Skocz do zawartości
pajak28

Intel Blkdp965ltck

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Mam okazję wymienić swoją płytę główną (czyli Gigabyte'a GA-8I945P-G) na Intela BLKDP965LTCK. Opłata z mojej strony wynosiłaby ok. 30-50zł. Ale znając płyty głowne Intela boję się, że niemożliwe byłoby na niej OC D805... Bo jakoś bardzo mało widzę na ten temat w sieci. Link do sklepu --> klik. Niestety tak się stało, że na moja obecna płyta główna będzie mieć trudności z obsłużeniem Intel Conroe. A budżet niestety malutki. Jeżeli ktoś coś więcej mógły napisać o tej płycie głównej to byłbym bardzo wdzięczny. Wystarczy mi chociaż informacja, czy bez problemu będzie się dało podkręcić D805 do 3,1GHz tak jak na mojej obecnej płycie. Może jeszcze za niedługo będę miał na kilka dni na testy E6300, a mojej obecnej płyty głównej nie ma na liście kompatybilnych z tym procesorem. Pozdrawiam

Edytowane przez pajak28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jest chyba najtansza mobo na 965.

Właśnie dlatego się nią interesuje. Jak ją przetestujesz jutro to napisz jak się sprawuje. Jak jakoś w miarę to ją kupię i będę ją miał jakiś czas, a jak trochę zaoszczędzę to kupię coś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze ktos juz testowal w temacie o plytach:

Sekcja zasilajaca wyglada lepie juz w asrocku :D

Update:

0 mozliwosci OC na tym intelu, jedynie zmiana timingów.

To moze sprobuj dolozyc 40 zeta wiecej do tego MSI na 965 , chociaz demon oc to to chyba nie jest z tego co pisza na XS

http://www.gral.pl/preview/MSI/MSIP965NEO-...ATXCore2_79.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi