Destiny Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, ostatnio pojawila sie dla mnie mozliwosc sprowadzenia Notebooka ze Stanow. A jako ze mozna tam dosyc tanio a dobra konfiguracje kupic wiec wypadaloby skorzystac :) I teraz zaczyna sie drobny problem. Jako ze mam pewne wymagania od konfiguracji i ze ma to byc sprzet raczej na pare latek i przeznaczony do pewnych celow chce dostac wydajny sprzet zachowujac przy tym rozsadna cene. Do tego znalezienie odpowiadajacego juz mi konfigu bedzie chyba graniczylo z cudem pokroju dymisji obecnego prezydenta i samowolnym oddaniem sie pana Andrzeja L. w rece policji ;) Moze teraz moje wymagania :) Zadnych Celeronow, Pentium M albo Turion, nie wiem na ile warto sie pchac w Core Solo lub Duo?? Co myslicie? 1GB Ram w 2 lub 1 kosci. Nagrywarka DVD, najlepiej z obsluga DVD-RAM. Matryca najlepiej panorama z jakims rodzajem Tru Brite ;) itp. od 14 do 15,4. Bateria jakby potrzymala ze 3 godz to by bylo miodzio. No i grafa... wypadaloby zeby mi HL2, PES5 (i w przyszlosci 6) chodzil w przyzwoitej grafie, bo wiekszosc RTSow spokojnie pojdzie jesli uciagna wczesniejsze gierki. WiFi obowiazkowo. Za gwarancje na ekstra rok, dwa pewnie tez bym doplacil. W polsce nie koniecznie je musza serwisowac, wazne za to zeby robili to w UK. Kompa bede uzywal do wszelkiego rodzaju programow inzynierskich, kompresjii filmow, obrobki zdjec itd. To chyba tyle. Poprzegladalem conieco stronki Toshiby, HP i Dell i stwierdzilem ze ich "zrob to sam" notebooki oferuja dokladnie to co chce. Teraz problem z wyborem. Toshiba lekko pozostala w tyle ze wzgledu na ceny :? Raczej 1500$ nie zaplace. Myslalem zeby zmiescic sie max w 1300$ W HP wykombinowalem takie konfiguracje: Na bazie DV6000z price $1,488.97 * mail-in rebate − $129.99 price after rebate $1,358.98 you saved 8.7% Operating System Genuine Windows XP Home Edition Processor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-52 (1.60GHz/512KB) Display 15.4" WXGA BrightView Widescreen (1280x800) Graphics Card 256MB NVIDIA® GeForce® Go 7200 Memory 1.0GB DDR2 SDRAM (2x512MB) Hard Drive 100 GB 5400 RPM SATA Hard Drive 8X DVD+/-R/RW w/Double Layer Support Networking 802.11b/g WLAN Primary Battery 12 Cell Lithium Ion Battery Productivity Software Microsoft® Works/Money OS and Recovery Media Genuine Windows XP Home Edition Backup CD Personalization HP IMPRINT Finish + Microphone Special Printer Offer HP Deskjet F380 All-in-One HP extended service plans 2-year HP Express Repair extended service plan na plus tutaj darmowa drukarka :) minusem ten caly mail-in rebate :? Na podstawie DV5000z (precesory AMD): price $1,223.98 * instant savings − $130.00 mail-in rebate − $50.00 price after rebate $1,043.98 you saved 14.7% Operating System Genuine Windows XP Home Edition Processor AMD Turion 64 ML-34 (1.8GHz/1MB L2 Cache) Display FREE Upgrade to 15.4" WXGA BrightView Widescreen!! Graphics Card 128MB ATI RADEON® XPRESS 200M w/Hypermemory Memory 1.0GB DDR SDRAM (2x512MB) Hard Drive 80 GB 5400 RPM Hard Drive Primary CD/DVD Drive Super Multi 8X DVD+/-R/RW w/Double Layer Support Networking 54g 802.11a/b/g WLAN Primary Battery 12 Cell Lithium Ion Battery Productivity Software Microsoft® Works/Money OS and Recovery Media Genuine Windows XP Home Edition Backup CD HP extended service plans 2-year HP Express Repair extended service plan zalety to niewatpliwie CENA ktora jest super. minusem niestety dosyc kiepska grafika <_< ale jest nie zintegrowana wiec moze nie byloby tak tragicznie?? Teraz ta sama seria tylko z prockami Intela DV5000t price $1,298.98 * instant savings − $130.00 mail-in rebate − $50.00 price after rebate $1,118.98 you saved 13.9% Operating System Genuine Windows XP Home Edition Processor Intel® Core Duo processor T2250 (1.73 GHz) Display FREE Upgrade to 15.4" WXGA BrightView Widescreen! Graphics Card 128MB NVIDIA® GeForce® Go 7400 Memory FREE Upgrade to 1.0GB DDR2 SDRAM (2x512MB)!! Hard Drive 100 GB 5400 RPM SATA Hard Drive Primary CD/DVD Drive FREE Upgrade: 8X DVD+/-R/RW w/Double Layer Support Networking Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection Primary Battery 12 Cell Lithium Ion Battery Productivity Software Microsoft® Works/Money OS and Recovery Media Genuine Windows XP Home Edition Backup CD HP extended service plans 2-year HP Express Repair extended service plan Ogolnie wypasik sprzet :) Teraz cos bardziej mobilnego na bazie DV2000t price $1,363.98 * instant savings − $130.00 mail-in rebate − $50.00 price after rebate $1,183.98 you saved 13.2% Operating System Genuine Windows XP Home Edition Processor Intel® Core Duo processor T2250 (1.73 GHz) Display 14.1" WXGA BrightView Widescreen (1280x800) Graphics Card 128MB NVIDIA® GeForce® Go 7200 Memory 1.0GB DDR2 SDRAM (2x512MB) Hard Drive 100 GB 5400 RPM SATA Hard Drive Primary CD/DVD Drive FREE Upgrade: 8X DVD+/-R/RW w/Double Layer Support Networking Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network w/Bluetooth Primary Battery 12 Cell Lithium Ion Battery Productivity Software Microsoft® Works/Money OS and Recovery Media Genuine Windows XP Home Edition Backup CD Personalization HP IMPRINT Finish + Microphone HP extended service plans 2-year HP Express Repair extended service plan plusy - 14 cali wiec male gabaryty wiec na uczelnie poniesc mozna i sie nie upocic ;) i jest bloototh. Minusem srednia grafika? Cos podobnego na Turionie Duo jest drozsze o jakies 150$ i ma jakas dziwna grafike :blink: Compaqi nie pokazaly nic ciekawego oprocz ceny ale maja kiepskie grafiki wiec raczej odpada :? Czas na Della ktory przyjemnie zachwycil cenami i promocjami. Nie wiem jak to jest z jego niezawodnoscia i wogole. Slysalem opinie ze strasznie sie z tym obchodza... ale z kolei kumpel ma i sobie baaardzo zachwala, lapek juz ze 3-4 lata bez mrugniecia okiem smiga. Ok. Wiec najpierw seria Inspiron 1505: Inspiron E1505 Intel® Core™ Solo Proc T1350 (1.86GHz/533MHz/1 X 2MB L2 Cache) Operating System (Office software not included) Genuine Windows® XP Home LCD Panel 15.4 inch UltraSharp™ Wide Screen SXGA+ Display with TrueLife™ Memory 1GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz, 2 Dimm Video Card 256MB NVIDIA® GeForce™Go 7300 TurboCache Hard Drive 120GB 5400rpm SATA Hard Drive Network Card and Modem Integrated 10/100 Network Card and Modem Adobe Software Adobe® Acrobat® Reader 6.0 Combo/DVD+RW Drives FREE 8X CD/DVD Burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability Sound Options Integrated Sound Blaster® Audigy™ HD Software Edition Wireless Networking Cards Intel PRO/Wireless 3945 Internal Wireless Primary Battery 85 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery Hardware Warranty 1Yr Ltd Warranty, 1Yr At-Home Service, and 1Yr HW Warranty Support Operating System Re-Installation CD Genuine Windows® XP Home Edition re-installation CD TOTAL:$1,150.40 Przyzwoita cena, ale nie jestem pewien czy oprocz tej gwarancji co kupuje jest jeszcze normalna roczna?? I jak to z tym Core Solo?? Mozna jeszcze grafe zmienic na Radki x1400 albo x1300, pierwszy z 256 drugi z 128 MB ramu, przy cenie praktycznie identycznej. Teraz Core Duo. Inspiron E1505 Intel® Core™ Duo Proc T2400 (1.83GHz/667MHz/2 X 1MB L2 Cache) Operating System (Office software not included) Genuine Windows® XP Home LCD Panel 15.4 inch UltraSharp™ Wide Screen SXGA+ Display with TrueLife™ Memory 1GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz, 2 Dimm Video Card 256MB NVIDIA® GeForce™Go 7300 TurboCache Hard Drive 120GB 5400rpm SATA Hard Drive Network Card and Modem Integrated 10/100 Network Card and Modem Combo/DVD+RW Drives FREE 8X CD/DVD Burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability Sound Options Integrated Sound Blaster® Audigy™ HD Software Edition Wireless Networking Cards Intel PRO/Wireless 3945 Internal Wireless Primary Battery 85 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery Hardware Warranty 3Yr Ltd Warr,At-Home Service,and HW Warr Support plus Nights and Weekends Future Operating Systems Windows Vista™ Capable Operating System Re-Installation CD Genuine Windows® XP Home Edition re-installation CD TOTAL:$1,277.25 Ogolnie rewelka z 3 letni gwarancja. To chyba tyle. Mam nadzieje ze dlugos tego posta nie zniechecila wszystkich do czytania. Prosze o jakies rady i ewentualnie pomoc w dobraniu troche innego konfigu :) Z gory dzieki! Pozdrawiam!!! Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Destiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) jak juz z tych co podałes to dell 1505 ale z grafa x1400 boo bedzie duzo lepiej chodziło niz te co podałes ... napewno odpada zestaw z grafa x200 ... boo to wogóle za tye kasy nie opłacalne ... jednak za te pieniązki ja na twowim miejscu ze stanów jak miał brac too bym wziął too http://www.milestonepc.com/states/product_...roducts_id=1340 posiada wszystko co potrzebujesz no i duzo lepsza grafa na której wszystkie obecne gierki beda chodziłi Ci bez problemu z wysokimi detalami :) ewentualnie cos z identycznym configiem ale z matryca 14'' a nie 15,4'' http://www.milestonepc.com/states/product_...products_id=728 pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez myslook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ale jakby nie patrzyl to cena taka troche mniej przystepna... Ten z X200 podalem tylko dla porownania i na pewno bym sie w niego nie pchal. Z tego co znalazlem na jednej stronce to chyba jednak GF 7300 wychodza lepiej niz Ati X1400?? Mozna prosic o jakies linki do porownian laptopowych grafik?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) 7400 moze dorownac chociaz troszke wydajnoscia x1400 ale 7300 poprostu nie ma szans ... mozna popatrzec na testy na notebookreview.com ... aa cena mnie przystepna no nie wiem to tylko 100$ aa za te 100 $ bedziesz miał duzo wyższą wydajnosc ... gdyby nie było takiej duzej róźnizy too by sie nie opłacało i bym nie polecał .. ale jednak jest ;) pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez myslook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwaloos Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 7400 moze dorownac chociaz troszke wydajnoscia x1400 ale 7300 poprostu nie ma szans ... mozna popatrzec na testy na notebookreview.com ... aa cena mnie przystepna no nie wiem to tylko 100$ aa za te 100 $ bedziesz miał duzo wyższą wydajnosc ... gdyby nie było takiej duzej róźnizy too by sie nie opłacało i bym nie polecał .. ale jednak jest ;) pozdrawiam bierz della tego z Duo Core - nie Solo!! , bardzo dobra firma a grafa - to zalezy od Ciebie ja bym wzial x1400 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...