fafowicz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Planuje wymiane dysku, procka, pamięci i płyty głównej i mam na to 1200zł :) Proc: AMD Athlon 64 3000+ Dysk: Samsung 160GB 7200rpm 8mb cache SATA-II [HD160JJ] Mobo: jakie ? Pamięć: jaką ? No i własnie nie wiem jaka wziąć pamięć dd2 2x512 i jaką wziąć płyte główną ze zintegrowną grafiką. Wymiane karty graficznej planuje w zime bo nie mam teraz kasy a narazie jakoś dam rade na zintegrowanej. Zasilacz mam dobry, wiec chce wziąć też dobrą płyte główną taką zeby nie hamowała oc procka ktorego mam zamiar podkrecac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Athlon 64 x2 3800+ s.AM2 BOX - 590 zł KingMax DDR2 1GB 667 - 289 zł Asrock AM2NF4G-SATA2 nForce6100 VGA AM2 - 255 zł Możesz potem dołożyć drugie 1GB do duala, i masz już procesor dwurdzeniowy tylko się pieniążki na dysk twardy skończyły :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafowicz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 no to najwyzej sie te 200zł na dysk skaś wykombinuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 no mozna... albo mozna wziac procesor z jednym jadrem - zwyklego athlona 64 (3000+,3200+,3500+ - zalezy ile ma sie kasy) i wtedy akurat zostanie na dysk... jesli komputera nie zamierzasz wykorzystywac do renderowania grafiki 3d czy zabawy z video to te 2 rdzenie az tak bardzo nie sa Ci potrzebne... a jesli chodzi o plyte glowna to rozwazylbym tez innego Asusa ; choc calkiem mozliwe, ze ten asrock sie lepiej podkreca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) No i chyba jednak wezme Athlona 64 3000+ bo po przeczytaniu tego artukułu zwątpiłem w jakośc 2 rdzeniowych procesorów amd :unsure: Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez fafowicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...