wyros Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Problem polega na tym że negocjowanie połączenia trwa bardzo długo gdy klikne np "pokaż wszystkie komputery grupy roboczej" i podążam dalej to po każdym moim kolejnym podwójnym kliknięciu musze oczekiwać ok 5s na następny ekran Problem nie istnieje gdy zamapuje jakiś dysk sieciowy lub utworze skrót sieciowy na pulpicie Sieć lokalna zestawona za pomocą asmax br-604u i przełączników sieciowych. adresy przyznawane za pomocą DHCP (wpisywałem recznie i tez nie pomaga) Zainstatowane praotokoły Netboui---bez skutku POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 włacz usluge "przegladarka komputera" jesli masz ja wylaczona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Niestety LAN tak działa w windowsach. Czasami funkcjonuje dobrze, ale to rzadkość. Podobno to się trochę poprawiło w 64-bitowych edycjach systemu, ale i tak nadal jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Nic podobnego. Ja mam podobny problem (tylko czas oczekiwania dłuższy) na jednym z 2 kompów. Dokładnie na moim kompie, gdzie jest lan na RTL8139 i Net na DWL520+. Na kompie brata - sam lan na zintegrowanej RTL81XX nie ma tego problemu. (Edit: Mała poprawka nie RTL81XX, lecz Via Rhino III). Niestety nie udało mi się jeszcze ustalić przyczyny takiego zachowania, ale szczerze mówiąc nie szukałem przyczyny. Tak na ślepo, to mógłbym obstawiać wyłączenie "Udostępnienia plików i folderów" dla karty DWL. Poza tym może to być wina jakiejś usługi (kilka mam wyłączonych), ale wątpię. Zostaje jeszcze wyszukiwianie zasobów - był na to jakiś patch w postaci wpisu do rejestru. Ewentualnie usługa Plug&Play dla sieci (korzystają z niej programy P2P), serwer Apache lub wirtualny lan z WMware. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Moje zdanie oprócz osobistych doświadczeń (jestem amatorem) oparłem również na opinii programistów piszących m.in aplikacje sieciowe dla windows. Jak znajdziecie przyczynę, to dajcie znać. Czasami, ale tylko czasami, pomaga wymuszenie trybu pracy full duplex. Sieć w windows-ach to wielka zagatka (czyt. pomyłka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 siec w windowsach przewidziana raczej zostala do wspolpracy z active directory w domenach dziala juz bez zarzutow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyros Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 siec w windowsach przewidziana raczej zostala do wspolpracy z active directory w domenach dziala juz bez zarzutow Ok! ale czy moge poprosić o czysta porade jak poprawić działanie sieci(ewentualnie jak przełączyć sieć na active directory) to że w windach lokal działa jak mu się chce to ja wiem--trudno to przeoczyć. Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...