Gumis88Krk Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Witam jak w temacie potrzebuje porady w wyborze tv, zastanawiam sie nad takimi dwoma CLICK1 i CLICK 2 zastanawia mnie ten 1, ponieważ ma różne funkcje dodatkowe obrazu, a dotego jest tańszy?? Edytowane 30 Lipca 2006 przez Gumis88Krk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 osobiście wybrałbym tańszego, bo według mnie nie warto pakować pieniędzy w technologię CRT te telewizory i tak będą tanieć z dnia na dzień, po co masz stracić więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 zgadzam sie z toba, ale za dobry lcd trzeba dac troche wiecej, mimo wszystko jak narazie wybieram miedzy tymi dwoma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 zadne z tych jak kupowac to tylko panorame :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 zadne z tych jak kupowac to tylko panorame :Dto mi dołóz do panoramy... odpowie mi ktoś na pytanie? nie piszcie juz o panoramach bo nie mam kasy na tyle, zalezy mi na wyborze miedzy tymi dwoma, odpowiedzi w stylu wybierz tanszego bo szkoda kasy na drozszego tez mnie ne satysfakcjonuja, chce wiedziec ktory jest warty wydania kasy na niego <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 To kup uzywana panorame. Za polowe tego wzalem 32 calowego Grundiga. Obraz zyleta. Majac do wydania 1,5 tys bedziesz mogl swobodnie przebierac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 no nic... widze ze odpowiedzi na pytanie nie dostane <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Bo korygyjemy twoj zly wybor. Mam w jednym pokoju panorame 32 i w drugim klasyczne 4:3 29 cali. Ten drugi nie ma startu. To po prostu nie sa naturalne proporcje obrazu. Wiec skoro masz kase na 16:9 (a masz), to nie laduj sie w 4:3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 http://www.euro.com.pl/telewizory-tradycyj...-dth2881k.bhtml http://www.rtvexpert.pl/telewizory-klasycz...omson-32-wm-402 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Wy se korygujcie, a ja odpowiem koledze moze bardziej rzeczowo. Najlepiej bedzie jak pojdziesz do sklepu, w ktorym stoja oba te odbiorniki i stanie sprzedawca kolo Ciebie i powie czym sie roznia, pokaze obraz na jednym i drugim. Nie znam sie dokladnie na tych oznaczeniach ale wydaje mi sie, ze roznia sie tylko posiadaniem badz nie filtra grzebieniowego, ktory jest o kant d*** rozbic. Kupowalem TV wlasnie 29` plaski CRT i stalo kilka odbiornikow obok siebie podpietych do tego samego zrodla sygnalu. Wybralem ten ktory dawal najlepszy obraz, a pozniej jeszcze tylko sprawdzilem jakie ma dostepne funkcje. PS. po kilkudziesieciu latach istnienia nagle przeszkadza Wam "nienaturalna" wielkosci obrazu 4:3 :D Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 tak przeszkadza... a filtr grzebieniowy jest przydatna rzecza poprawiajaca jakosc obrazu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Kaeres, popatrz przez moment na dowolny punkt w przestrzeni i postaraj sie wyobrazic sobie "ramke", ktora otacza to co widzisz. I wtedy pomysl czy ma cokolwiek wspolnego z proporcjami 4:3 ;) A wychodzac z zalozenia, ze kiedys cos wymyslono i nie ma sensu tego poprawiac, bo jakos ludzie wczesniej z tym zyli, to pewnie ciagle bysmy siedzieli przed kilkunastocalowymi, czarno-bialymi tv i ogladali jedna, 20-minutowa, trasmisje w ciagu dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 tak przeszkadza... a filtr grzebieniowy jest przydatna rzecza poprawiajaca jakosc obrazu... Poprawia jakosc ale w niektorych momentach "zakrzywia" rozdzielczosc przez co pogarsza obraz. PS. nie zrozumialem z tym punktem w ramce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Chodzilo o to, ze pole luzkiego widzenia ma proporcje panoramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Chodzilo o to, ze pole luzkiego widzenia ma proporcje panoramy. Mnie sie dziwnie oglada panoramiczny obraz w TV gdy wsyztko jest szersze niz wyzsze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Poprawia jakosc ale w niektorych momentach "zakrzywia" rozdzielczosc przez co pogarsza obraz. PS. nie zrozumialem z tym punktem w ramce. zalezy z jakim telewizorem masz doczynienia te ponize 1500zl generuja pseudo obraz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Tez sie pare dni przestawialem na 16:9. Podobnie jak na monitor LCD. Tylko, ze jak sie juz przyzwyczailem ,to nie potrafilbym wrocic ;) Zwlaszcza w przypadku filmow i transmisji sportowych. Poza tym panoramy maja przeciez zmiane formatu obrazu, wiec nie trzeba sztywno trzymac sie stalych proporcji. Najwyzej cos przytna zeby uzyskac optymalny obraz. Klasyczne 4:3 tez przeciez to robia. No a jak ktos sie juz zupelnie uprze, to moze ogladac na panoramie w formacie 4:3. Bedzie mial cos w stylu telewizora z bardzo szeroka obudowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 podepne sie potrzebuje duzy TV 28-32" z progressive scanem i 16:9 najlepiej płaski do 1500zł co kupic? te w 1 topiku philipsy calkiem niezle ale domyslnie maja 4:3 bede na tym ogladał DVD i gral na PS2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 W 16:9 wszystko byloby OK gdyby nie zmienianie geometrii. Twarz jest szersza niz wyzsza i smiesznie to wyglada. A przyzwyczaic sie mozna do wszystkiego i powrot do starej formy bedzie problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Maja skopane proporcje tylko jezeli wymusisz zly tryb. Np z 4:3 na pelne 16:9. W innym przypadku robia "zooma" i docianaja boki obrazu tak zeby zachowac wlasciwe wymiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 W obojetnie jakim sklepie stoja 16:9 panoramy. Modelki w nich wygladaja na 100 kilogramowe barachła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...