Skocz do zawartości
Arczi

Komp Do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Moj znajomy chce sobie kupic kompa do gier po sieci do 2000zł.

Ja złożyłem coś takiego:

HDD: Seagate ST3160811AS 160GB sATA II - 225zł

Grafa: Galaxy 7600GS 256MB 128Bit PCI-E DDR3 Zalman - 569zł

Nagrywarka: LG DVD GSA-4163B - 135zł

Obudowa STEP 207 z zasilaczem ModeCom 350W - 180zł

Pamięć RAM: 2x Twinmos 512MB DDR2-533 (łącznie 1GB w dualu) - 278zł

Proc: Athlon 64 3500+ Orleans AM2 BOX - 349zł

MoBo: Asus M2V VIA K8M890 s. AM2 PCIE - 305zł (apropo płyty głównej mam duże wątpliwości).

No i to by było na tyle, łącznie wychodzi 2041zł.

Z gory dzieki i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk w porzadku, grafika tez, nagrywarka rowniez, procesor tez, obudowa to kwestia gustu...

zostaje ram - zmienilbym na cos szybszego albo innej firmy... bo ten twinmos jakis tani jest... i jakos im teraz nie ufam mimo ze kiedys mialem 2x512 tej firmy... choc jesli nie zamierzasz podkrecac, a 533 Ci wystarczy to pewnie moze zostac...

mozna np. zmienic plyte na asrocka am2-xli esata 2, a zaoszczedzona kase zainwestowac w lepszy ram

a lukmek to nie wiem czemu sie przy tym biostarze tak upiera:) nie mowie, jest calkiem fajny, ale dziwi mnie cholernie to ze jest tylko w tym imperium.net.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czy ten zasilacz 350W modecoma ( miałem to poszedł z dymem przy 9800pro i sempron 2500 ) pociągnie taki config, napewno sie będzie pocić strasznie, nie ryzykowałbym gdyż oprócz zasiłki może coś innego razem z nią sie schajczyć. Chieftec 400W za 150 można kupić i spokojnie da rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi