Skocz do zawartości
mostom

Asus F3ja-ap012 Czy Asus A6ja-q006

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić laptopa i wybieram między tymi dwoma modelami. Ten z seri F3 jest o 500 zł droższy, ale ma większy dysk (sata nie ata - jak w przypadku A6), troszkę lepszy procesor i prawie dwa razy większą baterię.

Nigdzie nie mogłem znaleźć jakiejś recki tego F3 - czy ktoś coś takiego posiada i wie jak to się spisuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus F3JA dopiero wchodzi na polski rynek,wątpię żeby ktoś na forum go miał. Podobno różnią się one matrycami-ta w F3J jest lepsza ale są to niepotwierdzone informacje..Myślę że obojętnie którego byś nie kupił będziesz zadowolony ale ja osobiście bym wziął F3J.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście bym wziął F3J.

I chyba tak zrobię. Dowiedziałem się, że F3JA ma jedna kość pamięci 1GB DDR II 667MHz zamiast 2 kości 512MB DDR II 533 MHz,, no i ta bateria też ma znaczenie.

Mam nadzieję, że faktycznie coś przy matrycach poprawili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym brał tego F3JA, chociaz ten dysk 4200obr. troche niepasuje do niego.

Ale matryca powinna być lepsza, no i dzieki temu że jest jedna kosc 1GB to w przyszłosci bez problemu mozna dokupic druga do duala bez kombinacji ze sprzedawaniem itp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmienilem dysk, a jak gadalem z babka z serwisu to powiedziala mi przez telefon tylko to, ze po zmianie nie bede miec gwarancji na nowy dysk. Cala reszta laptopa nadal bedzie na gwarancji. Takze nie powinno byc problemu, a jak bedzie to jej nogi z d..y powyrywam <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tego nie rozumiem, ale jak mi sie gwara skonczy pewnie wymienie dysk na momentusa 3 (chyba ze do tego czasu cos lepszego sie pojawi), bo 4200 czasami potrafi niezle kompa przymulic :/

Ja dowiadywałem się u sprzedawcy - dysk można spokojnie wymienić bez utraty gwarancji ewentualnie oni mogą sami go wymienić (nieodpłatnie) - oczywiście jak się przyniesie swój dysk.

A co polecacie zamiast tego dysku 4200? Co w tej chwili do lapków tego typu najbardziej będzie pasować - jeżeli chodzi o wydajność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi