Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Waterblocks By Kyniek Prison V2 & Pro New Revisions

Rekomendowane odpowiedzi

bleee, ale miedz brzydko poprzycinana :/

No dobra... pomyślę jak tu dopracować technikę cięcia miedzi by było cycuś - jak się uda to za parę dni nowe fotki będą ;)

nie będzie bo nie są o czym, kto jak kto, ale Ty powinieneś wiedzieć najlepiej :)...chyba, że kyniek zaraz wyskoczy z błędem pomiru

nie - ja nie kwestionuje pomiarów na jet-pc. Lecz pamiętam jak przez pewien czas Prison Pro V2 był najwydajniejszy to wtedy kwestionowano obiektywność jet-pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='31 lip 2006, 13:43' post='2251611']

Termit_tm, tylko że Twoje bloki nie mają już nic wspólnego z home-made. Ot zamówienie na spód, na top wycinany CNC i złożenie...

Nie płaci VATów i tym podobnych, wiec nadal jest to "homemade"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już bliższym hasłem byłoby "selfmade" chociaż i też nie trafiającym w sedno.

Tak czy siak bloki mi się podobają - cięta laserem plexa wygląda 100 razy lepiej na żywo niż na jakiejkolwiek fotce - wiem bo mam kilka rzeczy.

Jedyne czego nie lubie w dzisiejszych blokach to te wszendobylskie metalowe zapinki - ale rozumiem dlaczego występują.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i fajne są :) przypominają się moje oldschoolowe ;)

Topy widze że na ploterze, zlecasz do agencji ?

Fajne złączki (camozzi teraz wypuścił całą serie skręcanych łącznie z kątowymi i dokręcanymi imbusem) ale jeśli kupujesz w Bibus to mam namiar na tańszą hurtownie

trzeba wprowadzić pojęcia selfmade i homebizness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='31 lip 2006, 13:43' post='2251611']

Termit_tm, tylko że Twoje bloki nie mają już nic wspólnego z home-made. Ot zamówienie na spód, na top wycinany CNC i złożenie...

widząłes jak robi spody sam ???? osobiscie wątpie w to ... aby wokonac to tak ładnie jak widać trzeba miec troche pojecia o tym a na dodatek czasu, nie wspomne o sprzecie misiu tez sam spodów nierobi (chociaz topy robi własnorecznie - jeden pożądny :D)

nie rozumiem co was tak to zastanwia kto robi sam a kto nie nikt ci nie broni jesli chcesz to mozesz sam pozmawiac i sprzedawac ... wolny kraj (teoretycznie) czy idac do sklepu po bulki wybiersz z tej piekarni w której sami robia mąke ?? a moze jeszcze maja swoje pola... :mad:

nierozumiem jeszcze dlaczego wszyscy mysla ze PX jest robiony przez rybe, przeciez ryba robi tylko za handlowca

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widząłes jak robi spody sam ???? osobiscie wątpie w to ... aby wokonac to tak ładnie jak widać trzeba miec troche pojecia o tym a na dodatek czasu, nie wspomne o sprzecie misiu tez sam spodów nierobi (chociaz topy robi własnorecznie - jeden pożądny :D)

nie rozumiem co was tak to zastanwia kto robi sam a kto nie nikt ci nie broni jesli chcesz to mozesz sam pozmawiac i sprzedawac ... wolny kraj (teoretycznie) czy idac do sklepu po bulki wybiersz z tej piekarni w której sami robia mąke ?? a moze jeszcze maja swoje pola... :mad:

nierozumiem jeszcze dlaczego wszyscy mysla ze PX jest robiony przez rybe, przeciez ryba robi tylko za handlowca

chyba pit miał nie ryba :wink:

tak ja tylko sprzedawalem, a jak ktos tutaj uwaza ze px byl homemade to zapraszam do ogladania pierwszych blokow misia15go, tam to jest extreme homemade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widząłes jak robi spody sam ???? osobiscie wątpie w to ... aby wokonac to tak ładnie jak widać trzeba miec troche pojecia o tym a na dodatek czasu, nie wspomne o sprzecie

A ja robie sam spody B-) bo mam sprzęt i pojęcie to tym... :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogóle ta dyskusja jest na gowno komuś potrzebna.

Nie rozumiem dlaczego można mieć pretensje do kogoś kto sobie umie zorganizować biznes. Macie tu typowe polskie myślenie, koleś zarabia pieniądze to od razu jest zły. Ja się już boję o nasz kraj, jak dorośniecie i część z was zostanie politykami, aż strach myśleć jak się to czyta.

A co do bloków, to też pretensje wielkich guru WC, że małe zmiany. Ano małe bo po co większe, przecież nie ma procków z którymi ten blok by sobie nie poradził (zapewniając mu dobre warunki).

To samo z blokami konkurencji, sami prowokujecie autora tego tematu do kłótni, wiadomo przecież, że każdy będzie chwalił swoje. Z tym ż4e on nie musi nic zachwalać, bo wystarczy popatrzyć na testy z jet-pc.

Jak dla mnie blok już jest idealny. Nie wybajerowany, wydajny i tani.

Chwali się, że za ładniejszy top autor nie zdziera kolejnych pieniędzy.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Nie wiem jakie masz złaczki ale co do jakosci wykonania złaczek camozzi to sa one wykonane perfekcyjnie a RN ma własnie złaczki camozzi :lol:

Ja dzis kupowałem camozzi w BIBUS MENOS i są inne. Zupełnie. Moze potem pstrykne fotke obok siebie tych z RN i tych z BIBUSA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie było :D

@Kyniek. Wdg mnie ta zapinka na bloki NB jest obleśna.

Witam

Ja bym nie nazwał zapinki obleśną ale coś w tym jest, przez zapinke traci trochę uroku.

I tu pytanie

Czy bardzo zwiększyły by się koszty gdyby zrobić topy dla każdego rozstawu z osobana.

Oczywiście dla tych podstawowych.

Przy zamówieniu ktoś deklarował by jaką ma podstawkę i taki top byś przykręcał.

Problemem może być zmiana platformy przez daną osobę, ale wtedy zawsze mógłbyś sprzedać sam top, lub świadczyć dodatkową usługę.

Pewnie wszystko zależy od ilości sprzedanych sztuk bo przy paru bloczkach zapewne nie będzie się to opłacać.

Hmmm czy mógłbyś sprecyzować co można by poprawić? Plexa wycinana na maszynie CNC, spody wygładzane na magnesówce, jedyne co można by poprawić to by były również frezowane na CNC (wiele to nei wniesie) i być może polerowanie spodu metodą chemiczną.

Wiesz... może nie chciałeś mnie obrazić, nie obraziłeś, ale pozytywnie nie odebrałem tej wypowiedzi - trochę wyczułem lekceważenia dotyczącego moich starań by za tą samą cenę dostarczać coraz lepszy produkt - chyba jednak przyznasz że w wykonaniu topu jest skok jakości, zapewniam cię że już lepiej się tego wykonać nie da ;)

Trochę to źle zabrzmiało

Bloczki są bardzo ładnie wykonane, jedynie słownictwo "skok jakości" jakoś mi nie podszedł.

Dlatego że skok kojarzy mi się z czymś dużym i jak już się czepiam to jedynie słownictwa.

A ty miałeś bardzo dobrze wykończone bloki i dopracowałeś je niemalże do perfekcji (ładna wazelina)

(możesz jedynie pomyśleć o zapince, a raczej o jej wyeliminowaniu ale to było już w innym poście)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam komplecik (no prawie - ale na NB zostawie to co mam :) )

Bloczki na prawdę dobrze wykonane

na CPU jest fajny i malutki :D

bardzo przypadły mi do gustu złączki, które przy przykręcaniu węża można obrócić - zapobiegając skręceniu węża

co do multizapinki - hmm może i racja z różnymi wersjami topów (ich wykonanie przy zachowaniu istniejącej konstrukcji bloku jest proste)

post-69-1154987666_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz raz bylem klientem Kynka, i bylem zadowolony...

Z wc niestety zrezygnowalem...

Teraz patrzac na te bloczki (zwlaszcza zdjecia yotomaczka) znowu nabieram ochoty na zrobienie wc...

Swietna sprawa z tymi obracajacymi sie zlaczkami...

W moim wc byl duzy problem z tym, ze weze sie w pewnym momencie zaginaly, poniewaz byly zle ulozone...

Zaczyna mi sie to podobac, ze technologia wc zmierza w takim kierunku, ze za niedlugo tworzenie wc nie bedzie niczym extremalnym (Wlasciwie juz malo do tego brakuje) poniewaz wszystkie czesci beda mialy na tyle dobre zabezpieczenia przed wyciekami, zagieciami i innymi, ze wlasciwie bedziemy miec male prawdopodobienstwo na zalanie, czy jakakolwiek inna awarie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że z braku info trochę niedopowiedzeń się pojawiło.

Otóż - bloczki na NB które do tej pory były można traktować jako prototypy - dlatego nie kontynułuję ich robienia bo nie do końca spełniały swoje zadanie - miały być tanie, wysokiej jakości i uniwersalne - cóż... z tym ostatnim to trochę problemów było - np. nie pasowały pod intela - słynne haczuki...

w tym przypadku zarówno Greg jak Niemiec mieli rację ;) bloczki były ale nie było wersji na tyle uniwersalnej by pasiła i na Intela z hakami

Jak będą gotowe bloczki na mostek to zaprezentuje je w innym temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec to troche masz kiepskie info bo bloczek na NB od Kynia już są i to dwa Prison V2 NB i Channel V2 8) ;) ja miałem Channela V2 aha i do wyboru są topy z plexy i z mosiądzu :D

ale ja czekam na bloczek, ktory bedzie pasowal do mnei na mobo :P taki skrot myslowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi