spider3k Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Przed Po Pizza wyszla bardzo smaczna :) Dzieki za przepis :P Edytowane 20 Stycznia 2008 przez spider3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Dzisiaj zrobilem pizze wg twojego przepisu. Niestety nie zdazylem zrobic zdjecia bo tak dobra byla :D Ciasto wyszlo super, w ogole sie nie rwalo, az chcialem krecic w powietrzu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) po co otwierałem ten topic... jestem głodny jak cholera i napalony na pizze xD jutro na śniadanie sobie zrobie :) ale 13zł ta pizza chyba nie kosztuje, patrząc po potrzebnych składnikach.. PS: RS , masz pozdrowienia od mojej mamy xD zabrałem się za przepis, super pizza wyszła :) bez fotki bo już zjedzone, ale idealnie sie przypieka i super mniem, pozdrawiam i dzięki :D:D:D Zaprosiłem na kolacje domowników i sam zrobiłem wszystko, bajka :) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 pizza by RS na wykopie :) wyopujemy!! http://www.wykop.pl/ramka/42088/przepis-na-pizze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) To ja zarzucę małą poradą. Pizza może być gotowa w 8 minut na super cienkim spodzie, ale należy dać wyższą temperaturę. Do tego używam 1 szklanki mąki i połowy reszty składników. Rozwałkowuję tak żeby była okrągła na 90% blachy. Ciasto ma wtedy ~2mm i po 8 minutach w temp 270*C pizza jest już dobrze przypieczona. Odnośnie składników jeśli nie macie mozzarelli(albo nie chce Wam się iść po nią), możecie zastosować ser pleśniowy(Lazur, Gorgonzola itp). Smakuje inaczej, ale równie pysznie :) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 hahaha przepis znalazl sie na wykop.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Polecam pizzę z tego przepisu: http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/pizz...-ananasowa.html Filozofia wykonania z grubsza taka sama jak w przepisie RS (można wykorzytsać ciasto z tamtego przepisu - sam stosuję różne ciasta), ale oryginalne składniki nadają jej niepowtarzalny smak. No i lepiej ugościć dziewczynę pizzą z ananasem i orzechami nerkowca (ma to w sobie nutkę egzotyki oraz pewne napięcie :wink: ) niż z szynką i kiełbasą :-P Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Arti_S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ready to go ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 i... w końcu zjadłeś na surowo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) A oto mój przespis Ciasto wychodzi wysokie i puszyste, zbliżone do pizzahut, choć z profesjonalistami się nie równam 1kg mąki KRUPCZATKI ! 2 X drożdże w proszku (dr etcker) np 2 X łyżeczka soli 2 X łyżeczka cukru mieszamy 2 jajka 500ml wody 5 łyżek oliwy z oliwek (może być zwykły olej) byle nie samochodowy Ciasto wykładamy ( prawie że wylewamy) na dobrze wysmarowaną blachę z piekarnika ( tą wsuwaną) Jeśli ktoś zdecyduje się na wypróbowanie mojego przepisu: proszę nie przerażać się lepką konsystencją ciasta Ono już poprostu takie jest, ale za to pizza wyśmienita Dodatki jak kto sobie życzy Przysięgam, żarcie dla calej rodziny Pozdrawiam i smacznego Edytowane 14 Lutego 2008 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 i... w końcu zjadłeś na surowo :D Nieprawda, tak sie piekła ;) Bardzo fajne jedzonko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) lol :D ile kukurydzy ty tam wrzuciles? @wojtasss 1kg maki ? 500ml wody? to bedzie pizza czy ciasto jakies? :|, no chyba ze to na kilka porcji jest... Edytowane 15 Lutego 2008 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Ciasto trzeba rozlożyć na tej największej blasze z piekarnika, wychodzi puszyte i wysokie. Warto spróbować, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 no nie wiem ja tam wole klasyczne cienkie ciasto;p moze kiedys sprobuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Kukurydza jest da best - nie wybrazam sobie pizzy bez niej ;) No chyba ze kukurydze zastąpimy ananasem to i owszem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) http://img230.imageshack.us/img230/1111/dscf5915xw3.jpg a oto moje dzieło, składniki troche zmienione a tak samo pyszne, ciasto wychodzi dobre, takie miekkie nie suche, mniam Edytowane 17 Lutego 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) udokumentowalem kkilka moich wyczynow z tą pizzą ;) wrzuce rano foty @victor racja, ja do kazdej pizzy daje kukurydze lub ananas ;p ale w mniejszej ilosci bo nie lubie jak cala warstwa pizzy to kukurydza Edytowane 18 Lutego 2008 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 pizza numer 1. jak widac domownikom bardzo posmakowala i nie zdarzylem ując jej w calej okazalosci: pizza numer 2, z kukurydza i krązkami cebuli :) numer trzeci, z ananasem i kukurydzą (moje ulubione dodatki ) ostatnia, robiona tydzien temu, hawajska. pizze robilem oczywiscie wiecej razy ale nie zawsze pamietalem zrobic zdjecie, bo tak smakowicie wygladaly :) teraz bonusik, zrobiona dzisiaj lasagne pomidorowa, jak bede mial wiecej czasu wrzuce przepis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Pizza od RS jest poprostu PYSZNA!!!! :D Jedynie co zmieniłem w składnikach to kupiłem salami peperoni :D Jesli chodzi o czas przygotowania to 1,5h, dlatego tak dlugo , iż ja nie mam takich zdolnosci:P: krojenie w kosteczke etc. , wiec to wszystko sie przedułużyło:P ALE WARTO BYŁO !! Sosik cud miód malinka^^.:D POLECAM !! Pozdrawiam;) p.s Gdybys miał jeszcze tego typu przepisy to wiesz jak jest :-P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) A ja mam pytanie czym może być spowodowane to, że ciasto od pizzy po upieczeniu robi się zbyt kruche i się rozpada :> No i musze sie nauczyć doprawiać sosik, bo ino czuć posmak pomidorów i czosnku :P Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Za długi czas pieczenia, mało oleju w cieście, kiepska mąka, mało sosu na cieście... jest parę możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Wczoraj wskoczyłem do tego temaciku i od razu przykuł mnie szczegółowy opis i te zdjęcia (ślinka cieknie). Dzisiaj mam zamiar przygotować wszystko, a dopiero jutro zrobić właściwą pizze. Mam do tego pytanie: Czy dzisiaj mogę zrobić ciasto i sos, a jutro wykorzystać? Zrobię może fotki jeśli się uda (czyt. powstrzymam się od jedzenia) ;) EDIT: W jakim trybie piec pizze przy 230* - grill czy grzejnik (górny i dolny) ? Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Malutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Czytanie tego tematu po północy - samobójstwo... Muszę się wziąć, kupić składniki i jazda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Ja właśnie czekam, aż mi ciasto wyrośnie :) Jak już zjem, to edytne posta i opisze moje wrażenia ;p EDIT: Moje pierwsza w życiu pizza wyszła znakomicie. Ze nie było starszych w domu to miałem święty spokój i mogłem sobie wszystko przygotować i zrobić tak jak ja chciałem. Będą zaskoczeni jak wrócą - w końcu pierwszy raz zrobiłem obiad dla całej rodziny ;p Hm zmieniłem trochę składniki wierzch tzn. zamiast salami dałem szynkę i kiełbasę, dodałem trochę papryki i zmniejszyłem porcje tego białego sera(zapomniałem nazwy) z 250g na 125g. Myślę, że każdy może dodać dodatki według swojego uznania, bo ważny jest sos, ser(! mniam !) i ciasto. Jeśli te trzy ostatnie rzeczy zrobicie tak jak jest w przepisie, to gwarantuje wam, że wyjdzie świetna pizza ;) RS składam pokłon :) PS: No i zdjęcia nie mam... pizza wygrała ;p Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Malutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Apropo właśnie sobie znowu zrobiłem (robię już zawsze wg tego przepisu ;) ) Co prawda nie wyszła tak dobra jak zwykle (trochę za mało sera miałem i zapomniałem o oregano na końcu), ale i tak jest uber, najlepsza pizza jaką można zrobić domowym sposobem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 moja siedzi w piekarniku ...mmmh :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Ja zrobiłem i muszę powiedzieć że W Y P A S I O R :) Chyba minimalnie za krótko siedziała w piekarniku ale i tak wypas. Muszę powtórzyć to ;) Dzięki za przepis ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 generalnie to nie ładować za dużo sosu/dodatków bo się zrobi zakalec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Trochę poprawiłem przepis wdg swojego gustu w smaku, np dodajac jajeczko do ciasta... jak dal mnie bardziej zbliżone do pizza hut wyszło : ) Eksperymentuje dalej, no i nauczyłem sie robić pizze w pare minut, naczy jej przygotowanie, za 1 razem prawie 2h mi poszły O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Dziś zrobiłem kolejny raz tą pizzę, jak zawsze - wyśmienita. Zastosowałem się tylko do korekty RS w sprawie temperatury pieczenia. 300*C z termoobiegiem i po 7 minutach była idealna. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...