Skocz do zawartości
Gość mariush190

Najtańsza Na Rynku Pompka Na 12v ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariush190

tak, została zamowiona. Jeszcze nie mam całej kasy zeby wysłac na konto, ale mysle ze gdzies za tydzień pompka bedzie u mnie w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nie masz 35 zlyla (pompka + przesylka), a na pocztaku tematu pisales, ze to nie majatek <lol>. Dobra dobra, sam wiem co czujesz, ja tez niedawno nie mialem 18 zl na poldka z allegro :mur: btw zna ktos jakies ladne opisy (niekoniecznie na forum), co do czyszczenia tej chlodniczki ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

hehehe nie masz 35 zlyla (pompka + przesylka), a na pocztaku tematu pisales, ze to nie majatek <lol>. Dobra dobra, sam wiem co czujesz, ja tez niedawno nie mialem 18 zl na poldka z allegro :mur: btw zna ktos jakies ladne opisy (niekoniecznie na forum), co do czyszczenia tej chlodniczki ??

Gdyby nie ten fajniutki i taniutki rez :D

http://www.allegro.pl/item119015377_rezerwuar_5_25.html

EDIT: Palnik->rozlutowywanie->brzeszczot, cilit, szczoteczka do zębów, ocet->cyna/palnik->lutowanie->papier scierny.

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

hey to jak z tą pompką?? coś zamarł temat, a ja niedługo przymierzam się do skłądania ekonomicznego wc

jakis cube pro na proca

cube pro na grafe

cooltek mainstream

pompka od cpc :]

wszystko bedzie chlodzilo sprzet z siga

walcie wrazenia, bo jak na pierwsze c to 35zl jest cena wysmienita :!:

i jeszcze weze 8/10 wchodza, bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

eee, wiecie jaki ja jestem... codziennie widzi mi sie cos innego :D

Teraz padło na coolrivera i stukam kase zeby jutro stac sie jego włascicielem :D:D:D

Chyba ze mi zbraknie no to jedynie CPC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

czyli nici z testów na ppc ?? :( szkoda

to ja będę experymentował ale nie wiem kiedy, jeszcze pare groszy mi brakuje do rozpoczecia zabawy z wc :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem pompkę od CPC, tylko na 230V i była to chyba najlepsza część z całego szajskiego takiego ich zestawu, potem (do niedawna nawet) robiła w moim WC i dawała rade, raczej nie da się zmodować na inline, ale tak to była fajna ;)

Ta na 12V może być ciekawa :)

jeżeli to ta pompka to da sie przerobić na inline ;-)

post-8848-1155932678_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racuch jakim klejem wklejałeś te szybkozłączki ?

Łatwo się odpowietrza ? nic nie pierdzi ? :>

klej na gorąco z pizdoleta firmy Toya.Rev. 2 zakleiłem czarnym kolorkiem(pałeczki kleju są w różnych kolorach) a sam pizdolecik kosztuje od 10 do 20 pln.

Przy okazji robienia fotki wykryłem leciutki wyciek i trzeba będzie jeszcze ją troszkę pomazać (kratka na fotce).

Dołączona grafika

Odpowietrza sie jak zwykła pompka a po za ledwo wyczuwalnymi wibracjami nie wydziela żadnych dźwięków(chyba że przyłożysz do ucha)

za godzinkę spuszczanie płynu i małe lepionko.

Zapodam fotki później jak to wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

eee. cos na zjezdzie za bardzo nie chciano mnie obsłuzyc i nie kupiłem coolrivera, jak sie wkur to kupie rezik 2x5,25" i tego CPC.

@Rauch > to chyba nie jest ta pompka. Lata ona na 12V? Cos za bardzo mi nie przypomina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee. cos na zjezdzie za bardzo nie chciano mnie obsłuzyc i nie kupiłem coolrivera, jak sie wkur to kupie rezik 2x5,25" i tego CPC.

@Rauch > to chyba nie jest ta pompka. Lata ona na 12V? Cos za bardzo mi nie przypomina.

jak pisałem wyżej jest na 220Vol.

p.s.

z tym uszczelnianiem klejem na gorąco nie jest wcale tak różowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

' date='18 sie 2006, 23:26' post='2277828']

Jutro albo w poniedziałek dostanę pompkę, więc zobacze jak sobie radzi normalnie i jako in-line. Chwilowo mam tylko nagrzewnice z Tico i 2 metry węża do testów :wink:

noo nie moge sie doczekac :] niektorzy mi mowia ze pompki nie da sie zmodowac a ja chce koniecznie inline :!:

najchetniej kupilbym ja juz teraz ale poczekam na Twoje testy

>>OT<<

chetnie kupie:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
cooltek mainstream, bloczki na gpu i cpu klasy prison lub lepsze oferty na PW najlepiej uzywane :E

pytanko:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
czy cooltek mainstream da rade z uciagnieciem dwoch blokow gpu i cpu na gpu i cpu z siga??

dzieki i pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam. Napiszę jednak coś więcej wieczorem(21-22). Muszę napisać wszystko no i parę testów przeprowadzić. Na wstępnie powiem tylko że z nagrzewnicą Tico i 1 metrem węża poradziła sobie spokojnie na płaskim jak również przy różnicy poziomów trochę ponad 30 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

fajnie byłoby jakbys załatwił sobie przepływomierz. Bys sprawddził przepływ na inline z nagrzewnicą od tico, a ja bym sprawdził coolrivera z nagrzewnica od tico. Bloków nie ma co podpina, bo stawiają rózne opory przerpływu. Mam w domu coolrivera i wirnik jest niemal identyczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

noo ja jeszcze musze kupic pompke chlodnice i blok na gpu i bede skladal wc :D

czekam na testy z niecierpliwoscia

ps oplaca sie brac od cpc ta pompke po "fabrycznym" modowaniu na illine, czy na standartowe krocce cpc wchodza weze 8/10??

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam dostępu do przepływomierza. Z tymi nagrzewnicami to też może być różnie(jedna może być czystsza od drugiej). Mogę jednak sprawdzić to inaczej - podłącze go i będę mierzył czas napełniania 1-litrowego pojemnika bez obciążenia i z obciążeniem(Tico). Potem wylicze przepływ. W sumie będą 4 wyniki:

rezerwuar idle

rezerwuar z Tico

in-line idle

in-line z Tico

Narazie mam problemy ze znalezieniem czegoś na króćća, więc podam za kilka minut wyniki z rezerwuarem

Wyniki(rezerwuar):

Idle - 120 litrów/godzinę

Z Tico i 1 metrem węża - 105 litrów/godzinę

Edytowane przez Puma[JFK]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak: spodziewałem się czegoś niesłyszalnego a dostałem coś bardzo cichego. A że mam świra na punkcie ciszy to nieco się rozczarowałem. Dokładniej to napisze jak klej epoksydowy się utwardzi i przeprowadze wieczorne testy odnośnie ciszy.

In-line powinna być za około 3-4 godziny, tylko że jest to dosyć prowizoryczne... nie mogłem znaleźć odpowiedniej rurki to użyłem małej strzykawki(średnica zewn. 11 mm) no a ten plastik nie jest zbyt twardy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodaj fotki z Inline-moda

ja właśnie przechodzę na dwu-składnikowy epksyd bo patent na klej na gorąco z Toya nie wypalił .Pompka podczas pracy się nagrzewa i klej puszcza więc "gorąco" odradzam ;-)

TYLKO EPOKSYD!!

p.s.

na koniec farba np. nitro czarny mat i palce lizać B-)

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kolei... pompa przerobiona na in-line. Przepływy spadły nieznacznie ale tak jakby większe ciśnienie jest. W przypadku in-line:

idle - ~112 l/h

Z Tico - ~100 l/h

Zdjęcia i cały opis będzie za chwilę, mam już recenzje, tylko dorzucę fotki z in-line, wrzuce na imageshack i napiszę nowy temat, podam tutaj linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi