ajw Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Wtam wszystkich :). Właśnie mam sobie kupować kartę graficzną jednak przez te 2 lata tyle się pozmieniało, że nie wiem zabardzo, co wybrać, na co patrzeć (parametry) itp. Potrzebuje karty zarówno do grania, jaki oglądania filmów za ~500PLN. Nie ma znaczenia czy to będzie GF czy Radeon (dobrze było by jakby opierała się o AGP). Co byście mi poradzili za takie pieniądze? Jeżeli byście mogli to prosiłbym o uzasadnienie swojej decyzji. Z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam! :) Edytowane 31 Lipca 2006 przez ajw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Galaxy GeForce 7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Galaxy GeForce 7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman ... (dobrze było by jakby opierała się o AGP)... :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Galaxy GeForce 7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman i jeszcze kosztuje ona 600zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) opierać sie będzie bez problemu, gorzej z włożeniem ;) Karta ma być nowa czy używana? Edytowane 31 Lipca 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Najlepiej nowa. Tak myślałem między GF 6600GT a Radkiem x1300 no ale sam nie wiem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Dołóż te 35zł i bierz to http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=4277 :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) bardzo zle myslisz x1300, x1600==> [ciach!]o, dalej lepszy 6600gt potem lepiej x800gto a najlepiej 6800gs z szyna 256 ale w tym przedziale trudno ja dostac a warto doplacic. Edytowane 31 Lipca 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Dołóż te 35zł i bierz to http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=4277 :? pozdroTylko brac, karta full wypas jak za te cene ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Gdybyś był zainteresowany 6600GT, to na dniach powinienem dostac taką kartę z serwisu - nówkę. Jak coś to na priv'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Galaxy GeForce 7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman Miało być na AGP ale sprzedawcy w sklepach mnie wyklneli jak pytałem się o GeForce Galaxy B-) Edytowane 31 Lipca 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Dołóż te 35zł i bierz to http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=4277 :? pozdroNawet niewiedzialem ze wyszly 6800gs 128bit :mur: Czlowiek zawsze sie czegos dowie :-P Byle by niezapuzno :rolleyes: :cry: Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 mimo 128bit bedzie i tak szybszy od 6600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A jeżeli nie był by dla was problem to moglibyscie mi powiedzieć w czym jest lepsza ta 6800gs 128bit od 6600gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) wyższa numerkiem i ma więcej "potoków" 12 zamiast 8 :P czyli jakby nie było 50% wiecej Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) A jeżeli nie był by dla was problem to moglibyscie mi powiedzieć w czym jest lepsza ta 6800gs 128bit od 6600gt ?GF6800gs -------|-------- GF6600GT 12PS ------------|-------- 8PS 12ROP -----------|------- 4ROP GPU 450MHz ----|------- 500MHz MEM 1200MHz ---|------- 900MHz MEM 1,4ns -------|------- 2.0ns(najczesciej) Jak widac na zalaczonym obrazku :D 6800gs ma nizsze takty ale za to wiecej PS/ROP/TMU co daje mu przewage. GF6800GS 12x450MHz=5400MP/s=5400MT/s GF6600GT - 8x500MHz=4000MT/s przy single texturingu GF6600GT bedzie mial slabszy wynik ze wzgledu na mniejsza ilosc j. ROP ale dzisiaj SignleTexturingu nie stosuje sie wiec to nie jest duza wada. Przepustowosc pamieci GF6800GS wynosi ~19,2GB/s a w przypadku GF6600GT przepustowosc pamieci wynosi 14,4GB/s. Wszystkie wskazniki ma lepsze GF6800GS i 128bit'owa magistrala tutaj nie jest istotna bo obie karty takowa maja :D PS Pozostaje jeszcze kwestia firmy. Palit jakos nie przemawia do mnie. Wole bardziej znane/cenione firmy. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 sucker... Palit to teraz bardzo porządna firma ;) Możnaby ją nawet Gainward nazwać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) sucker... Palit to teraz bardzo porządna firma ;) Możnaby ją nawet Gainward nazwać :>Palit kupil Gainwarda co nie zmienia faktu ze firma nie jest najwyzszych lotow co mozna zobaczyc np. po kiepskim chlodzeniu. Na temat elemtentow stosowanych do produkcji kart nie bede wspominal(karty czasem lubia piszczec :D) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 @sucker -> no to mnie przekonałeś do 6800gs :D Wielkie dzięki wszystkim. Czyli mówicie by nie kupować tego "Palit"? Co rozumiesz pod slowem piszczy :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 @sucker -> no to mnie przekonałeś do 6800gs :D Wielkie dzięki wszystkim. Czyli mówicie by nie kupować tego "Palit"? Co rozumiesz pod slowem piszczy :>?Poprostu piszczy :) Cewki czasem piszcza. Nie wiem jak inni forumowicze ja osobiscie nie mam zaufania do firmy Palit. Karta wyglada atrakcyjnie mimo 128bit'owej szyny bo jest poprostu tania. Stosunek wydajnosc/cena jest bardzo korzystny ale to Palit :(. Mozesz zaryzykowac i kupic. W koncu sa 2 lata gwarancji. I tylko Palit robi takiego kastrata. Nie znajdziesz inncyh firm(przynajmiej aj nie wudzialem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Niby racja - zawsze są te 2 lata gwar. A co inni powiedzieliby o kartach tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Poprostu piszczy :) Cewki czasem piszcza. Nie wiem jak inni forumowicze ja osobiscie nie mam zaufania do firmy Palit. Karta wyglada atrakcyjnie mimo 128bit'owej szyny bo jest poprostu tania. Stosunek wydajnosc/cena jest bardzo korzystny ale to Palit :(. Mozesz zaryzykowac i kupic. W koncu sa 2 lata gwarancji. I tylko Palit robi takiego kastrata. Nie znajdziesz inncyh firm(przynajmiej aj nie wudzialem). :lol: :lol: :lol: :lol: Mam tego palita i jakoś ani razu nie zapiszczał ( nie wiem skąd ci to przyszło do głowy może masz myszy w domu :P? ) Chłodzenie jest dość słabe ale w takie upały wszystko sie grzeje. Ale uwierz jakościowo jest wykonana poprawnie dla przykładu GF 6600GT od Galaxy miał jeden problem wiatraczki się łamały :wink: :lol: Ja kupiłem swojego jakieś 2 albo i 3 miechy temu za mniej niż 486zł w Arche... teraz te karty zdaje mi się posżły w góre. Temp przy otwartej obudowie jest duża ale w marku 03 robi 10200 punktów bez OC a w 05 spokojnie powyżej 4000 ( u mnie przynajmniej). We wiosne temp w Stresie nigdy nie przekraczała 100 teraz zdaża się 110. Ogólnie jestem zadowolony bo za cene mniejszą od 6600GT dostałem karte wydajniejszą. A lubisz ciszę i zamkniętą obudowe? Bo jak zamkne obudowe to temp jest rzeczywiście bardzo wysoka, chłodzenie jest do [gluteus maximus] :/ Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) LOL 100 -110*C w stresie :blink: - no spoko :huh: ja bym sie nie dziwił jakby zaczęły po jakimś czasie masowo padać :razz: - po prostu nie miałbym sumienia :cry: trzymac jej na standardowym chłodzeniu ps. 68gs ma 5 Vs, a 66 Gt 3Vs <- tego nie podał sucker ( frajer ?) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 LOL 100 -110*C w stresie :blink: - no spoko :huh: ja bym sie nie dziwił jakby zaczęły po jakimś czasie masowo padać :razz: - po prostu nie miałbym sumienia :cry: trzymac jej na standardowym chłodzeniu ps. 68gs ma 5 Vs, a 66 Gt 3Vs <- tego nie podał sucker ( frajer ?) No zapomnialem o VS ;) @JestemNoobem Niezle temp. ;) Dzisiejsze GPU potrafia wytrzymac wysoka temp. ale na twoim miejscu zastanowilbym sie nad zmiana chlodzenia bo pewnego dnia moze okazac sie ze grafa zaczyna powili umierac lub popsostu zdechnie odrazu :D PS Co do nicka to powstal umyslnie z pelna premedytacja i wszystkimi tego konsekwencjami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) A ile może kosztować takie chłodzenie? Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez ajw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 No radek 9550 dawno by poszedł do piachu przy takich temp ale mineło kilka lat technologia poszła do przodu i nowe karty wytrzymują już wieksze temp :razz: Nie bój się nie padnie takie temp są tylko w wakacje a w wakacje nie mam czasu żeby ją katować po kilka godzin dziennie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeszcze jedno zapytanie - musiałbym wymieniać zasiłacz do tej karty? Mój zasilacz to: Codegen 300W ATX 2.03 model: 300X tutaj znalazłem jego foto z parametrami: http://img83.imageshack.us/img83/3879/118379744md3.jpg Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez ajw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Jeszcze jedno zapytanie - musiałbym wymieniać zasiłacz do tej karty? Mój zasilacz to: Codegen 300W ATX 2.03 model: 300X Wywal to z uśmiechem na twarzy za okno :) . Zasilacz do wymiany i to natychmiast. Jakiego masz kompa i ile kasy chcesz przeznaczyć na zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajw Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 płyta gł. - ASUS A7V8X-X procesor - AMD 1800XP+ @ 2GHz ram - 512 DDR Kingstona dysk - 2x40GB Maxtora nagrywarka cd jak i dvd reszta nie jest chyba istotna a jak jest toi pytajcie. Ile może przeznaczyć na zasilacz? No tak do 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 No to do wyboru jest trochę zasilaczy. Modecom 350GTF/MC, Forton 350W tha-p lub mdn. Fortona może też wziąć wersje 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...