Skocz do zawartości
LordVere

Bloki Wodne Revoltec

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni natknołem się w sieci na bloki wodne REVOLTEC'a

post-128500-1154469279_thumb.jpg post-128500-1154469262_thumb.jpg

Widać że coraz więcej firm zaczyna stawiać na chłodzenie wodne, co cieszy, bo im więcej producentów tym wybór większy i ceny niższe.

Link do strony producenta:

http://www.revoltec.de/english/produkte/rw005.htm

Edytowane przez LordVere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaa, już widze, że ceny bedą niskie :lol: pewnie cos jak te gflowy i inne, ale ten chociaż ładniejszy jest.

Niekoniecznie, cena może wynosić w okolicy 100 PLN jak w przypadku alphacoola

http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...%20Pro%20LGA775

W przypadku Revolteca widać fajny efekt z poświatą niebieską

Można coś takiego uzyskać naklejając na spodnią część topu folie transparentną (przepuszczalną światło)

Najlepiej przyklejać ją przed cięciem topów z plexi, wtedy wszystko najładniej wychodzi.

Pracowałem kiedyś w firmie reklamowej i obsługiwałem ploter tnący, szkoda że wtedy jeszcze nie wiedziałęm co to "WC" bo pewnie powstało by pare ciekawych konstrukcji po godzinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 2 sie 2006, 09:13' post='2254416']

Ładne zapinki, tylko boli fakt, że wszystko jest robione na tej samej zasadzie... wszystkie bloki mają taką samą konstrukcję spodu i różnią się tylko detalami.

Właśnie topy są ich największą zaletą, dzięki nim nabierają wyglądu.

Zamiast stosować multizapinke na każdy rozstaw zrobiono osobny top, bo prawde powiedziwawszy multizapinka troche szpeci.

Ciekawie by było połączyć np. blok misia z topem jak np. ma REVOLTEC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze skojarzenie - alphacool :-P mimo tego chyba jest od niego wydajniejszy ze względu na drobniejsze piny i sprayer... ale to wyjdzie w praniu... nie są imo tez zbyt piekne - revoltec zawsze mi sie źle kojarzył... z takim przebajerzeniem i festyniarstwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takiej cenie też bym był zainteresowany

:/ ja chyba nie bardzo, nawet jakby je za darmo rozdawali.

Jakoś takie firmówki mnie nie pociągają. Wszystkie tak delikatnie wyglądają.

Chociaz w tym wyżej wymienionym bloku postarali sie o innowacyjny wygląd. (jedyny +)

Minusem są chyba te miniaturowe otowry na króćce. To chyba nawet 1/4 nie jest ... czy mi sie wydaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

trzymałem w reku 1/8" [ciach!]o straszne.

Nigdy w zyciu takiego czegos do kompa, ale przeczuwałem ze w przyszłosci z 1/4" zejdzie sie na 1/8", i napewno w przyszłosci tak sie stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

' date=' 2 sie 2006, 16:03' post='2254963']

1/8" ma średnice wewnętrzną 6 mm. Jeśli ktoś używa węży 8/10 to nie jest wielki problem.

dopiero co zmierzyłem i tyle wew. ma 1/4"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiedział bloki widać, że nie robione tylko podrabiane ;) Jak to z coolerem na grafike (evercool turbo 2) revoltec też zrobił swoją wersje upiększając tylko oryginał. Te bloki są tym samym.

Nie zrobił tylko zamówił u tego samego producenta swoją wersję kolorystyczną. Bloki raczej to samo, ten sam dostawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi