Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Waterblocks By Kyniek Prison V2 & Pro New Revisions

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po krótce chciałem przestawić odmłodzone wersje bloczków - na dniach skończą rok :) a o to i fotki - wiadomo jeden obraz mówi więcej niż tysiąc słów :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Proszę zwrócić uwagę również na otwory na śrubki - również wypolerowane na szkło.

dla przypomnienia też dam linki do recenzji :

=>test na jet-pc

http://www.jet-pc.com/forum/viewtopic.php?p=1164#1164

http://www.jet-pc.com/images/stories/01-09...5/kyn/bloki.swf

=>ranking na jet-pc

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...m&Itemid=81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robota pierwsza klasa. gdyby nie tak bardzo zalezalo by mi na wydajnosci to moze bym go nawet kupil. oczarowal mnie :)

pozdro

sugerujesz że są mało wydajne?

ladnie, tylko te szybko zlaczki troche dziwnie wygladaja z tym bloczkiem ;) takie wieze :D

Chodzi ci o SM8/10? cóż - są wyższe np. od tych stosowanych w MCS - mają jedną bardzo miłą właściwość - są obrotowe - czyli już nie ma sytuacji że węże się "skręcają" - jak się trochę skręci przy nakładaniu i dokręcaniu pierścienia to poprostu obracasz złączkę ;) narazie nie zauważyłem by ktoś to stosował - prawdopodobnie powodem są z byt wysokie koszty

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... - mają jedną bardzo miłą właściwość - są obrotowe - czyli już nie ma sytuacji że węże się "skręcają" - jak się trochę skręci przy nakładaniu i dokręcaniu pierścienia to poprostu obracasz złączkę ;) narazie nie zauważyłem by ktoś to stosował - prawdopodobnie powodem są z byt wysokie koszty

:shock: Extra!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena pozostała taka sama ;)

Co do firmy złączek to Hmmm nie jestem pewien - ale chyba Cammozi - szczerze mówiąc nie wiem - podejrzewam. W hurtowni je wypatrzyłem i spodobała mi się idea Obrotowych złączek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kyniek: Jakiej firmy są te złączki?

Zapewne camozzi musze sie u mnie popatrzec czy sa takie złaczki choc uwazam to za zbedny gadzet ale warto zweryfikowac te "wysokie koszty"

:wink:

Ktos sie pytał czy to poliweglan na pewno nie bo poliweglan sie bardzo ciezko poleruje termicznie bo ma bardzo wysoka temperature "nadtapaiania" Kiedys probowałem wypolerowac termicznie topy blokow na gpu ale sa one z poliweglany i opalarka nie zrobiła na nich najmniejszego wrazenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak kształtuje się cena ??

Cena pozostała taka sama ;)

Co do firmy złączek to Hmmm nie jestem pewien - ale chyba Cammozi - szczerze mówiąc nie wiem - podejrzewam. W hurtowni je wypatrzyłem i spodobała mi się idea Obrotowych złączek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za pytanie ale rano i moze cięzko jeszcze to i owo kapuje- co w tej nowej rewizji jest nowego?

bo na oko to prisony jak prisony...

Przyjrzyj się uważnie to zobaczysz B-)

mała podpowiedź :

http://www.4max.pl/default.asp?g=63&gg...mp;produkt=1525 - przyjrzyj się uważnie temu blokowi? konkretnie otwory mocujące top - cóż.... momi wszystko są trochę matowe... a u mnie cały top poprostu szkło :D kolejny skok jakości nieokupiony wyższą ceną :)

Tomcat, co sądzisz o polityce zwiększania jakości bez zwiększania ceny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

śliczne :D

Moze sie kiedys skusze, chyba ze samhain na zjezdzie pokaze cos ciekawego :D

Widze na drugiej fotce troche top przyciety nierowno względem spodu < To tak zeby nie było tak różowo, czepiam sie :D

Złączki walnij takie jak ma RN. One są lepsze. Mam w domu zwykłe (chyba camozzi) i z RN i te z RN są duzo lepsze. Bez problemu w nie pasuje wąż 8/11 i jak sie dokreca do samego końca, to nie ma problemu z obracaniem sie wężą.

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mała podpowiedź :

http://www.4max.pl/default.asp?g=63&gg...mp;produkt=1525 - przyjrzyj się uważnie temu blokowi? konkretnie otwory mocujące top - cóż.... momi wszystko są trochę matowe... a u mnie cały top poprostu szkło :D kolejny skok jakości nieokupiony wyższą ceną :)

nie mam nic przeciwko zwirekszaniu jakości..

Jednak osobiście wole zwiekszanie wydajnosci bez podnoszenia ceny..

Tak czy siak fajnie jednak np misiu15go w cube 2 dokonal większych zmian- inny top, brak przelotki, piorunująca ilośc pinow dzięki spodowi 6 na 6...

Jednak twoje bloczki mteż są bardzo ładne i wydajne czemu nie mam zamiaru zaprzeczac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śliczne :D

Moze sie kiedys skusze, chyba ze samhain na zjezdzie pokaze cos ciekawego :D

Widze na drugiej fotce troche top przyciety nierowno względem spodu < To tak zeby nie było tak różowo, czepiam sie :D

Złączki walnij takie jak ma RN. One są lepsze. Mam w domu zwykłe (chyba camozzi) i z RN i te z RN są duzo lepsze. Bez problemu w nie pasuje wąż 8/11 i jak sie dokreca do samego końca, to nie ma problemu z obracaniem sie wężą.

Nie wiem jakie masz złaczki ale co do jakosci wykonania złaczek camozzi to sa one wykonane perfekcyjnie a RN ma własnie złaczki camozzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mała podpowiedź :

Jaki tam skok jakości...???, po prostu trochę kosmetyki, ot co. (bez obrazy)

Oczywiście zmiana na plus.

A jak podajesz linka z namiarem to lepiej do strony producenta, można zobaczyć bloczek z paru stron

http://mcs.pc.pl/produkt764.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... niestety się śpieszyłem i niedokładnie dokręciłem - poliwęglan jest docięty z dokładnością do 0.01mm!! niestety spód nie zawsze jest równiutko docięty :( jak bym przykręcił o 90 stopni inaczej było by równo - niestety się śpieszyłem i nie pomyslałem o tym :/

Jaki tam skok jakości...???, po prostu trochę kosmetyki, ot co. (bez obrazy)

Oczywiście zmiana na plus.

A jak podajesz linka z namiarem to lepiej do strony producenta, można zobaczyć bloczek z paru stron

http://mcs.pc.pl/produkt764.html

Hmmm czy mógłbyś sprecyzować co można by poprawić? Plexa wycinana na maszynie CNC, spody wygładzane na magnesówce, jedyne co można by poprawić to by były również frezowane na CNC (wiele to nei wniesie) i być może polerowanie spodu metodą chemiczną.

Wiesz... może nie chciałeś mnie obrazić, nie obraziłeś, ale pozytywnie nie odebrałem tej wypowiedzi - trochę wyczułem lekceważenia dotyczącego moich starań by za tą samą cenę dostarczać coraz lepszy produkt - chyba jednak przyznasz że w wykonaniu topu jest skok jakości, zapewniam cię że już lepiej się tego wykonać nie da ;)

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kyniek: w zadnym wypadku nie sugeruje ze sa malo wydajne, zdecydowalem sie poprostu na "najwydajniejszy" blok, niestety jego wyglad nie jest rewelacyjny, i gdyby nie zalezalo by mi na wydajnosci tylko na estetyce napewno bym go nie kupil, no chyba ze twoj blok jest wydajniejszy od tego co kupilem to spoko. blok to storm rev. 2 ;] Kiedy jakis test? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam nic przeciwko zwirekszaniu jakości..

Jednak osobiście wole zwiekszanie wydajnosci bez podnoszenia ceny..

Tak czy siak fajnie jednak np misiu15go w cube 2 dokonal większych zmian- inny top, brak przelotki, piorunująca ilośc pinow dzięki spodowi 6 na 6...

Jednak twoje bloczki mteż są bardzo ładne i wydajne czemu nie mam zamiaru zaprzeczac :wink:

Są wydajniejsze :lol:

Mam malutką jednak uwagę - dobrze by było jak byś pisał o bloczkach misia w jego temacie - tutaj jest to oftop zwykły, niepotrzebne zaśmiecanie...

Bardzo ładne. Wszystko się świeci i oby się nie okazało, że to tylko "premierowa" sztuka tak wygląda ;)

Kyniek nie myślałeś o próbie schowania tych śrub do topu? Byż może wyglądałoby to ładniej.

spoxik - wszystkie topy są identyczne, metoda uniemozliwia powstanie jakichkolwiek różnic ;)

schowane śrubki... cóż.. to by już nie gwarantowało kryształowo przejrzystych otworów... więc nie będę tego wprowadzał... napewno to fukcjonalności nie pdniesie...

P.S. stare Prison V1 często miały pochowane śrubki

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam malutką jednak uwagę - dobrze by było jak byś pisał o bloczkach misia w jego temacie - tutaj jest to oftop zwykły, niepotrzebne zaśmiecanie...

Nie rób drugiemu co tobie nie miłe Kyniek! ;) To taka moja uwaga.

Poza tym bloczek wygląda trochę ładniej, wypolerowane otwory rzuciły sie od razu w oczy. A ten top to ma taką samą grubość jak wcześniejsze rewizje? Jakoś tak wygląda jakby był troszkę cieńszy, może to tylko takie wrażenie.

Pochowane imbusy dodały by jeszcze troche estetyki.

@Tomcat: wrzuć troche na luz ;)

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo zle widze albo te topy sa ciete laserem

kynek troche przystopuj z tym wychwalaniem swoich produktów kazdy sam moze ocenic co widzi na zdjeci ... niechcemy powtórki z przed roku w co drugim temacie "najwydajniejszy blok w polsce ... "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi