Skocz do zawartości
fafowicz

Wymiana Sprzetu, 1200zł Do Wydania...

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje wymiane dysku, procka, pamięci i płyty głównej i mam na to 1200zł :)

Proc: AMD Athlon 64 3000+

Dysk: Samsung 160GB 7200rpm 8mb cache SATA-II [HD160JJ]

Mobo: jakie ?

Pamięć: jaką ?

No i własnie nie wiem jaka wziąć pamięć dd2 2x512 i jaką wziąć płyte główną ze zintegrowną grafiką.

Wymiane karty graficznej planuje w zime bo nie mam teraz kasy a narazie jakoś dam rade na zintegrowanej. Zasilacz mam dobry, wiec chce wziąć też dobrą płyte główną taką zeby nie hamowała oc procka ktorego mam zamiar podkrecac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 64 x2 3800+ s.AM2 BOX - 590 zł

KingMax DDR2 1GB 667 - 289 zł

Asrock AM2NF4G-SATA2 nForce6100 VGA AM2 - 255 zł

Możesz potem dołożyć drugie 1GB do duala, i masz już procesor dwurdzeniowy tylko się pieniążki na dysk twardy skończyły :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mozna... albo mozna wziac procesor z jednym jadrem - zwyklego athlona 64 (3000+,3200+,3500+ - zalezy ile ma sie kasy) i wtedy akurat zostanie na dysk... jesli komputera nie zamierzasz wykorzystywac do renderowania grafiki 3d czy zabawy z video to te 2 rdzenie az tak bardzo nie sa Ci potrzebne...

a jesli chodzi o plyte glowna to rozwazylbym tez innego Asusa ; choc calkiem mozliwe, ze ten asrock sie lepiej podkreca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi