Skocz do zawartości
tsgs2

Jak Obliczyc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Proste dosyć, na 128kbps plik 100MB czyli 100MB*1024 (bo 1MB to 1024KB) = 102400KB, 102400/16KB/s (128kbps ma download max 16KB/s) wychodzi 6400min/3600(tyle sekund ma godzina) = ~1,8h

2)łącze 512kbps

102400/64KB/s (512kbps download 64KB/s)=1600min/3600=~0,5h

1,8/0,5=3,6 czyli ten sam plik na 512 a nie 128 ściągasz ok. 3,5 razy szybciej.

P.S - chyba nic nie pomyliłem :P Pozdro all

kb to nie kB i Mb to nie MB ;)

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Czepiasz się.

No chyba jednak nie ... to jest tak jakbym chciał policzyć ile potrzebuje czasu na przejście 5km z prędkością 5km/h ;) Neostrada z promocji nie ma nic do tego, że nie będzie chodzić 64kB/s. Jak będziesz chodzić po www z netmeterem to napewno dojdzie speed do 64kB/s . Bardziej to jest uzależnione od jakości kabli i odległości od centrali. Noi od tego jak szybko wywalisz płytke z softem od neostrady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bede wymienial nie na neo, a na multimedia ;) jako przedluzenie umowy :)

i powtarzam raz jeszcze. umiem liczyc, tylko nie wiedzialem jaka 'wartosc' ma kB. to tak jak bym chcial policzyc ilosc metrow, majac dana liczbe centymetrow, niewiedzadz ile centymetrow to jeden metr ;)

dziekuje za pomoc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam .

Jeśli ktoś jest zadowolony z usługi super firmy TPSA -Noestrada to powiem że od nie dawna mam neta w innej sieci .

1500Kb/1500Kb za 89 pln bez dziwnych umów na 2 lata i bez musu posiadania telefonu. :-P

TP sucks !!! Pozdrowienia 4 all.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ktoś ma blisko centrale to pewnie, że lepsze, tzn pingi mam na myśli. Stabilniejsze wg mnie.

Lechu leet , jak zwykle nie wiesz o czym piszesz.

pozdro ak-colt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Wiesz to chyba Ty nie wiesz o co kaman w tym przypadku... Wg mnie pisze prostym językiem, widocznie nie tak prostym abyś zrozumiał. Słyszałem dużo krytycznych opini na temat Multimedi i dlatego stwierdziłęm, że to troche shit, nie twierdze, że u każdego jest źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi