ridczak Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Nowy jestem w tym dziale i dpoiero w nim zaczynam buszować, :) możecie mi powiedzieć czy Pentak M740 (1.73GHz) działąjący stabilnie [spi8mb ok] na 1.004V to jakaś rewelacja, czy norma? przed chwilą skończyłem wstępne szuaknie napięć... 6x 0.7V 8x 0.78V 9x 0.828V 10x 0.860V 11x 0.908V 12x 0.956V 13x 1.004V U mnie na 735 (1.7GHz) przy 6x100 mam 0,7V, przy 17x100 mam 0,972V SP2004 stable (spi robi na mniejszym nawet) :) Edytowane 5 Września 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Kurcze, u mnie zero roznicy w pracy dla wersji tej i poprzedniej, tak jakbym nic nie zmienial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 moze kogos zainteresi TO forum... co prawda nic nie rozumiem bo po niemiecku ale mozna sie domyslic ze daja gotowe skrypty ACPI dla NHC =] B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 kozak zaraz zobaczymy czy jest do mojego i czy bedzie dzialac... edit: o jest do serii acer tm 4100 takze to chyba to tylko teraz jeszcze co z tym zrobic?? ;) a mama mi mowila zebym sie uczyl niemieckiego, to teraz mam za swoje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 na stronie nhc jast jakos łopisane co z robic z tym fantem... moze ktos bedzie nawet w sanie na podstawie gotowych plikow podeprzećsięi swój napisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 sprawdzil juz ktos czy dzialaja mu te gotowe konfigi do ACPI ?? ja wrzucilem ten do acera tm z serii 4100 do katalogu w nhc\acpi i nadal nie mam obslugi wiatraczak, ma ktos jakis pomysl, konfigi niby sa ale czy dobre, jak myslicie co mozna zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 nie wiecie czy nie ma gdzieś ACPI do mojej Toshiby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 polecam google :) tak znalezlem ww link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ej przecierz to są tylko "tablice" DST zczytane z laptopów programikiem. Te pliki co wrzucaja trzeba teraz odpowiednio spreparować (co właśnie nie jest łatwe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 achaaa ... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Odkopię trochę. W jednym ze swoich postów zadałem pytanie na temat nhc bo nie wiedziałem, że ma swój temat. Możecie mi powiedzieć jak działają opcje hard disk? Niby rozumiem to co czytam, ale wydaje mi się, że jak je zmieniam to nic się niedzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laaps Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam, Oto moje obecne napięcia dla procesora Core Duo T2300: x6 - 0.9500V x7 - 0.9500V x8 - 0.9500V x9 - 0.9500V x10 - 0.9500V x10 - 0.9500V Każdy mnożnik był testowany na powyższym napięciu po 8 razy po 15 minut za pomocą opcji full CPU stability check która jest w NHC, czyli w sumie test trwał 12 godzin i w tym czasie jeszcze był załączony Azureus którym ściągałem film oraz ponad 50 procesów w tle i wszystko to chodziło stabilnie i nadal chodzi :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Jeszcze cieplutka, nowa wersja: Notebook Hardware Control 2.0 Pre-Release-06 - add support for Windows Vista - add new function in the ACPI Control System - add most available ACPI Control System source files to the NHC installer - add Thermal Zone support in the ACPI Control System - add 2D/3D detection and process filter (Professional Version) - add better support for dual-core CPU's - extend the support for ATI Powerplay - fixed a lot of problems and bugs - To-Do: prepare the release 2.0 and AMD Voltage Control support http://samsung.schwippi.de/files/nhc_2.0_pre_release_06.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 moze ktos sprawdzi czy mozna robic oc geforcow pod vista pod tym nhc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniksk Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 A ja mam takie pytanie, jestem lamerem. Czy opcje dla dysku, tzn ustawienie without spin down, to jest tylko programowe ustawienie? Nie mam takiej opcji w biosie i dopóki nie zainstalowałem tego programiku, dysk mi się non stop wyłączał po 2s braku odczytu/zapisu. Teraz jest ok, ale się zastanawiam co by było gdybym go wywalił, znowu będzie to samo, czy ten program zmienił jakieś ustawienia firmware czy ma dostęp do jakiś niedostępnych opcji w biosie. Chodzi o Acera 2313 WLMi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Pojawił się nowy HHC 06 :) Ja dołączam się do pytania przedmówcy. Do czego właściwie służy Advanced Power Managment w NHC w ustawieniach dysku? Mam też inne pytanie W zakładce ACPI mam zaznaczoną opcję enable acpi control system, a pod spodem jest napis acpi control system is not yet configured for this system. Gdzie się to konfiguruje i co się z tym właściwie robi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matosh Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Chcialem sprobowac nowa wersje czyli releasr 6 ale nie odpalilo :( wywalil blad i tym samy powrocilem do bardzo dobrze dzialajacego Release 4 ----- PS: Niezauwazylem ze jest specjalna wersja dla Dell - zainstalowalem ta wersje i dziala. W nowej wersji nie widze nic nowego w porownaniu z stara. Edytowane 13 Maja 2007 przez Matosh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Witam Mam lapa jak w podpisie i znalazlem acpi do wersji asus Z96js. Acpi powinno pasowac do mojego lapa. W instrukcji ktorej czesc podaje ponizej jest napisane ze musze zmienic dane DMI. I tutaj moje pytanie: Czy zmieniajac to jak w instrukcji moge pozegnac sie z gwarancja?? Powinno dac sie zmienic jakby co w druga strone zmienic ale pytam na wszelki wypadek. Z gory dzieki za odp "Unlike most other ASUS computers, because the Z96JS is barebones you will have to change a few DMI settings in the BIOS for this ACPI control to work. I have included a burnable ISO that will help you accomplish this. (Parts of the boot-cd were obtained from www.bootdisk.com) Burn the Z96J_NHC.iso file to a CD using Nero or similar, restart the computer and boot from the CD. Once DR-DOS loads switch to drive R: which contains the DMICFG.exe file. Open DMICFG, once inside you will need to enter the System, Base Board, and Enclosure/Chassis tabs. You need to change the "Manufacturer Name:" field from whatever it says mine said "TO BE FILLED BY O.E.M" to ASUSTeK (note the exact capitalization). After you change each one you will need to hit F10 to update the DMI, once you have changed the 3 Manufacturer Name fields boot back into Windows." Btw. Moj proc na kazdym mnozniku chodzi z jednakowym napieciem 0.95v :) Testowany przy max taktowaniu na tym napiciu przez ponad 7h Orthosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam Posiadam wersje 06 oraz laptopa toshiba a100-749 (core2duo + geforce go 7300) 1. Jak ustawic rozne tryby pracy dla baterii i zasilacza? 2. Jak ustawic by zwiekszenie taktowania nastepywalo po przekroczenio 90% cpu load? 3. Jak ustawic by np: procek zawsze byl taktowany minimalnie badz tylko maksymalnie? zmiana trybow performance on demand/max baterry/max performance dziala u mnie tak samo, jak uzywam rightmark cpu clock nie mam problemow 4. Jak usunac ikonki z traya? chce by zostala tylko jedna z dostepem do programu 5. Jak ustawic dla grafiki dwa tryby: 2d by taktowanie bylo minimalne i 3d maksymalne? czy to sie da zrobic w tym programie czy tylko w riva tuner\? 6. moze ktos zna bardzo dobry opis programu? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...