Skocz do zawartości
raki

Zacięcia... POMOCY! Doradżcie...pomózcie!

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec niedawno zainwestowałem w nowy sprzet (tak jak w opisie + soltek SL-75FRN-L) i wystepuje cos bardzo dziwnego... a mianowicie w takich grach jak np. GTA3 czy NFSHP2 sa strasznie wkurzajace zacięcia...jakies takie dziwne jakby tekstury nie nadazały czy coś ...nie wiem jak to opisac...

A co najgorsze to GTA3 u kumpla (na C1000Mhz, 512 DIMM, GF4MX440) poprostu płynie przy max detalach...

Co moze byc przyczyna tego zjawiska...?

Plisss napiszcie ...bo wkurza mnie to wydałem tyle kasy a tu takie jaja :cry: :evil: :?: :?: :?:

Dodam że w 3dMARKU mam 6400 (800x600x32)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez masz tylko gf2. Co ty chcesz na max detalach w GTA3 grac ?

Zapomnij.

geForce 2 Ti jest osiągami porównywalny do GF4mx440 a taki mam mój kumpel i u niego płynie na max detalach...

A u mnie na min sa też zaciecia tylko w mniejszym stopniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownywalny z gf4mx440 ???

Chyba na 64 bitowej szynie.

Gf4mx440 64ddr ultra za 260 pln od prolinka jest o ponad 30% szybszy od gf2ti z tej samej firmy.

Nie wiem czy masz wersje 32MB ale jezeli tak to graj na 16 bitowym kolorze bo wtedy roznica w 800x600x32 i 1024x768x16 jest na korzysc tej drugiej. Jezeli 64MB to i tak jest za wolna na max detale w GTA3 i nawet zmniejszenie rozdz. do 640x480 nic Ci nie da jak chcesz jeszcze 32 bitowy kolor.

Jeszcze zobacz czy nie masz wylaczonego frame limiter w menu z gry. Musi byc WLACZONY aby tak nie rwalo.

Zmniejsz max distance do conajmniej polowy. Roznic w grafie nie ma a jest o wiele plynniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...