kashienka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Witam! Zwracam sie do Was z takim pytaniem jak w temacie. Dostałam Asusa A6B00R a ze starego stacjonarnego komputera został mi zest głosnikow Creativa. Jednak jak Wam pewnie wiadomo ten zestaw ma potrójne wyjscie (zamieszczam zdjecie) i nie pasuje do standardowego portu w laptopie. Czy istnieje jakas przejsciowka ktora umozliwi podlaczenie tych Creative'ów? Byłabym wdzieczna za linki do Allegro, sklepow itp. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Creative DTS-100 ;) I mozez sie cieszyc 5 glosnikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zależy naturalnie jaką masz dźwiekówkę w lapku ;) Ja bezproblemowo podłączam Gigaworksy G500 do swojego laptopa (dwa wyjścia z przodu po prawej, trzecie z tyłu) ze zintegrowanym Realtekiem HDA i gra to w miarę ok (ale to raczej zasługa głośników, niezłych swoją drogą). Optymalnym wyjściem jest kupno a2zs na pcmcia, co uczynię już po raz drugi. Dynamika dźwięku ulega zdecydowanej poprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Tutaj jest ta karta :) http://allegro.pl/item118830968_super_kart...book_gw_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Tutaj jest ta karta :) http://allegro.pl/item118830968_super_kart...book_gw_fv.html ja kupilem niedawno ta karte i powiem ...ze jest..wyjeeee :) Polecam ja kazdemu kto chce podlaczyc do lapka zestaw 2.1, 5.1, 7.1 Dodatkowo trzeba miec dobry sprzet zeby mozna bylo odpalic karte w ustawieniach zaawansowanych. Super karta dla wybrenych jedyna na rynku z tak wspanialymi mozliwosciami. Dzieki niej mozecie tworzyc muzyk (jak kraftwerk np) :) do minusow bym zaliczyl trzask. czasem jak oglada sie stronki z filmikami typu youtube albo smog to glosniczki strzelaja. Nie wiem czy to wina glosnikow ale watpie..bo na stacjonarnym na AC97 nie strzelaly. (mam creative 5.1 sbs560). Wczesniej strzelaly mi czesciej..nawet jak przemiszczalem sie miedzy folderami w windowsie..ale update wszystkich sterow i programow ze strony prodectenta wyeliminowal strzelanie...jedynie tak jak napisalem zdarza sie przy przegladaniu stronek video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Polecam ja kazdemu kto chce podlaczyc do lapka zestaw 2.1, 5.1, 7.12.1 podlaczysz do kazdego laptopa, bez kart zewn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 2.1 podlaczysz do kazdego laptopa, bez kart zewn.ale bez creative'a z biedna jakoscia dzwieku. Wiec polecam zestawy 2.1, 5.1, 7.1 do tej karty SB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 jak juz podajecie linki z allegro to konkretnie :wink: http://allegro.pl/search.php?string=pcmcia...0&country=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 w lapkach z realtec alc 655 i pewnie w innych tez np u Fujitsu to 3 gniazda - sluchawki, linein i mic, mozna banalnie przelaczac na 3- wyjscia dla zestawu 5.1 itp (front, rear, cen+sub), programowo to sie robi jednym kliknieciem, no ale wiadmo SB audigy 2zs n gra lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ewentualnie sa jeszcze karty na USB SB Live(do 5.1) i Audigy 2NX(on uciagine 7.1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kashienka Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) w lapkach z realtec alc 655 i pewnie w innych tez np u Fujitsu to 3 gniazda - sluchawki, linein i mic, mozna banalnie przelaczac na 3- wyjscia dla zestawu 5.1 itp (front, rear, cen+sub), programowo to sie robi jednym kliknieciem, no ale wiadmo SB audigy 2zs n gra lepiej Tzn. istnieje jakis program do tego? :] Mam 3 wyjsca o ktorych wspominales wiec sprobowałabym tej opcji. Mozesz napisac o tym cos wiecej? Reszta podsunietych pomysłow - bardzo dobra, dzieki - ale niestety nie mam wolnych ok. 200zł na ten sprzet :cry: Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez kashienka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tzn. istnieje jakis program do tego? :] Mam 3 wyjsca o ktorych wspominales wiec sprobowałabym tej opcji. Mozesz napisac o tym cos wiecej? Reszta podsunietych pomysłow - bardzo dobra, dzieki - ale niestety nie mam wolnych ok. 200zł na ten sprzet :cry: jeszcze jest inne wyjscie w media markecie we Wrocku widzialme karte muzyczna jakies biednej firmy. Karta podlaczana przez USB i robi ona maxymalnie 5.1 kosztowalo to ok 100 zeta...ale nie kupowlabym tego badziewia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) jesli masz kodek w laptopie realteka alc 655 i pewnie tez niektore wyzsze wersje lub paralelne, to przy instalacji driverów do dzwieku instalujesz tez taka konsole do obslugi karty muzycznej - w pasku po prawej stronie w windowsie bedzie taki kwadracik niebieski z zolta kropka i polkolistymi linami - tam powinny byc ustawienia do k.dzwiekowej - jesli wiec taka opcja istnieje to po zmianie opcji na 5.1 odpowiednie gniazda powinny byc opisane - jak dla zestawu 5.1 nie jest to osobny programktory w cudowny sposobdodaje do laptopa bez takiej opcji te mozliwosc, wiec jesli producent nie przeiwdzial przelaczania miedzy line-in,mic -audio jack , na front+rear+center&sub - to nic sie nie da zrobic najpierw sprawdz jaki kodek ac97 masz, ewentualnie ze strony realteka sciagnij najnowsze sterowniki wszystko opisane - teraz to juz twoja dzialka ;) pewnie wiekszosc laptopow z tymi kodekami ac97 od realteka taka opcje ma, a czesc osob mogla jej nei zauwazyc. Jedyna wada jest ze chcac podpiac zewnetrzny mikrofon musisz jeden zkabli odlaczyc - ten od sba i masz wtedy 4 glosniki dzialajace, no chyba ze masz wbudowany mic i przy skype mozesz muzy sluchac normalnie, tej karty za 100 to bym niebral - juz lepiej wtedy kupic audigy2zsnot Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...