Jump to content
RS

Pizza By Rs - Krok Po Kroku

Recommended Posts

Ostatnio kupiłem w jakimś sklepie pieczony spód z szynką i serem(nie roztopionym). Całość nie była mrożona w dodatku... Dodałem kukurydze i ananasa i wyszła pizza po hawajsku. Zanim zrobiłem foto - zjadłem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja niedlugo zrobie sobie ostatnia wakacyjna pizze :(

oj tam ostatnią,

zawsze potem możesz zrobić pierwszą, drugą ... powakacyjną pizze :)

 

 

co do pizzy to jest zajebista, już z 5 razy ją robiłem i wychodziła bosko i dzisiaj chyba zrobie po raz kolejny

Edited by Zajdzik

Share this post


Link to post
Share on other sites

a ja w życiu w kuchni nie siedzialem no tam jajecznice albo ryz z jogurtem jak mnie glod przycisnal to zrobilem, ale patrzac na ten przepis stwierdzilem ze ja zrobie rodzince na obiad i moja pierwsza pizza to purowska pizza jedna pizze zrobilem w prostakatnej blachie i urosla zajebiscie wysoko oczywiscie byla mozarella i sosik (tylko jakis dziwny wyszedl jakby taki nie sos lol ) ale oczywiscie cala rodzinka pod wrazeniem siostra co wrocila wieczorem odgrzala sobie w mikroaflowce stwierdzila ze identyczna jak z pizzy hut :) dzieki za przepis naprawde kazdy sobie poradzi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pizza rewelacja i bardzo syta. :P Zjadlem polowe i na razie musze przystopowac. ;]

U mnie sos wyszedl bardzo gesty i nawet nie musialem gotowac go bez przykrywki. Pomidory kroje w drobna kosteczke, a nie w cwiartki i pozniej (ja juz sie ugotowaly) potraktowalem je ubijakiem do ziemniakow. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

porobie wam smaka-właśnie robie takie dla rodzinki.Fakt z gotowego spodu ale są naprawde spore i apetyczne.Tak wygląda nr 1 na dzisiejszy obiadek :wink:

 

 

Dołączona grafika

 

 

niestety z tą sie ciut zagapiłem i leciutko przypalona na bokach

 

 

 

edit:

 

 

Kolejne są ładniejsze.

B)

 

podam jeszcze składniki- pizza jest z szynką, podsmażanym boczkiemi, cebulką, świeżą papryką w plasterkach, dużo sera i przypraw-ogólnie cud miód i orzeszki :)

Edited by 99tomcat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyglada apetycznie. ;] A co do gotowego spodu, to tez kiedys z nich robilem. Nie ma jednak jak sie samemu zrobi pizze od poczatku do konca. :P Niedawno pierwszy raz taka made in home robilem (by RS ofkors :P) i troche sie balem, ze ciacho mi nie wyjdzie, ale okazalo sie, ze nie taki diabel straszny jak go maluja. ;] Gotowca (spodu) juz nie kupie. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam pytanie chłopaki..

Zdecydowałem sie na pizze by RS na sylwka..

Mama nadzieje że sien ie zawiode ; ]

Tylko mam pytanie.. jest jakis sposób żeby przetrzymać pizze w stanie surowym i jak trzeba włożyć do piekarnika na te parenaście minut i jeść świerzą a nie odgrzewaną ?

Czy pozostaje tylko odgrzewanie?

Składniki już mam ; ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko mam pytanie.. jest jakis sposób żeby przetrzymać pizze w stanie surowym i jak trzeba włożyć do piekarnika na te parenaście minut i jeść świerzą a nie odgrzewaną ?

Zawijasz w folie do lodówki , później do piekarnika i podajesz :wink:

 

Chyba o takie coś ci chodzi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

w sumie to myślałem nad zamrażarką ; ]

tylko czy ciasto drożdżowe potem wyrośnie i upiecze sie tak jak powinno? ; ]

Zamrażarka to zły pomysł bo trzeba uważać żeby ciasto nie przesiąkło zapachem innej żywności. :razz:

Lodówka to naprawdę optimum. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...