Gość mariush190 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 tak, została zamowiona. Jeszcze nie mam całej kasy zeby wysłac na konto, ale mysle ze gdzies za tydzień pompka bedzie u mnie w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 hehehe nie masz 35 zlyla (pompka + przesylka), a na pocztaku tematu pisales, ze to nie majatek <lol>. Dobra dobra, sam wiem co czujesz, ja tez niedawno nie mialem 18 zl na poldka z allegro :mur: btw zna ktos jakies ladne opisy (niekoniecznie na forum), co do czyszczenia tej chlodniczki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) hehehe nie masz 35 zlyla (pompka + przesylka), a na pocztaku tematu pisales, ze to nie majatek <lol>. Dobra dobra, sam wiem co czujesz, ja tez niedawno nie mialem 18 zl na poldka z allegro :mur: btw zna ktos jakies ladne opisy (niekoniecznie na forum), co do czyszczenia tej chlodniczki ??Gdyby nie ten fajniutki i taniutki rez :D http://www.allegro.pl/item119015377_rezerwuar_5_25.html EDIT: Palnik->rozlutowywanie->brzeszczot, cilit, szczoteczka do zębów, ocet->cyna/palnik->lutowanie->papier scierny. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 hey to jak z tą pompką?? coś zamarł temat, a ja niedługo przymierzam się do skłądania ekonomicznego wc jakis cube pro na proca cube pro na grafe cooltek mainstream pompka od cpc :] wszystko bedzie chlodzilo sprzet z siga walcie wrazenia, bo jak na pierwsze c to 35zl jest cena wysmienita :!: i jeszcze weze 8/10 wchodza, bomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 eee, wiecie jaki ja jestem... codziennie widzi mi sie cos innego :D Teraz padło na coolrivera i stukam kase zeby jutro stac sie jego włascicielem :D:D:D Chyba ze mi zbraknie no to jedynie CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 czyli nici z testów na ppc ?? :( szkoda to ja będę experymentował ale nie wiem kiedy, jeszcze pare groszy mi brakuje do rozpoczecia zabawy z wc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Miałem pompkę od CPC, tylko na 230V i była to chyba najlepsza część z całego szajskiego takiego ich zestawu, potem (do niedawna nawet) robiła w moim WC i dawała rade, raczej nie da się zmodować na inline, ale tak to była fajna ;) Ta na 12V może być ciekawa :) jeżeli to ta pompka to da sie przerobić na inline ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 oo kurcze jej rozmiary .. przeciez to w obudowie zabladzi :)) aa tak powaznei fajna alternatywa dla pompek na 12V tylko jekies testy by sie przydaly :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Jutro albo w poniedziałek dostanę pompkę, więc zobacze jak sobie radzi normalnie i jako in-line. Chwilowo mam tylko nagrzewnice z Tico i 2 metry węża do testów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Racuch jakim klejem wklejałeś te szybkozłączki ? Łatwo się odpowietrza ? nic nie pierdzi ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Racuch jakim klejem wklejałeś te szybkozłączki ? Łatwo się odpowietrza ? nic nie pierdzi ? :> klej na gorąco z pizdoleta firmy Toya.Rev. 2 zakleiłem czarnym kolorkiem(pałeczki kleju są w różnych kolorach) a sam pizdolecik kosztuje od 10 do 20 pln. Przy okazji robienia fotki wykryłem leciutki wyciek i trzeba będzie jeszcze ją troszkę pomazać (kratka na fotce). Odpowietrza sie jak zwykła pompka a po za ledwo wyczuwalnymi wibracjami nie wydziela żadnych dźwięków(chyba że przyłożysz do ucha) za godzinkę spuszczanie płynu i małe lepionko. Zapodam fotki później jak to wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 eee. cos na zjezdzie za bardzo nie chciano mnie obsłuzyc i nie kupiłem coolrivera, jak sie wkur to kupie rezik 2x5,25" i tego CPC. @Rauch > to chyba nie jest ta pompka. Lata ona na 12V? Cos za bardzo mi nie przypomina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 a taniej jest na zjeździe?? ile tam np coolteki mainstream kosztują?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 eee. cos na zjezdzie za bardzo nie chciano mnie obsłuzyc i nie kupiłem coolrivera, jak sie wkur to kupie rezik 2x5,25" i tego CPC. @Rauch > to chyba nie jest ta pompka. Lata ona na 12V? Cos za bardzo mi nie przypomina. jak pisałem wyżej jest na 220Vol. p.s. z tym uszczelnianiem klejem na gorąco nie jest wcale tak różowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Bo klej na gorąco nie jest do tego dobry. Najlepsza jest żywica epoksydowa. Potem kleje epoksydowe(m.in poxipol) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 ' date='18 sie 2006, 23:26' post='2277828'] Jutro albo w poniedziałek dostanę pompkę, więc zobacze jak sobie radzi normalnie i jako in-line. Chwilowo mam tylko nagrzewnice z Tico i 2 metry węża do testów :wink: noo nie moge sie doczekac :] niektorzy mi mowia ze pompki nie da sie zmodowac a ja chce koniecznie inline :!: najchetniej kupilbym ja juz teraz ale poczekam na Twoje testy >>OT<< chetnie kupie: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « cooltek mainstream, bloczki na gpu i cpu klasy prison lub lepsze oferty na PW najlepiej uzywane :E pytanko: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « czy cooltek mainstream da rade z uciagnieciem dwoch blokow gpu i cpu na gpu i cpu z siga?? dzieki i pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Pompkę da się zmodować bo już widziałem zmodowaną(wyglądała tragicznie ale była :P ) Też chce już sprawdzić jak działa, zwłaszcza głośność(znajomy mówił, że cichutka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 masz juz pompe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mam. Napiszę jednak coś więcej wieczorem(21-22). Muszę napisać wszystko no i parę testów przeprowadzić. Na wstępnie powiem tylko że z nagrzewnicą Tico i 1 metrem węża poradziła sobie spokojnie na płaskim jak również przy różnicy poziomów trochę ponad 30 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 fajnie byłoby jakbys załatwił sobie przepływomierz. Bys sprawddził przepływ na inline z nagrzewnicą od tico, a ja bym sprawdził coolrivera z nagrzewnica od tico. Bloków nie ma co podpina, bo stawiają rózne opory przerpływu. Mam w domu coolrivera i wirnik jest niemal identyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 noo ja jeszcze musze kupic pompke chlodnice i blok na gpu i bede skladal wc :D czekam na testy z niecierpliwoscia ps oplaca sie brac od cpc ta pompke po "fabrycznym" modowaniu na illine, czy na standartowe krocce cpc wchodza weze 8/10?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestety nie mam dostępu do przepływomierza. Z tymi nagrzewnicami to też może być różnie(jedna może być czystsza od drugiej). Mogę jednak sprawdzić to inaczej - podłącze go i będę mierzył czas napełniania 1-litrowego pojemnika bez obciążenia i z obciążeniem(Tico). Potem wylicze przepływ. W sumie będą 4 wyniki: rezerwuar idle rezerwuar z Tico in-line idle in-line z Tico Narazie mam problemy ze znalezieniem czegoś na króćća, więc podam za kilka minut wyniki z rezerwuarem Wyniki(rezerwuar): Idle - 120 litrów/godzinę Z Tico i 1 metrem węża - 105 litrów/godzinę Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a jak z hałasem i kiedy ją modujesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Powiem tak: spodziewałem się czegoś niesłyszalnego a dostałem coś bardzo cichego. A że mam świra na punkcie ciszy to nieco się rozczarowałem. Dokładniej to napisze jak klej epoksydowy się utwardzi i przeprowadze wieczorne testy odnośnie ciszy. In-line powinna być za około 3-4 godziny, tylko że jest to dosyć prowizoryczne... nie mogłem znaleźć odpowiedniej rurki to użyłem małej strzykawki(średnica zewn. 11 mm) no a ten plastik nie jest zbyt twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 moze jakie fotki :lol: a pompke kupiles na allegro?? bo odstrasza mnie jedynie cena wysyłki (17zł :o) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Cierpliwości... wszystko będzie za około 1-2 godziny Wysyłka 17 zł jest za pobraniem, przy wpłacie na konto 7 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) zapodaj fotki z Inline-moda ja właśnie przechodzę na dwu-składnikowy epksyd bo patent na klej na gorąco z Toya nie wypalił .Pompka podczas pracy się nagrzewa i klej puszcza więc "gorąco" odradzam ;-) TYLKO EPOKSYD!! p.s. na koniec farba np. nitro czarny mat i palce lizać B-) Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Po kolei... pompa przerobiona na in-line. Przepływy spadły nieznacznie ale tak jakby większe ciśnienie jest. W przypadku in-line: idle - ~112 l/h Z Tico - ~100 l/h Zdjęcia i cały opis będzie za chwilę, mam już recenzje, tylko dorzucę fotki z in-line, wrzuce na imageshack i napiszę nowy temat, podam tutaj linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 czekam z niecierpliwoscia i napisz dla mnie prosze Cie bardzo ile kosztowały materiały potrzebne do modyfikacji pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Recka gotowa łącznie z in-line. Koszty do przeróbki 0 zł - klej i strzykawkę znalazłem w domu. Dostępna TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...