Skocz do zawartości
Gumis88Krk

Philips 29pt8521 Vs. Philips 29pt8509

Rekomendowane odpowiedzi

zadne z tych jak kupowac to tylko panorame :D

to mi dołóz do panoramy...

odpowie mi ktoś na pytanie? nie piszcie juz o panoramach bo nie mam kasy na tyle, zalezy mi na wyborze miedzy tymi dwoma, odpowiedzi w stylu wybierz tanszego bo szkoda kasy na drozszego tez mnie ne satysfakcjonuja, chce wiedziec ktory jest warty wydania kasy na niego <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo korygyjemy twoj zly wybor. Mam w jednym pokoju panorame 32 i w drugim klasyczne 4:3 29 cali. Ten drugi nie ma startu. To po prostu nie sa naturalne proporcje obrazu. Wiec skoro masz kase na 16:9 (a masz), to nie laduj sie w 4:3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy se korygujcie, a ja odpowiem koledze moze bardziej rzeczowo.

Najlepiej bedzie jak pojdziesz do sklepu, w ktorym stoja oba te odbiorniki i stanie sprzedawca kolo Ciebie i powie czym sie roznia, pokaze obraz na jednym i drugim.

Nie znam sie dokladnie na tych oznaczeniach ale wydaje mi sie, ze roznia sie tylko posiadaniem badz nie filtra grzebieniowego, ktory jest o kant d*** rozbic.

Kupowalem TV wlasnie 29` plaski CRT i stalo kilka odbiornikow obok siebie podpietych do tego samego zrodla sygnalu.

Wybralem ten ktory dawal najlepszy obraz, a pozniej jeszcze tylko sprawdzilem jakie ma dostepne funkcje.

PS. po kilkudziesieciu latach istnienia nagle przeszkadza Wam "nienaturalna" wielkosci obrazu 4:3 :D

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, popatrz przez moment na dowolny punkt w przestrzeni i postaraj sie wyobrazic sobie "ramke", ktora otacza to co widzisz.

I wtedy pomysl czy ma cokolwiek wspolnego z proporcjami 4:3 ;)

A wychodzac z zalozenia, ze kiedys cos wymyslono i nie ma sensu tego poprawiac, bo jakos ludzie wczesniej z tym zyli, to pewnie ciagle bysmy siedzieli przed kilkunastocalowymi, czarno-bialymi tv i ogladali jedna, 20-minutowa, trasmisje w ciagu dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przeszkadza... a filtr grzebieniowy jest przydatna rzecza poprawiajaca jakosc obrazu...

Poprawia jakosc ale w niektorych momentach "zakrzywia" rozdzielczosc przez co pogarsza obraz.

PS. nie zrozumialem z tym punktem w ramce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie pare dni przestawialem na 16:9. Podobnie jak na monitor LCD. Tylko, ze jak sie juz przyzwyczailem ,to nie potrafilbym wrocic ;)

Zwlaszcza w przypadku filmow i transmisji sportowych. Poza tym panoramy maja przeciez zmiane formatu obrazu, wiec nie trzeba sztywno trzymac sie stalych proporcji. Najwyzej cos przytna zeby uzyskac optymalny obraz. Klasyczne 4:3 tez przeciez to robia. No a jak ktos sie juz zupelnie uprze, to moze ogladac na panoramie w formacie 4:3. Bedzie mial cos w stylu telewizora z bardzo szeroka obudowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi