tsgs2 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 hej. mam mozliwosc zmiany internetu z 128 download na 512 download. w jaki sposob mozna oblizyc w ile czasu bedzie sie sciagal jakis plik? np 1400Mb? jest na to jakis wzor? z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) No to np. 1400MB * 1024KB = 1433600KB 1433600 / 64KB/s (łącze 512) = 22400sek 22400s / 60 ~ 373min 373min / 60min ~ 6h Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 dzieki ;D chyba jednak zmienie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Niema sprawy :) od tego jest forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Tak na przyszłość: http://www.i-slownik.pl/i,kalkulator-sciagania-danych.html Poza tym zacznij rozróżniać oznaczenie Mb i MB, bo to nie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Proste dosyć, na 128kbps plik 100MB czyli 100MB*1024 (bo 1MB to 1024KB) = 102400KB, 102400/16KB/s (128kbps ma download max 16KB/s) wychodzi 6400min/3600(tyle sekund ma godzina) = ~1,8h 2)łącze 512kbps 102400/64KB/s (512kbps download 64KB/s)=1600min/3600=~0,5h 1,8/0,5=3,6 czyli ten sam plik na 512 a nie 128 ściągasz ok. 3,5 razy szybciej. P.S - chyba nic nie pomyliłem :P Pozdro all kb to nie kB i Mb to nie MB ;) Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 założę się, że to jest neo w promocji, więc przy najlepszych wiatrach ściągniesz to z taką szybkością a w rzeczywistości będzie troszkę inaczej ;) to zależy też skąd ściągasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ... powiem tylko tyle... straszne jest to, żeby człowiek nie umiał wydumać prostego dzielenia, a pytał się o wzory. Straszne... straszne... ofiara reformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 czemu straszne? :| nie znam sie na tym, i nie wiedzialem wlasnie jaka 'wartosc' ma to 16 kB (dobrze napisalem? ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tylko to Cie ratuje, bo jesli problemem bylo dzielenie wielkosci calego pliku przez transfer a potem zamiana tego na godziny, to byloby i smiesznie i strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tylko to Cie ratuje, bo jesli problemem bylo dzielenie wielkosci calego pliku przez transfer a potem zamiana tego na godziny, to byloby i smiesznie i strasznie.Czepiasz się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Czepiasz się.No chyba jednak nie ... to jest tak jakbym chciał policzyć ile potrzebuje czasu na przejście 5km z prędkością 5km/h ;) Neostrada z promocji nie ma nic do tego, że nie będzie chodzić 64kB/s. Jak będziesz chodzić po www z netmeterem to napewno dojdzie speed do 64kB/s . Bardziej to jest uzależnione od jakości kabli i odległości od centrali. Noi od tego jak szybko wywalisz płytke z softem od neostrady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ja bede wymienial nie na neo, a na multimedia ;) jako przedluzenie umowy :) i powtarzam raz jeszcze. umiem liczyc, tylko nie wiedzialem jaka 'wartosc' ma kB. to tak jak bym chcial policzyc ilosc metrow, majac dana liczbe centymetrow, niewiedzadz ile centymetrow to jeden metr ;) dziekuje za pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Yyy multimedia to troche shit :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Yyy multimedia to troche shit :| :lol: :lol: Bo? Pewnie Neo lepsze..... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ja ktoś ma blisko centrale to pewnie, że lepsze, tzn pingi mam na myśli. Stabilniejsze wg mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonny74 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Witam . Jeśli ktoś jest zadowolony z usługi super firmy TPSA -Noestrada to powiem że od nie dawna mam neta w innej sieci . 1500Kb/1500Kb za 89 pln bez dziwnych umów na 2 lata i bez musu posiadania telefonu. :-P TP sucks !!! Pozdrowienia 4 all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 btw co do multimedii to mi zawsze z max transferem ciagnie o.O i nie ma porawie awarii. jedynie czasem (raz czy dwa razy na rok, przez 15 min.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ja ktoś ma blisko centrale to pewnie, że lepsze, tzn pingi mam na myśli. Stabilniejsze wg mnie.Lechu leet , jak zwykle nie wiesz o czym piszesz. pozdro ak-colt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wiesz to chyba Ty nie wiesz o co kaman w tym przypadku... Wg mnie pisze prostym językiem, widocznie nie tak prostym abyś zrozumiał. Słyszałem dużo krytycznych opini na temat Multimedi i dlatego stwierdziłęm, że to troche shit, nie twierdze, że u każdego jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Bardziej to jest uzależnione od jakości kabli i odległości od centrali. Noi od tego jak szybko wywalisz płytke z softem od neostrady.100% racji :P w szczególności jeżeli chodzi o ten soft ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...