Jump to content
Sign in to follow this  
RS

Pizza By Rs - Krok Po Kroku

Recommended Posts

Przed

 

Dołączona grafika

 

Po

Dołączona grafika

 

 

Pizza wyszla bardzo smaczna :) Dzieki za przepis :P

Edited by spider3k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj zrobilem pizze wg twojego przepisu. Niestety nie zdazylem zrobic zdjecia bo tak dobra byla :D

Ciasto wyszlo super, w ogole sie nie rwalo, az chcialem krecic w powietrzu :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

po co otwierałem ten topic... jestem głodny jak cholera i napalony na pizze xD jutro na śniadanie sobie zrobie :)

 

ale 13zł ta pizza chyba nie kosztuje, patrząc po potrzebnych składnikach..

 

 

 

PS: RS , masz pozdrowienia od mojej mamy xD

 

zabrałem się za przepis, super pizza wyszła :) bez fotki bo już zjedzone, ale idealnie sie przypieka i super mniem, pozdrawiam i dzięki :D:D:D

 

Zaprosiłem na kolacje domowników i sam zrobiłem wszystko, bajka :)

Edited by wirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ja zarzucę małą poradą. Pizza może być gotowa w 8 minut na super cienkim spodzie, ale należy dać wyższą temperaturę. Do tego używam 1 szklanki mąki i połowy reszty składników. Rozwałkowuję tak żeby była okrągła na 90% blachy. Ciasto ma wtedy ~2mm i po 8 minutach w temp 270*C pizza jest już dobrze przypieczona.

 

Odnośnie składników jeśli nie macie mozzarelli(albo nie chce Wam się iść po nią), możecie zastosować ser pleśniowy(Lazur, Gorgonzola itp). Smakuje inaczej, ale równie pysznie :)

Edited by Puma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polecam pizzę z tego przepisu: http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/pizz...-ananasowa.html

 

Filozofia wykonania z grubsza taka sama jak w przepisie RS (można wykorzytsać ciasto z tamtego przepisu - sam stosuję różne ciasta), ale oryginalne składniki nadają jej niepowtarzalny smak. No i lepiej ugościć dziewczynę pizzą z ananasem i orzechami nerkowca (ma to w sobie nutkę egzotyki oraz pewne napięcie :wink: ) niż z szynką i kiełbasą :-P

Edited by Arti_S

Share this post


Link to post
Share on other sites

A oto mój przespis

Ciasto wychodzi wysokie i puszyste, zbliżone do pizzahut, choć z profesjonalistami się nie równam

 

1kg mąki KRUPCZATKI !

2 X drożdże w proszku (dr etcker) np

2 X łyżeczka soli

2 X łyżeczka cukru

 

mieszamy

 

2 jajka

500ml wody

5 łyżek oliwy z oliwek (może być zwykły olej) byle nie samochodowy

 

Ciasto wykładamy ( prawie że wylewamy) na dobrze wysmarowaną blachę z piekarnika ( tą wsuwaną)

 

Jeśli ktoś zdecyduje się na wypróbowanie mojego przepisu:

proszę nie przerażać się lepką konsystencją ciasta

Ono już poprostu takie jest, ale za to pizza wyśmienita

 

Dodatki jak kto sobie życzy

 

Przysięgam, żarcie dla calej rodziny

 

Pozdrawiam i smacznego

Edited by wojtassss

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol :D ile kukurydzy ty tam wrzuciles?

@wojtasss

1kg maki ? 500ml wody?

to bedzie pizza czy ciasto jakies? :|, no chyba ze to na kilka porcji jest...

Edited by TeLe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukurydza jest da best - nie wybrazam sobie pizzy bez niej ;)

No chyba ze kukurydze zastąpimy ananasem to i owszem ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

udokumentowalem kkilka moich wyczynow z tą pizzą ;) wrzuce rano foty

@victor

racja, ja do kazdej pizzy daje kukurydze lub ananas ;p ale w mniejszej ilosci bo nie lubie jak cala warstwa pizzy to kukurydza

Edited by TeLe

Share this post


Link to post
Share on other sites

pizza numer 1. jak widac domownikom bardzo posmakowala i nie zdarzylem ując jej w calej okazalosci:

Dołączona grafika

 

pizza numer 2, z kukurydza i krązkami cebuli :)

Dołączona grafika

 

numer trzeci, z ananasem i kukurydzą (moje ulubione dodatki )

Dołączona grafika

 

ostatnia, robiona tydzien temu, hawajska. pizze robilem oczywiscie wiecej razy ale nie zawsze pamietalem zrobic zdjecie, bo tak smakowicie wygladaly :)

Dołączona grafika

 

teraz bonusik, zrobiona dzisiaj lasagne pomidorowa, jak bede mial wiecej czasu wrzuce przepis.

Dołączona grafika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pizza od RS jest poprostu PYSZNA!!!! :D

Jedynie co zmieniłem w składnikach to kupiłem salami peperoni :D

Jesli chodzi o czas przygotowania to 1,5h, dlatego tak dlugo , iż ja nie mam takich zdolnosci:P: krojenie w kosteczke etc. , wiec to wszystko sie przedułużyło:P ALE WARTO BYŁO !!

Sosik cud miód malinka^^.:D

 

POLECAM !!

 

Pozdrawiam;)

 

p.s Gdybys miał jeszcze tego typu przepisy to wiesz jak jest :-P :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja mam pytanie czym może być spowodowane to, że ciasto od pizzy po upieczeniu robi się zbyt kruche i się rozpada :>

No i musze sie nauczyć doprawiać sosik, bo ino czuć posmak pomidorów i czosnku :P

Edited by Koowi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wczoraj wskoczyłem do tego temaciku i od razu przykuł mnie szczegółowy opis i te zdjęcia (ślinka cieknie). Dzisiaj mam zamiar przygotować wszystko, a dopiero jutro zrobić właściwą pizze. Mam do tego pytanie:

 

Czy dzisiaj mogę zrobić ciasto i sos, a jutro wykorzystać?

 

Zrobię może fotki jeśli się uda (czyt. powstrzymam się od jedzenia) ;)

 

EDIT:

 

W jakim trybie piec pizze przy 230* - grill czy grzejnik (górny i dolny) ?

Edited by Malutki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czytanie tego tematu po północy - samobójstwo...

Muszę się wziąć, kupić składniki i jazda :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja właśnie czekam, aż mi ciasto wyrośnie :)

Jak już zjem, to edytne posta i opisze moje wrażenia ;p

 

EDIT:

 

Moje pierwsza w życiu pizza wyszła znakomicie. Ze nie było starszych w domu to miałem święty spokój i mogłem sobie wszystko przygotować i zrobić tak jak ja chciałem. Będą zaskoczeni jak wrócą - w końcu pierwszy raz zrobiłem obiad dla całej rodziny ;p

 

Hm zmieniłem trochę składniki wierzch tzn. zamiast salami dałem szynkę i kiełbasę, dodałem trochę papryki i zmniejszyłem porcje tego białego sera(zapomniałem nazwy) z 250g na 125g. Myślę, że każdy może dodać dodatki według swojego uznania, bo ważny jest sos, ser(! mniam !) i ciasto. Jeśli te trzy ostatnie rzeczy zrobicie tak jak jest w przepisie, to gwarantuje wam, że wyjdzie świetna pizza ;)

 

RS składam pokłon :)

 

PS: No i zdjęcia nie mam... pizza wygrała ;p

Edited by Malutki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo właśnie sobie znowu zrobiłem (robię już zawsze wg tego przepisu ;) ) Co prawda nie wyszła tak dobra jak zwykle (trochę za mało sera miałem i zapomniałem o oregano na końcu), ale i tak jest uber, najlepsza pizza jaką można zrobić domowym sposobem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja zrobiłem i muszę powiedzieć że W Y P A S I O R :) Chyba minimalnie za krótko siedziała w piekarniku ale i tak wypas. Muszę powtórzyć to ;)

Dzięki za przepis ;d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trochę poprawiłem przepis wdg swojego gustu w smaku, np dodajac jajeczko do ciasta... jak dal mnie bardziej zbliżone do pizza hut wyszło : )

 

Eksperymentuje dalej, no i nauczyłem sie robić pizze w pare minut, naczy jej przygotowanie, za 1 razem prawie 2h mi poszły O_o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś zrobiłem kolejny raz tą pizzę, jak zawsze - wyśmienita. Zastosowałem się tylko do korekty RS w sprawie temperatury pieczenia.

 

300*C z termoobiegiem i po 7 minutach była idealna. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.