TanneR Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 No dobra już raz pytałem o podobną rzecz ale nie udało mi się uzyskać żadnej sensownej odpowiedzi. No to pytam. Jak duży przyrost prędkości uzyskam przetaktowyjąc mojego Durona 850 na 1300-1500 MHz ??? (Mam zamiar zastosować napięcie 2,1V przerobiona płyta Asus A7V133 oraz chłodzenie wodą, dokładnie blok wodny typu "B" z 4MAX-a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 wysoko mierzysz z tymi czestotliwosciami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 chłopie nawet na wodnym i peltierze i napieciu 2.10 nie uzyskasz wiecej stabilnie niz 1100MHz, jesli chcesz uzyskac czestotliwosci zedu 1400-1500 to musisz kupic Durnia 1.2albo 1.3 i tez zastosować w/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 jezeli dobra seria, to te 1200 wyciagnie, ale to malo prawdopodobne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 zadajesz dosc glupie pytanie :) poniewaz niekt nie wie co innego jeszcze ci pod blacha siedzi :) a przyrost....latwo sobie oblicz ze cos 60% ale szczerze watpie w to:) jesli uda ci sie go podkrecic o powiedzmy 25% to juz niezle moze dojdziesz do 40% jednak nie wazny jest speed cpu lecz bardziej FSB bo ci zasr**** na 3dmarku maja te pow 10k bo maja FSB na 200 :) ja sam wyciagnalem rekordowo 8976 na 3d marku na fsb 160 a na podobnym taktowaniu i fsb nizszym o wiele wiele mniej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 No dobra już raz pytałem o podobną rzecz ale nie udało mi się uzyskać żadnej sensownej odpowiedzi. No to pytam. Jak duży przyrost prędkości uzyskam przetaktowyjąc mojego Durona 850 na 1300-1500 MHz ??? (Mam zamiar zastosować napięcie 2,1V przerobiona płyta Asus A7V133 oraz chłodzenie wodą, dokładnie blok wodny typu "B" z 4MAX-a) Nie uzyskales sensownej odpowiedzi bo nikt na swiecie nie ma tak podkreconego D850 tym samym nikt nie ma pojecia jaki bedzie przyrost mocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 No dobra już raz pytałem o podobną rzecz ale nie udało mi się uzyskać żadnej sensownej odpowiedzi. No to pytam. Jak duży przyrost prędkości uzyskam przetaktowyjąc mojego Durona 850 na 1300-1500 MHz ??? (Mam zamiar zastosować napięcie 2,1V przerobiona płyta Asus A7V133 oraz chłodzenie wodą, dokładnie blok wodny typu "B" z 4MAX-a) Nie uzyskales sensownej odpowiedzi bo nikt na swiecie nie ma tak podkreconego D850 tym samym nikt nie ma pojecia jaki bedzie przyrost mocy :) No to bardzo dziwne, bo komuś na overclockers.com udało się na moim procu i na mojej płycie wyciągnąć 1533 (cytuje "rock stable") no i co ??? A ha przy napięciu 2,3 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 dobra, daj mi ciekly azot, lub cos w tym rodzaju, to pewnie tez tak pokrece :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 No dobra już raz pytałem o podobną rzecz ale nie udało mi się uzyskać żadnej sensownej odpowiedzi. No to pytam. Jak duży przyrost prędkości uzyskam przetaktowyjąc mojego Durona 850 na 1300-1500 MHz ??? (Mam zamiar zastosować napięcie 2,1V przerobiona płyta Asus A7V133 oraz chłodzenie wodą, dokładnie blok wodny typu "B" z 4MAX-a) Nie uzyskales sensownej odpowiedzi bo nikt na swiecie nie ma tak podkreconego D850 tym samym nikt nie ma pojecia jaki bedzie przyrost mocy :) No to bardzo dziwne, bo komuś na overclockers.com udało się na moim procu i na mojej płycie wyciągnąć 1533 (cytuje "rock stable") no i co ??? A ha przy napięciu 2,3 V To że jednemu się udało to ty chcesz być drugim? najpierw chciałbym zobaczyć jak ci ten dureń na 1,2 pójdzie,a potem pogadamy dalej.Ja uważam że na 1,4 nie masz szans(no może masz=0,1%).Naczytałeś siętroxchę o innych i już ci się :D zamarzyło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 ja uważam że na 1.2 nie ma szans; jęsli założy wodne, peltiera, zrobi moda napiecia to moze jak dobra serja 1100 wyciagnie, a zreszta ma chyba troche nasrane w garach, chcesz miec wiekszy przyrost zmien na XP1600 a tego durnia opchnij taniej cie to wyniesie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...