Skocz do zawartości
erbs

Zmiana karty graficznej - Ati czy GF??

Ktora karte wybrac?/zwazywszy, ze nie bede zmienial zaraz, a moze jakis LCD sie trafi.../  

1. 1. Ktora karte wybrac?/zwazywszy, ze nie bede zmienial zaraz, a moze jakis LCD sie trafi.../

• Mint RADEON 9000PRO 64 DDR 3,6 ns DVI TV-OUT
      12
    • PALIT GeForce3 TI-200 64MB DDR TV-out
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie jesteś niezdecydowany :) , masz do wyboru tylko te dwie karty?? Może powiedz ile możesz max. na ten zakup przeznaczyć to może wymyślimy coś lepszego. Mint w teście na Benchmark.pl wypadł nieźle, i w dodatku ma pamięci 3.6 ns Hynix, więc powinien się nieźle kręcić. Wyposażenie też jest niczego sobie. Gdyby nie to że jest to właśnie Mint, z którego jakością jest różnie ( zwłaszcza z starszymi kartami, moze teraz sie to zmieniło ), to mogłbym Ci go bez wachania polecić, a tak nie wiadomo do końca jak się bedzie sprawował, choć testy przeszedł pomyślnie,

:? .

Co do GF, Palit też mnie jakoś nie przekonuje. Palita osobiście stawiam na równi z Mintem.

Więc jednak chyba lepszym wyborem będzie Radeon ( ze względu na wydajność, wyposarzenie, lepszy tvout )...

Tu i tu masz conieco na temat minta 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Minta to mogę brać w ciemno. Moja poprzednia karta była właśnie tej firmy. Jądro szło extra, gorzej z pamiątkami no ale to był GF2MX400. Ten ma fajne pamiątki i resztę. Wizualnie też mi się podoba. Max mogę na kartę przeznaczyć 410 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Minta to mogę brać w ciemno. Moja poprzednia karta  była właśnie tej firmy. Jądro szło extra, gorzej z pamiątkami no ale to był GF2MX400. Ten ma fajne pamiątki i resztę. Wizualnie też mi się podoba. Max mogę na kartę przeznaczyć 410 zł.

To w tej cenie nie znajdziesz chyba nic lepszego, chyba że na allegro.

A jeśli nie to bierz tego Minta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo szybko potrzebuje odpowiedź na pytanie: Opłaca się brać Radka 9100 taktowanego 250/230(460DDR) od Sapphire'a, zamiast tego Mint'a :?: Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko czy nie sądzicie, że to 230(460) nie brzmi dziwnie :?: Nigdzie nie mogłem znaleźć informacji o tej karcie, a mi tak osobiście to ona wygląda naprzekręconą wersję Lite, a tego nie chcę. Po przeczytaniu artykułu w Chip'ie na temat Radka 9100 doszedłem do wniosku, że wersję na normalnym taktowaniu owszem /jest 5-10% wydajniejsza od r9k/, ale za jakąś obniżaną nawet od sapphire'a podziękuję - mam dość kart o upośledzonym taktowaniu. Wolę już ShitMint'a ale normalnego, a z resztą ja nic do Mint'a nie mam jak już wcześniej napisałem. Ich nowe karty wyglądają bardzo przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i panie dokonało się. Właśnie dzisiaj nabyłem kartę. Jest to MNIT PREMIUM ATI RADEON 9000PRO 64M VIVO. Cena: 460pln, a np w action taka karta kosztuje 511zł. Co ciekawe nabyłem ją na WGK w Warszawie. Ku mojemu zdziwienu, karta nie jest na Hynix'ach 3.3, ale na EtronTech'ach znanych z Gainwarda. Bez kręcenia na moim kompie ma niecałe 4000 3D Marków. W zestawie dostałem wszystkie kabelki i sterowniki /niestety do VIVO nie było :( musiałem z sieci zciągnąć/. Poza tym dostałem 4 płytki: ze sterami, Duke Nukem: Manhattan Project, Power Director 2.5VE PRO oraz POWER DVD 4.0 XP. Chyba się opłacało dołożyć 40 pln do radka 9000PRO w zwykłej wersji Mint'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...