Gość mariush190 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Witam! tak raz z ciekawosci zobaczyłem sobie aukcje z CPC i nagle... patrze a tu za 29zł pompka. I to na 12V !!! Zasilana z płyty głównej!! nie widze mozliwosci zmodowania na inline, ale mały rezik, i na 12V jak znalazł!!! Ciekaw jestem jak z głosnoscia i czy pociagnie 2-3bloki. Bo to tylko 2,5W 350l/h. Za 29zł warto sprobowac, wkoncu to nie majątek. http://www.allegro.pl/item116909752_pompa_...4_dni_p250.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) http://forum.overclockers.pl/showthread.php?t=10765 tutaj jest wszystko o tej pompce :) powinna - jest nieslyszalna ale moze miec problem z jakas wieksza nagrzewnica :) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez trutututu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 co to ma byc........ toz to jakis szkrab :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 nic konkretnego tam nie wyczytałem. Nikt nie testował na inline. Jedynie test jakies uzywanej 230V, a ta jest na 12V. co to ma byc........ toz to jakis szkrab :/To jest 29 a nie 229zł Zeby pompowała i radziła se z dwoma blokami i nagrzewnica, starczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 jest test 12v pracujacej w zanurzeniu tej 230v bylem wlascicelem a te pompki maja identyczna budowe....co chcesz jeszcze wiedziec ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 tak, czy cicho pracuje. Od CPC dostałem odpowiedz ze pociągnie trzy bloki. U mnie bedą dwa. Wiec.... moze warto zaryzykowac. @trutu..coś tam mozesz podac wymiary tego na oko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 ale bloki czy bloki CPC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 pracuje nieslyszalnie o ile zostanie odpowietrzona - a to nie taka prosta sprawa - ja musialem zdjac oslone wirnika pod woda zeby wypadl spod lopatki babelek powietrza ktory wywolywal upierdliwe trykanie :) 40x45x30mm (szerokosc,dlugosc,wysokosc) <- na pewno czytales ten topic co dalem linka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) ty ją modowałes na inline?? Aha i jaka srednica wylotu. EDIT: Z tego co mi sie wydaje to bloki eciepecie stawiaja wieksze opory niz blok wodny. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) co do blokow to tez mi sie wydaje ze stawiaja opory wieksze.... srednica wew jest ok 6mm (zew zdaje sie ze 9) ale waz innovateka 8/10 pasowal idealnie - i nawet nie potrzebne byly zaciski zeby sie trzymal - chociaz przy inline to jednak jakis zacisk powinien byc nie nie modowalem jej :) imho szkoda zachodu lepiej znalezc jakis mini rez w spozywczym albo samemu sklecic jak ma sie checi i smykalke do takiego majsterkwania :) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez trutututu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 tez mysle nad mini rezikiem 10 na 5cm. Łatwe zalewanie i odpwowietrzanie i trzyamnie pompki. Ale jak przyjedzie to sie okaze, moze przerobka nie bedzie trudna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 dla chcacego nic trudnego :) jak bedziesz kupowal krocce w obi albo jakims wiekszym sklepie do zanotuj prosze symbole/kody produktow dzieki ktorym uszczelniles pompke bede mial ulatwione zadanie - zastanawiam sie nad coolriverem albo 12v wersja tego cpc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 krocce bede kupował w BIBUS MENOS. zapewne beda to choinki NK9 albo SK8/10, lecz wole choinki, przy dokrecaniu nie odklei sie :D Na wlit przykleje 1/4" z tego co widze na foto (chyba ze 3/8, sie zobaczy) a wylot zostawie w oryginalnej pozycji, skoro pasuje na niego wąż 8mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 jna am mam atmana 201 za niewiele więcej - wsadzasz grubszy oring wklejasz w tą zakrętke coś w co mozna by wkręcić krocce alebo jakieś rurki dłuższe na co wąż naciągniesz i powinno być ok i do tego racej wydajniej niż to coś od cpc..ja od nich chyba bym wody destylowanej nie kupił bo pewnie jakiś wałek i to kranówka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 a teraz wam powiem cos ciekawszego: Wysłałem głupiego majla do CPC, czy widzi mozliwosc modyfikacji tej pompki na niezatapialna inline. Odpowiedz: "Witaj. my wykonujemy takie modyfikacje Pozdrawiam" rotfl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 wow a odplatnie ? pytales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 99tomcat, ale Atman jest na 230V a nie 12V i to jest jego wada. Jak ktoś chce mieć 12V w normalnej cenie to ma do wyboru albo CPC albo droższego 4 razy Coolrivera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ja tylko mowie zę nie mam absolutnie zaufania do tej firmy ... fakt 12v jest wygodne tylko kurcze wątpie w wydajnosć i solidność tej pompki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Przecież CPC tylko kupuje te pompki, nakleja swoją nazwę i sprzedaje jako swoje. Niektórzy ludzie używają tych pompek po kilka lat i nic sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Miałem pompkę od CPC, tylko na 230V i była to chyba najlepsza część z całego szajskiego takiego ich zestawu, potem (do niedawna nawet) robiła w moim WC i dawała rade, raczej nie da się zmodować na inline, ale tak to była fajna ;) Ta na 12V może być ciekawa :) Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ludzie robicie wielkie dywagacja nad pompka za 30zł... Przecież to nie jest jakas CWU za 250zł.. Jak ktoś jest chetny to niech kupi i przetestuje.. Tomcat - a co ma cpc do pompek? Jedynie wybór producenta - na tym konczy sie ich udział.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 piszcze do nich piszcie panowie, gdyby sie dalo na inline zmodowac a okazaloby sie ze z ledowoscia ciagnie 2 bloki, to za ta kase mozna nawet 2 pomki kupic i polaczyc zeby pociagnelo 2-3 blokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ja kupie sobie taka pompke na dniach. Podejzewam ze gdzies za dwa tygodnie bedize napedzac wode w moim WC. Cena zmodowanej pompki u CPC to koszt 39zł. Rurka wlotowa 6mm, prubuje wyłudzic od nich jakas fotke, ale mysle ze zabiore sie sam za mododwanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 u mnie ta pompka juz chodzi jakiś czas jako zatopiona i jak ostro kręce procka to woda miała w te upały 40-42*C i pompka "nie narzekała" i nadal chodzi bardzo cicho i ładnie pampuje.Jest tylko problem przy pierwszym uruchomieniu jak chłodnica i węże są jeszcze puste... wtedy pompka nie ma siły przpchnąc wode.Trzeba pookręcac chłodnicą na boki żeby powietrze uciekło...ale to chyba każdy szanujące się użytkownik WC wie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) tak, ja iałem to samo przy zestawie CPC z pompka 650l/h. Ta pompka ma podwyrzszoną wytrzymałosc na temp. 50*C stałej pracy, chwilowo do 60*C. Atman ma do 35*C :D Pompka zamowiona, bedzie na dniach. Moze uda mi sie do porownania załatwic coolrivera :D Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Z ciekawych tanich pomp na 12v mozna jeszcze dostac Thermaltake P90 w cenie 59zł http://allegro.pl/item117581515_pompa_ther...pump_nowa_.html Podobno bardzo cicha chociaz nie szalenie wydajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 90l/h ?? uzytkownicy TT Big Water wymieniaa te pompki bo nie radza (albo radzą se słabo) dwóch bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 To ja już wolę CPC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Z ciekawych tanich pomp na 12v mozna jeszcze dostac Thermaltake P90 w cenie 59zł http://allegro.pl/item117581515_pompa_ther...pump_nowa_.html Podobno bardzo cicha chociaz nie szalenie wydajna. imo ani ciekawa ani tania........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 @Mariush190, kupiles juz ta pompke ??? Inni uzytkownicy podzielcie sie wrazeniami, nie ukrywam, ze bylbym zaintersowany ta pompka do mojego pierwszego zestawu przede wsztskim ze wzgledu na cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...