, bez urazy, ale mógłbyś zachować się jak facet i przyznać do błędu.

:blink: :blink: :blink:

Ok przyznaje sie do bledu. To BMW powyzej to nie M3, tylko E92 z silnikiem takiem samym jak w M3 :rolleyes:

A co do konwersji M3 @ 3xx to w Polsce jezdzilo do niedawna M3 @316 + korek od lpg, tylko w starszej budzie.

Jak masz jezsze jakies pytania, uwagi badz watpliwosci to zapraszam na PM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X800 napisał(a):

tak czy siak to baaardzo ładne autko :)

Ładne, ładne, tylko tak egzotyczne i niespotykane, jak kot dachowiec :wink:

O, zauważyłem jeszcze jeden kwiatek.

MaSell napisał(a):

Fajnie w tym ryczy silnik, jednak jest to jedna z niewielu zalet tego samochodu :razz: . Pojezdzilem owym bolidem w manualu oraz automacie

Bardzo ciekawe to, co piszesz. Wychodzi na to, że jechałeś jedynym na świecie SRT8 z manualną skrzynią :lol2:

Widzę, kolego MaSell, że lubisz opowiadać bajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maroon napisał(a):

O, zauważyłem jeszcze jeden kwiatek.

Bardzo ciekawe to, co piszesz. Wychodzi na to, że jechałeś jedynym na świecie SRT8 z manualną skrzynią :lol2:

Widzę, kolego MaSell, że lubisz opowiadać bajki.

W Jeep Grand Cherokee SRT8 jest bodajże możliwość włączeniu trybu manualnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno w nocy na rowerze śmigałem na dróżce rowerowej i w odległości około 15 m odemnie przejechało Porsche GT2 z wydechem przelotowym (o średnicy "małej" rury kanalizacyjnej xD), jak dodał gazu, to mnie ogłuszyło. A wczoraj jakiegoś Rols-Royce widziałem (jeszcze ze "starą" statuetką, więc chyba lata 50-te)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mastertab napisał(a):

W Jeep Grand Cherokee SRT8 jest bodajże możliwość włączeniu trybu manualnego.

Tak, jednak zmiana biegów odbywa się na zasadzie +, -. Koło manualu to nawet nie stało. Poza tym "w manualu" = "z manualną skrzynią".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maroon napisał(a):

Ogolnie 300C w automacie i manualu, a nie 300C SRT8 w automacie i manualu. Tak BTW to widzialem dziś 300C w wersji taxi, sprobuje na dniach załatwić jakies foto :lol2:

Co do mozliwosci zmiany biegow na zasadzie +-, to nawet w Corsach czy Merivach takie rzeczy robią :razz:

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

Ogolnie 300C w automacie i manualu, a nie 300C SRT8 w automacie i manualu.

Tego, to rozumiem wszyscy mieli się już domyślić. I tego, że chodzi o 300C, bo kolega wyżej pisał o Grand Cherokee. Ale jeśli tak, to w porządku, nie było tematu.

MaSell napisał(a):

Co do mozliwosci zmiany biegow na zasadzie +-, to nawet w Corsach czy Merivach takie rzeczy robią :razz:

Dobrze, ale co z tego? Nie pisałem o sekwencyjnej zmianie biegów jako o jakiejś innowacji, tylko jako o możliwości ręcznej zmiany biegów, która przy prawdziwej, ręcznej skrzyni biegów wypada blado :rolleyes: Edytowane przez maroon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi