mostom Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zamierzam kupić laptopa i wybieram między tymi dwoma modelami. Ten z seri F3 jest o 500 zł droższy, ale ma większy dysk (sata nie ata - jak w przypadku A6), troszkę lepszy procesor i prawie dwa razy większą baterię. Nigdzie nie mogłem znaleźć jakiejś recki tego F3 - czy ktoś coś takiego posiada i wie jak to się spisuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Asus F3JA dopiero wchodzi na polski rynek,wątpię żeby ktoś na forum go miał. Podobno różnią się one matrycami-ta w F3J jest lepsza ale są to niepotwierdzone informacje..Myślę że obojętnie którego byś nie kupił będziesz zadowolony ale ja osobiście bym wziął F3J. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ja osobiście bym wziął F3J.I chyba tak zrobię. Dowiedziałem się, że F3JA ma jedna kość pamięci 1GB DDR II 667MHz zamiast 2 kości 512MB DDR II 533 MHz,, no i ta bateria też ma znaczenie. Mam nadzieję, że faktycznie coś przy matrycach poprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Też bym brał tego F3JA, chociaz ten dysk 4200obr. troche niepasuje do niego. Ale matryca powinna być lepsza, no i dzieki temu że jest jedna kosc 1GB to w przyszłosci bez problemu mozna dokupic druga do duala bez kombinacji ze sprzedawaniem itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) F3 prawdopodobnie jest na chipie 945P bo zaladowali mu pamiatki 667, ten drugi na 915 gdyz ma 533, ale nie jestem na 100% pewien, bierz F3 Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 tu sie mylisz bo oba sa na I945 poniewaz oba to CoreDuo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Też bym brał tego F3JA, chociaz ten dysk 4200obr. troche niepasuje do niego.Właśnie nie wiem czemu Asus z uporem maniaka wsadza w dobre modele dyski 4200 obr. gdzie dysk 5400 jest o 10-20 zł droższy :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Też tego nie rozumiem, ale jak mi sie gwara skonczy pewnie wymienie dysk na momentusa 3 (chyba ze do tego czasu cos lepszego sie pojawi), bo 4200 czasami potrafi niezle kompa przymulic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 A czemu jak Ci się gwara skończy? Przeciez dysk i pamięci można zmieniać bez utraty gwarancji (przynajmniej tak wynika z posiadanych przeze mnie informacji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja sie nie zagłebiałem w zapisy gwarancyjne, ale wydaje mi sie ze tak samemu to nie moge wymienic sobie dysku ;) oczywiscie moge sie mylic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja zmienilem dysk, a jak gadalem z babka z serwisu to powiedziala mi przez telefon tylko to, ze po zmianie nie bede miec gwarancji na nowy dysk. Cala reszta laptopa nadal bedzie na gwarancji. Takze nie powinno byc problemu, a jak bedzie to jej nogi z d..y powyrywam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Też tego nie rozumiem, ale jak mi sie gwara skonczy pewnie wymienie dysk na momentusa 3 (chyba ze do tego czasu cos lepszego sie pojawi), bo 4200 czasami potrafi niezle kompa przymulic :/Ja dowiadywałem się u sprzedawcy - dysk można spokojnie wymienić bez utraty gwarancji ewentualnie oni mogą sami go wymienić (nieodpłatnie) - oczywiście jak się przyniesie swój dysk. A co polecacie zamiast tego dysku 4200? Co w tej chwili do lapków tego typu najbardziej będzie pasować - jeżeli chodzi o wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...