Jump to content
Sign in to follow this  
RS

Pizza By Rs - Krok Po Kroku

Recommended Posts

ja miałem taką jazde, że przez 3 dni pod rząd jadłem tą pizze :lol:! (kwadratowe, okrągłe)

 

dziś też... już nie mogę patrzeć na drożdżowe ciasto

 

co nie zmienia faktu, że jest to super przepis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możnaby zrobić galerie pizz upieczonych przez nas :lol:

 

Jutro podam wam mój przepis na pizze - prosty, szybki i smaczny ;)

 

(bardzo podoba mi się ten sosik, kiedyś go przetestuje :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko robiłem wg. przepisu, a ciasto było jakby za słodkie. Ciasto też jakoś tak kleiło się do zębów jak się ugryzło, a piekłem 16 minut :P Może był to ser, albo dałem za dużo sosu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja zawsze robie tak, iż przed nałożeniem czegokolwiek na ciasto, wkładam je uformowane do piekarnika na 3-4minutki tak żeby lekko stwardniało na powierzchni - wtedy masz gwarancje że ciasto wyjdzie zajebiste :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dołączona grafika

 

W piekarniku siedzi wlasnie 2ga pizza;)

 

//Edit:

 

I druga pizza

 

Dołączona grafika

 

 

Od siebie dodalem Parmezan, Ananas i Louisane Gold ;)

Edited by Helm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostatnio kupiłem w jakimś sklepie pieczony spód z szynką i serem(nie roztopionym). Całość nie była mrożona w dodatku... Dodałem kukurydze i ananasa i wyszła pizza po hawajsku. Zanim zrobiłem foto - zjadłem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

takie rozwiązania są fe ;)

Pizza 100% homemade jest najpyszniejszym wyrobem na świecie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potwierdzam ;)

Sam teraz robie tylko pizze by RS :D wszyscy chwala, że jest rewelacyjna. Wprowadziłem sobie pare drobnych modyfikacji na moje potrzeby :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja niedlugo zrobie sobie ostatnia wakacyjna pizze :(

oj tam ostatnią,

zawsze potem możesz zrobić pierwszą, drugą ... powakacyjną pizze :)

 

 

co do pizzy to jest zajebista, już z 5 razy ją robiłem i wychodziła bosko i dzisiaj chyba zrobie po raz kolejny

Edited by Zajdzik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na studia!! Ja już miesiąc prawie siedzę w szkole ;)

A jakie te modyfikacje torque wprowadziłeś?

Share this post


Link to post
Share on other sites

a ja w życiu w kuchni nie siedzialem no tam jajecznice albo ryz z jogurtem jak mnie glod przycisnal to zrobilem, ale patrzac na ten przepis stwierdzilem ze ja zrobie rodzince na obiad i moja pierwsza pizza to purowska pizza jedna pizze zrobilem w prostakatnej blachie i urosla zajebiscie wysoko oczywiscie byla mozarella i sosik (tylko jakis dziwny wyszedl jakby taki nie sos lol ) ale oczywiscie cala rodzinka pod wrazeniem siostra co wrocila wieczorem odgrzala sobie w mikroaflowce stwierdzila ze identyczna jak z pizzy hut :) dzieki za przepis naprawde kazdy sobie poradzi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wlasnie wstawilem do piekarnika pizze by RS. ;] Wszysko zrobilem dokladnie wg przepisu oprocz jednego. Zamiast pieczarek (nie bylo nigdzie w poblizu) dalem papryke. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pizza rewelacja i bardzo syta. :P Zjadlem polowe i na razie musze przystopowac. ;]

U mnie sos wyszedl bardzo gesty i nawet nie musialem gotowac go bez przykrywki. Pomidory kroje w drobna kosteczke, a nie w cwiartki i pozniej (ja juz sie ugotowaly) potraktowalem je ubijakiem do ziemniakow. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szkoda ze w akadmiku nie mam piekarnika :( ale teraz jade do domu na kilka dni to napewno zrobie i zdam relacje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

porobie wam smaka-właśnie robie takie dla rodzinki.Fakt z gotowego spodu ale są naprawde spore i apetyczne.Tak wygląda nr 1 na dzisiejszy obiadek :wink:

 

 

Dołączona grafika

 

 

niestety z tą sie ciut zagapiłem i leciutko przypalona na bokach

 

 

 

edit:

 

 

Kolejne są ładniejsze.

B)

 

podam jeszcze składniki- pizza jest z szynką, podsmażanym boczkiemi, cebulką, świeżą papryką w plasterkach, dużo sera i przypraw-ogólnie cud miód i orzeszki :)

Edited by 99tomcat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyglada apetycznie. ;] A co do gotowego spodu, to tez kiedys z nich robilem. Nie ma jednak jak sie samemu zrobi pizze od poczatku do konca. :P Niedawno pierwszy raz taka made in home robilem (by RS ofkors :P) i troche sie balem, ze ciacho mi nie wyjdzie, ale okazalo sie, ze nie taki diabel straszny jak go maluja. ;] Gotowca (spodu) juz nie kupie. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja też nie mam do nich przekonania- doniedawna nie miałem przepisu na spodzik, teraz chyba kolejna bedzi z mojego ciasta.no ale ta to taka 20 minutowa pizza była-właściwie to 3 sztuki.Własnie dojadam resztki swojej B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na studia!! Ja już miesiąc prawie siedzę w szkole ;)

A jakie te modyfikacje torque wprowadziłeś?

Studia sa lepsze niz laba w sierpniu :D

 

Ja jutro zabieram sie za pizzze :) bedzie ciekawie :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam pytanie chłopaki..

Zdecydowałem sie na pizze by RS na sylwka..

Mama nadzieje że sien ie zawiode ; ]

Tylko mam pytanie.. jest jakis sposób żeby przetrzymać pizze w stanie surowym i jak trzeba włożyć do piekarnika na te parenaście minut i jeść świerzą a nie odgrzewaną ?

Czy pozostaje tylko odgrzewanie?

Składniki już mam ; ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko mam pytanie.. jest jakis sposób żeby przetrzymać pizze w stanie surowym i jak trzeba włożyć do piekarnika na te parenaście minut i jeść świerzą a nie odgrzewaną ?

Zawijasz w folie do lodówki , później do piekarnika i podajesz :wink:

 

Chyba o takie coś ci chodzi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zawijasz w folie do lodówki , później do piekarnika i podajesz :wink:

 

Chyba o takie coś ci chodzi ?

w sumie to myślałem nad zamrażarką ; ]

tylko czy ciasto drożdżowe potem wyrośnie i upiecze sie tak jak powinno? ; ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

w sumie to myślałem nad zamrażarką ; ]

tylko czy ciasto drożdżowe potem wyrośnie i upiecze sie tak jak powinno? ; ]

Zamrażarka to zły pomysł bo trzeba uważać żeby ciasto nie przesiąkło zapachem innej żywności. :razz:

Lodówka to naprawdę optimum. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.